به گزارش خبرنگار مهر، علی نصیبی، ظهر یکشنبه، در همایش شوراهای اسلامی گلستان که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، اظهار کرد: از جمعیت بیش از یک میلیون و ۸۶۸ نفری استان، ۸۷۱ هزار نفر معادل ۴۶.۷ درصد در روستاها زندگی می کنند.
وی افزود: ۹۴۱ شورای روستایی داریم که از این تعداد ۷۷۰ روستا زیر هزار و ۵۰۰ نفر هستند و در ۱۶۹ روستا شورای پنج نفره داریم.
نصیبی با بیان این که سه هزار و ۱۶۱ نفر در شورای روستایی هستند، اضافه کرد: از این تعداد ۶۷ درصد زیر ۴۵ سال سن دارند.
وی ادامه داد: ۵۷ درصد دارای تحصیلات دانشگاهی و ۸۷ نفر خانم هستند.
نصیبی گفت: در سال ۹۶ توسعه اقتصادی روستا با توجه به پرداخت تسهیلات صندوق توسعه ملی با سودهای چهار و ۶ درصد شروع شد.
وظیفه شوراها فقط توسعه عمرانی و ارائه خدمات نیست
مدیر کل امور روستایی و شوراها استانداری استان گلستان تأکید کرد: وظیفه شوراها فقط توسعه عمرانی و ارائه خدمات نیست باید در جهت اقتصاد روستا هم تلاش کرد.
وی گفت: در سه ماه آینده پروژه های که با همکاری بانک سینا بود، به بهره برداری می رسد و ۸۵۰ شغل مستقیم را ایجاد خواهد کرد.
نصیبی با بیان این که افزایش واریزی به حساب دهیاری ها رشد چشمگیری یافته، افزود: دهیاری ها با نظارت شورا حداقل ۶۰ درصد بودجه را صرف پروژه های عمرانی کنند.
وی با بیان این که روستاهای گلستان در سال ۹۶، شاهد دو هزار پروژه عمرانی بودند، اظهار کرد: این عدد در سال ۹۷ به سه هزار خواهد رسید.
نصیبی به نقش و همین آموزش شوراها و دهیاران اشاره کرد و از برگزاری چندین کلاس آموزشی برای آن ها در سال ۹۷ خبر داد.
تمایزی بین شورای شهر و روستا نباشد
مدیر کل امور روستایی و شوراها استانداری استان گلستان تصریح کرد: شوراها باید مسلط به قوانین بوده و از مشارکت های مردمی بهره ببرند.
نصیبی افزود: مدیریت هزینه، تلاش در جهت درآمدزایی، ارتقاء کیفیت دهیاری ها، توجه به توسعه فرهنگی روستا و نظارت بر فعالیت دهیاری ها از جمله مسائل مهم است که باید در نظر گرفته شود.
وی اظهار کرد: در نوروز ۹۷ با همت بخشداری ها و دهیاری ها و فرمانداران از ظرفیت شوراها و فعالان فرهنگی روستا استفاده شد و ۱۵ دهکده گردشگری و ۳۳ جشنواره فرهنگ و اقتصاد برگزار کردیم.
نصیبی در پایان گفت: حمایت از تیم های ورزشی روستایی، الگوگیری از افراد و پروژه های موفق با بازدید از آن ها و تأکید به دستگاه های اجرایی استان مبنی بر عدم تمایز بین شوراهای شهر و روستا از خواسته های من از استاندار است.
نظر شما