به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه تلگراف در مطلبی نوشت : در آغاز سال 2006 بوش ارزیابی بسیار مثبتی از موقعیت آمریکا در جهان به ویژه در عراق و افغانستان داشت، اما با گذشت روزها و ماه ها حقیقت چهره خود را به گونه ای دیگر به بوش نشان داد.
در ادامه این گزارش آمده است : وضعیت عراق در ماههای اخیر بسیار بغرنج بوده و به عقیده بسیاری از کارشناسان، عراق تبدیل به باتلاقی برای آمریکا شده که هر روز بیشتر از روز قبل در این باتلاق فرو می رود.
این روزنامه در ادامه نوشت : در آغاز سال بوش تصور پیروزی کامل در عراق را داشت؛ اما در سخنرانی خود در 15 دسامبر، شکست آمریکا در عراق را به اطلاع عموم مردم آمریکا و جهان رساند.
از سوی دیگر وضعیت آمریکا در افغانستان وهمچنین وضعیت نیروهای ناتو در این کشور وضعیت چندان مناسبی نیست و به عقیده کارشناسان سیاسی و نظامی افغانستان در حال تبدیل شدن به عراقی دیگر است.
برهمین اساس، نیروهای طالبان و القاعده با تحکیم مواضع خود، ناآرامی های زیادی را در افغانستان سبب می شوند و مسئله مواد مخدر و کشت و تولید آن در افغانستان تبدیل به یک چالش بسیار جدی برای آمریکا و ناتو شده است.
از سوی دیگر اعلام فرماندهان ناتو مبنی بر شکست در افغانستان، بر کابوس های بوش افزود و مخالفت سران کشورهای عضو ناتو با درخواست بوش برای افزایش نیرو در افغانستان که در اجلاس اخیر ناتو در لتونی اعلام شد؛ شکستی دیگر برای سیاست های بوش محسوب می شود.
علاوه بر ناآرامی های عراق و افغانستان، برنامه هسته ای ایران و ناتوانی بوش در متوقف کردن ایران از دیگر مواردی بود که سبب شد بوش سال 2006 را با خاطره ای بد پشت سر بگذارد؛ هر چند شورای امنیت قطعنامه خود علیه ایران را به تصویب رساند، اما این قطعنامه و مفاد گنجانده شده در آن با سیاست های آمریکا چندان مناسبتی نداشت و در مقایسه با قطعنامه ها و تهدید های گذشته اندکی ملایم تر شده بود.
در ادامه این گزارش آمده است : از سوی دیگر آمریکا نگران افزایش نفوذ ایران در منطقه است و پیشنهاد گروه تحقیق عراق مبنی بر مذاکره با ایران برای حل بحران عراق نیز به نگرانی های بوش افزوده، زیرا در صورت مذاکره واشنگتن با تهران بدون شک موقعیت ایران در منطقه استحکام بیشتری خواهد یافت و آمریکا به منظور جلب نظر ایران برای همکاری در حل بحران عراق باید ضمانت هایی را به ایران بدهد که این امر با سیاست های فعلی بوش در قبال ایران در تضاد است.
بر همین اساس برنامه های هسته ای کره شمالی و آزمایش های موشکی این کشور را نیز باید به دردسرهای بوش اضافه کرد، از یک سو آمریکا خواهان خلع سلاح کره شمالی و توقف برنامه های هسته ای این کشور است و از سوی دیگر کره شمالی اعلام کرده که به عنوان پیش شرط خلع سلاح باید در ابتدا تحریم های اقتصادی این کشور لغو شود و بر پایه همین اختلاف نظرها مذاکرات اخیر شش جانبه در چین که با هدف قانع کردن کره شمالی برای متوقف کردن برنامه های هسته ای خود برگزار شده بود بدون نتیجه به کار خود پایان داد.
در داخل آمریکا نیز بوش روزگار چندان خوبی را در سال 2006 تجربه نکرد، برای مثال شکست جمهوریخواهان در انتخابات اخیر آمریکا و قدرت گرفتن مجدد دموکرات ها در این کشور مهمترین ناکامی بوش و حزب وی در سال 2006 بود.
از سوی دیگر برکناری رامسفلد دوست و یار دیرینه بوش از سمت وزارت دفاع آمریکا و استعفای تیم بولتون از سمت خود در سازمان ملل متحد از دیگر مشکلاتی بود که بوش در سال 2006 با آنها روبرو بود.
در پایان این گزارش آمده است : با این حساب و با توجه به سردرگمی این روزهای بوش در اتخاذ سیاست جدید آمریکا در قبال عراق باید گفت سال 2006 در مقایسه با 2005 سال بسیار بدی برای بوش بوده است.
نظر شما