پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۲۶ دی ۱۳۸۵، ۱۰:۰۳

"اسلام و علم: زندگی فکری نظام الدین نیشابوری" منتشر می شود

کتاب "اسلام و علم : زندگی فکری نظام الدین نیشابوری" نوشته رابرت موریسون در 224 صفحه از مجموعه فرهنگ و تمدن در خاورمیانه، بهمن ماه امسال از سوی انتشارات راتلج منتشر می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، این کتاب با ایجاد زمینه تازه ای در مطالعه رابطه مهم میان علم و دین بر زندگی فکری " نظام الدین نیشابوری" دانشمند ایرانی قرن چهاردهم تمرکز کرده است.

این کتاب با بررسی جزئیات رابطه میان ریاضیات نیشابوری و عبارتی که وی در تفسیر قرآنی خود مورد استفاده قرار داده از رویکرد بررسی تحولات زمانی استفاده کرده تا استدلال کند که نیشابودی خط مشی علمی خود را از علوم پایه در مدارس آموزش دینی آغاز کرده است.

نیشابوری هنگامی که به نیمه های راه خود می رسد به شباهتهای روش شناختی میان نجوم نظری و حقوق اسلامی جذب می شود.

نویسنده نتیجه گیری کرده در حالی که نیشابوری اعتقاد داشته علم می تواند حسی از دانش خداوند به انسان بدهد، مطالعه صرف علم و فلسفه طبیعی نمی تواند به اتحاد معنوی با خداوند منتهی شود.

بر خلاف اکثر پژوهشهایی که درباره علوم اسلامی انجام می شود، اثر موریسون فصل مشترک علوم اسلامی با دیگر عرصه های مطالعات اسلامی محسوب می شود.

کد خبر 427504

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha