۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۶:۲۳

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری زنجان:

سند وضعیت زنان و خانواده استان زنجان برای دومین‌بار تدوین می‌شود

سند وضعیت زنان و خانواده استان زنجان برای دومین‌بار تدوین می‌شود

زنجان-مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری زنجان گفت: برای دومین‌بار در استان، سند وضعیت زنان و خانواده در استانداری تدوین می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، ماهرخ بلوری ظهر دوشنبه در نشست بانوان عضو شوراهای اسلامی شهر و روستا و بانوان دهیار استان در محل سالن پیام زنجان، با بیان این‌که برای دومین‌بار در استان، سند وضعیت زنان و خانواده در استانداری تدوین می‌شود، گفت: این سند در حقیقت، یکی از پروژه‌های بنیادین و مهم حوزه زنان و خانواده است که با تدوین آن علاوه بر حرکت به سمت برنامه‌محور بودن، نقشه راه و هدف مشخصی نیز در سطوح مختلف تعریف می‌شود تا با کم‌ترین هزینه، بیشترین بازدهی برای رسیدن به اهداف تعریف ‌شده به دست آید.

وی اظهار کرد: آنچه در دولت دوازدهم برای حوزه زنان در اولویت قرار گرفته، توازن نقش اجتماعی زنان با نقش خانوادگی و راهبری معضلات این حوزه در سایه حرکت هماهنگ و هدف‌دار دستگاه‌های اجرایی است؛ چرا که زنان به‌عنوان یکی از ارکان مهم مدیریت خانه، نقش اساسی را در اقتصاد خانواده، ارتقای موضوعات زیست‌محیطی، فرهنگ صرفه‌جویی و ترمیم آسیب‌های اجتماعی دارند.

بلوری با اشاره به برگزاری برنامه‌های شاخص دفتر امور بانوان و خانواده استانداری زنجان به صورت ملی در سال‌جاری، اظهار کرد: طرح اجتماع‌محور با عنوان طرح ملی ارتقای تاب‌آوری زنان و خانواده، یکی از این برنامه‌ها است که در دو مرحله به اجرا درخواهد آمد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری زنجان گفت: در مرحله اول، هدف از اجرای این طرح این است که فعالان مدنی و جامعه محلی با تحلیل سیستم تاب‌آوری و افزایش میزان مشارکت زنان و خانواده توسط سازمان‌های توانمند آشنا شده و بتوانند در مدیریت شهری و کاهش آسیب‌های اجتماعی، موثر واقع شوند و در مرحله دوم با مراجعه به جوامع محلی به ارتقای تاب‌آوری آن‌ها کمک می‌کنند تا در مقابل چالش‌ها و آزمون‌ها توانمند شوند.

بلوری با اشاره به طرح ملی توان‌افزایی زنان در مسیر کسب و کار و کارآفرینی با هدف ترغیب زنان تحصیل‌کرده روستایی به کسب و کارهای کارآفرینی در استان، افزود: برنامه‌ریزی‌های لازم جهت حضور اساتید در شهرستان‌ها انجام شده و ۱۰۰ نفر از شهرستان‌ها با ترکیب ۷۰ درصد بانوان و ۳۰ درصد آقایان طی فراخوان، ثبت‌نام و معرفی و در کارگاه‌های آموزشی سه روزه در مرکز شهرها شرکت می‌کنند تا از تسهیلات مربوطه برای ایجاد اشتغال بهره‌مند شوند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری زنجان برگزاری همایش تجلیل از مادران نمونه استان در حوزه‌های مختلف را یکی دیگر از برنامه‌های این دفتر برشمرد و خاطرنشان کرد: هدف از این طرح، آشنایی جامعه به‌ویژه نسل جوان با مقام والای مادر، ارتقا و بازآفرینی مقام مادر از لحاظ فرهنگی، اجتماعی، خانوادگی، آموزش و مسئولیت‌پذیری در حوزه مادر بودن به دختران جوان و تبیین نقش زنان در ساختن جامعه ایده‌آل با همکاری بنیاد فرهنگی بین‌المللی مادر است.

بلوری  با بیان این‌که در سال‌های اخیر، شاهد هم‌افزایی و همراهی زنان و دختران در استان بوده و حرکت جدی زنان در علم و فناوری، کارآفرینی و امور خیریه و عام‌المنفعه به‌ویژه توسعه نهادهای مدنی و مردمی، قابل توجه است، گفت: زنان در افزایش تولید ناخالص داخلی به مثابه حماسه اقتصادی و در گسترش نهادهای مدنی به نشانه حماسه سیاسی، پیشگام‌اند و با هر اندیشه اجتماعی و خاستگاه فرهنگی در سطوح و طبقات مختلف اجتماعی گرد هم آمده‌اند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری زنجان  با بیان این‌که حضور بانوان در شوراها و دهیاری‌های استان، نشان از باورمند بودن آن‌ها و جلب اعتماد مردم و مشارکت بانوان در همه عرصه‌های اجتماعی در شهرها و روستاها است، تصریح کرد: حضور بانوان در مراحل مختلف، نشان از باور جامعه به توانمندی‌ها، شایستگی‌ها و صلاحیت‌های آنان است که امیدواریم با تجربه‌اندوزی و کسب مهارت‌های لازم، راه برای داشتن نقش مؤثر و تحقق حقوق بانوان در عرصه‌های مختل، هموار شود.

بلوری  بابیان این‌که نگاه بخشی به مسائل زنان و پیگیری جزیره‌ای حل مشکلات آنان، کارساز نیست، اضافه کرد: باید در سایه هم‌گرایی دستگاه‌های اجرایی استان، ارائه خدمات برای زنان را متناسب با حمایت‌های مدنی، اجتماعی، اخلاق‌مداری، اشتغال و ارتقای مسائل حقوقی و اجتماعی داشته باشیم.

کد خبر 4278965

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha