به گزارش خبرنگار مهر، وقتی تعداد ثبت نامهای دانشگاهها کم باشد، کمبود پذیرش توسط سازمان سنجش با تکمیل ظرفیت پر می شود. تمام داوطلبانی که در کنکور سراسری مجاز شدند می توانند در تکمیل ظرفیت شرکت کنند، چه آنهایی که در انتخاب رشته اولیه قبول شده باشند و چه قبول نشده باشند؛ در واقع فقط مجاز شدن مهم است.
همه ساله تعداد بسیار زیادی از رشتهها و دانشگاهها به دلیل انصراف دانشجو و یا ثبتنام در رشته محل دیگر دارای ظرفیت خالی میشوند. در این موقع دانشگاه اعلام تکمیل ظرفیت میکند تا دانشجویانی که میخواهند شانس خود را برای قبولی مجدد امتحان کنند، بتوانند دوباره انتخاب رشته کنند.
مسلم است که دانشگاهها زمانی میتوانند متوجه شوند که آیا ظرفیت خالی دارند یا خیر که مهلت ثبت نام پذیرفته شدگان به پایان رسیده باشد. برای همین است که معمولا مدتی بعد از پایان مهلت ثبتنام دانشگاههای مختلف اعلام تکمیل ظرفیت می کنند. بعضی دانشگاهها که برای اولین بار در یک رشته تحصیلی دانشجو میپذیرند نیز ممکن است در تکمیل ظرفیت قرار گیرند.
وزارت علوم، امسال تغییراتی در پذیرش مرحله تکمیل ظرفیت دانشگاه ها ایجاد کرده است به طوری که، مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزیرعلوم در گفتگو با خبرنگار مهر، از توقف دوره تکمیل ظرفیت از سال تحصیلی جدید خبر داد.
وی افزود: عملا جلوی مرحله تکمیل ظرفیت بسته شده و ازامسال به جز مهرماه و فقط در بهمن ماه پذیرش خواهیم داشت.
معاون آموزشی وزارت علوم افزود: این مصوبه از مهرماه سال جاری اجرایی خواهد شد.
وزارت علوم، این مصوبه را به دلیل افزایش کیفیت گرایی در آموزش عالی اجرایی می کند، زیرا معتقد است در دهه های گذشته به اندازه کافی به بحث کمیت آموزش عالی توجه شده و اکنون زمان آن است که به افزایش کیفیت آموزش عالی توجه شود، از دیگر اقداماتی که در راستای کیفیت گرایی در آموزش عالی تاکنون اجرایی شده می توان به ممنوعیت پذیرش دانشجو دکتری اشاره کرد.
به موجب این بخشنامه، ایجاد رشته محل های جدید در مقطع دکتری تخصصی و ممنوعیت پذیرش دانشجوی دکتری برای تمامی زیر نظام های آموزش عالی، که شامل دولتی و غیر دولتی برای سال تحصیلی ۱۳۹۷-۱۳۹۸ ممنوع شد.
نظر شما