خبرگزاری مهر - گروه استانها - نساء کروندی: برگزاری مسابقات علمی از جمله جشنوارهها و مسابقات دانشآموزی و دانشجویی میتواند نقش مهمی در بروز و ظهور استعدادها و نمایش خلاقیتهای نسل جدید داشته باشد.
در سالهای اخیر تلاشهای خوبی در راستای برگزاری برنامههای علمی در قالب نمایشگاه و جشنوارههای مختلف صورت گرفته است ولی نباید این برنامهها در همان مسابقه و جشنواره تمام شود و باید برای تثبیت و تجاریسازی محصولان آن تلاش شود.
حمایت از ایدهها و خلاقیتها باید به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد و تلاش شود تا هر ایدهای که قابلیت استفاده در جامعه دارد، در مسیر تبدیل به محصول و تجاریسازی قرار گیرد.
صنعت هوافضا یکی از علومی است که جای کار بسیاری در کشور دارد و در صورت پرورش استعداد های موجود و حمایت افراد میتوان در آینده نه چندان دور شاهد بومی شدن این صنعت در کشور باشیم.
خودکفا شدن کشور در ساخت قطعات صنعت هوافضا فعالیتی است که اکنون در حال انجام است و در صورت تحقق آن کمک خوبی به این صنعت شده است.
در همین راستا دانشگاه پیان نور کشور دو سال پیاپی است که مسابقات ملی هوافضا را در دو سطح دانش آموزی و دانشجویی برگزار میکند و استان بوشهر میزبان دومین دوره از این مسابقات بود.
مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه پیام نور در این خصوص اظهار داشت: هدف دانشگاه از برگزاری این چنین مسابقات شکوفایی استعدادهای افراد و تبدیل ایده به عمل و تجاری سازی آن است.
مجید صفارنیا عنوان کرد: علم هوا فضا در سال های اخیر بسیار توجه ویژه ای به آن شده و برگزاری این چنین برنامه ها موجب تاثیر گزاری مثبت بر ارتقاء سطح این صنعت در کشور نیز می شود.
ارائه ایده های خلاقانه در مسابقات دانشجویی
عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه پیام نور در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: در این چنین مسابقات به واسطه علاقه افراد به این رشته شاهد ارائه ایده های خلاقانه و نوآورانه هستیم.
عرفان خسرویان افزود: این مسابقات طی دو سال است که به صورت منسجم و با برنامه ریزی از پیش تعیین شده انجام میشود و هر سال شاهد حضور افراد بیشتری با ایدههای پختهتر هستیم.
وی بیان کرد: این مسابقات پیش از اینکه برای توسعه و رشد این علوم در کشور باشد موجب ترویج دانش مهندسی هوافضا و استعدادیابی در بین جوانان می شود.
عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه پیام نور خاطرنشان کرد: در صورتیکه این استعدادها از سوی شرکت های دانش بنیان حمایت شوند می تواند تاثیر خوبی در توسعه هوانوردی غیرنظامی تجاری در منطقه داشته باشد.
خسرویان با بیان اینکه ایدههای خوبی در این مسابقات توسط شرکت کنندگان ارائه شد، بیان کرد: برخی از آنها قابلیت قرار گرفتن در مسیر تجاری شدن را دارند.
علم هوا فضا جدیتر پیگیری شود
کارشناس ارشد هوافضا نیز در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: اجرای همچنین مسابقات به واسطه اینکه مبتنی بر مسائل آکادمیک است به سادگی از برخی موارد نمیشود گذشت.
محمد توپچی افزود: مدون کردن اجرای اینچنین مسابقهای میتواند به کاهش ایرادات در مسابقات کمک کند و دیگران از این تجربه و اصول و مبانی استاندارد استفاده کنند.
وی تصریح کرد: علم هوا فضا باید جدیتر پیگیری شود چرا که یکی از شاخصهای قوی توسعه به حساب میآید.
کارشناس ارشد هوافضا بیان کرد: کشور ما اکنون از نظر این صنعت شاخص است اما پتانسیل های خوبی در این بخش وجود دارد که میتواند موجب خلق موقعیت های بیشتر و بهتری شود.
بارور شدن استعدادها
یکی از شرکت کنندگان این مسابقه از از مشهد در خصوص مسابقات اظهار داشت: یکی از محاسن این جشنواره به موجب بالا بردن سطح این مسابقات بود تمرکز بر یک رشته خاص بود.
سید علی محمد حسینی افزود: برگزاری این مسابقات میتواند تاثیر خوبی بر بارور کردن استعدادها و تلاش برای ارتقاء این علم می شود.
لزوم توجه به طرحهای برتر
یکی دیگر از شرکت کنندگان از مشهد بیان کرد: استعدادهای خوبی در این رشته در کشور وجود دارد که برخی افراد علاقه مند و نخبه بدلیل عدم توانایی مالی برای ساخت طرح های نمی توانند در این رشته فعالیت داشته باشند.
امیر حسین تهام بیان کرد: از مسئولین برگزار کنند این جشنواره تقاضا می شود که توجه ویژه ای به طرح های برتر داشته باشند.
نخبگان رها نشوند
امیر جعفری پور یکی دیگر از شرکت کنندگان بود که از ارومیه در این مسابقات شرکت کرده بود، عنوان کرد: درد نخبگان این است که مسئولین تا زمان مسابقه به افراد توجه می کنند و تا سال آینده و دوره بعدی مسابقات خبری از شرکت کنندگان نمیگیرند.
وی بیان کرد: تنها برگزاری مسابقات نمیتواند تاثیر در این صنعت داشته باشد، یبلکه باید طرح های خوب رفع ایراد و حمایت مالی برای تبدیل شدن به ثروت شود.
آشتی صنعت و دانشگاه
یکی دیگر از شرکت کنندگان عنوان کرد: اگر خواهان توسعه و پیشرفت در این صنعت هستیم باید از کودکان شروع کنیم و این علم را به آنها آموزش دهیم چرا که آنها در ابتدای انتخاب مسیر هستند و میتوانند راه خود را با آگاهی انتخاب کنند.
رضا حجازی فر خاطر نشان کرد: آشتی صنعت و دانشگاه یکی از دیگر از ارکان مهم و تاثیر گزار در توسعه این صنعت به نحو صحیح و علمی است.
سارا برزگر پیشه یکی از بانوان شرکت کننده در این مسابقه بیان کرد: بنا به برخی محدودیت ها بانوان دوست داشتیم به گونه ای آغاز گر حضور در این رشته باشیم.
وی بیان کرد: این مسابقات در سطح بسیار خوبی برگزار شدو خیلی بهتر بود در کنار انجام روند مسابقه برنامه های جنبی کارگاهی نیز در این خصوص با توجه به حضور اساتید بزرگ این رشته برگزار می شود.
نظر شما