پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۴:۰۷

رئیس مرکز اسناد وزارت امور خارجه:

۵۲۱ هزار سند در مورد خلیج فارس جمع‌آوری شد

۵۲۱ هزار سند در مورد خلیج فارس جمع‌آوری شد

بوشهر - رئیس مرکز اسناد و تاریخ دیپلماسی وزارت امور خارجه گفت: ۵۲۱ هزار سند در مورد خلیج فارس از میان حدود ۵۰ میلیون سند وزارت خارجه احصا شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کاظم شریف کاظمی ظهر سه‌شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در دنیای امروز اسناد و مدارک یک شی بایگانی شده نیست بلکه دارای کارکد مشخص است، با هوشمندی دانشگاه خلیج فارس مرکز اسناد خلیج فارس در این دانشگاه ایجاد شده است.

وی بیان کرد: کشورهای دنیا تلاش می کنند اسناد قدیمی ما را داشته باشند، با کار مشترک با دانشگاه خلیج فارس اسناد بسیاری شناسایی و دیجیتال شدند و برای آن نرم افزار جستجو ارائه شده تا دانشجویان از این مرکز بهره برداری کنند.

رئیس مرکز اسناد و تاریخ دیپلماسی وزارت امور خارجه با بیان اینکه باید به فکر غنی تر کردن این سایت و مرکز اسناد باشیم، اضافه کرد: نام خلیج فارس در دهه های اخیر مورد شیطنت قرار گرفته و باید به ابعاد دیگری خلیج فارس هم توجه کنیم چرا که اسناد زیادی در این رابطه وجود دارد.

شریف کاظمی با بیان اینکه از محققان انتظار داریم از اینگونه مراکز اسنادی پژوهش و تحقیق کنند، گفت: مراکز آرشیوی یک محل نگهداری نیستند و  وظیفه اول در این مراکز حفظ و نگه داری و دریافت اطلاعات، وظیفه دوم آن ایجاد بستر مناسب برای پژوهشگران و سوم انجام کار پژوهشی به صورت تیمی است.

دریافت اسناد مهم از پرتقال و اسپانیا و روسیه

رئیس مرکز اسناد و تاریخ دیپلماسی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد اسناد خارجی مربوط به خلیج فارس که در کشورهای دیگر  نگه داری می‌شود، گفت: با همکاری که با برخی کشورها داریم اسناد تاریخ روابط خارجی ایران را دریافت می کنیم و در این زمینه خلیج فارس یکی از اولویت‌های ماست که تعاملات خوبی با کشورهای پرتقال، اسپانیا و روسیه داریم.

وی با بیان اینکه مشکل عمده در مورد اسناد دریافتی، زبان و ترجمه اسناد است، اظهار داشت: باید برای بهره برداری بهتر از اسناد موجود، زبان این اسناد را بشناسیم.

شریف کاظمی تصریح کرد: از اسناد فارسی در مورد خلیج فارس حدود ۶۵۰۰ سند از آرشیو انگلستان دریافت کردیم که فهرست نویسی حدود هزار سند را شروع کردیم.

رئیس مرکز اسناد و تاریخ دیپلماسی وزارت امور خارجه بیان کرد: ساز و کار بهره برداری از این اسناد بر عهده دانشگاه خلیج فارس است و همکاری لازم با این دانشگاه صورت خواهد گرفت.

دریافت ۴۰ هزار سند انگلیسی

وی گفت:  ۵۲۱ هزار سند در مورد خلیج فارس را از حدود ۵۰ میلیون سند وزارت خارجه احصا کرده و دیجیتال شده که از اسناد انگلیسی هم ۴۰ هزار سند دریافت کردیم که در گام نخست ۵ هزار سند شناسایی شده و از این تعداد یک هزار سند فهرست نویسی شده است.

شریف کاظمی گفت: ۱۵ هزار و ۷۰ سند در مورد خلیج فارس بازبینی شده که مهمترین اسناد احصا شده تا اطلاعات آن برای دانشگاه خلیج فارس ارسال شود.

رئیس مرکز اسناد و تاریخ دیپلماسی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: در زمینه کتب تخصصی سیاست خارجی در وزارت امور خارجه، ۶۳۵ کتاب با موضوع خلیج فارس شناسایی شده ضمن اینکه حدود ۱۰۰ کتاب به زبان عربی و انگلیسی هم در این موضوع دیجیتال شده است.

کد خبر 4285992

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha