به گزارش خبرگزاری مهر، مولوی «عبدالحکیم منیب» معاون وزیر حج و اوقاف افغانستان و هیئت همراه ضمن حضور در دانشگاه مذاهب اسلامی و بازدید از کتابخانه مرکزی و بخش های مختلف با حجت الاسلام و المسلمین محمد حسین مختاری، رئیس دانشگاه و معاونین وی دیدار کردند.
مختاری، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در این دیدار ضمن خوشامدگویی به هیئت افغانستانی، به جایگاه دانشگاه مذاهب اسلامی در نظام جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: دانشگاه مذاهب اسلامی به دستور شخص اول نظام جمهوری اسلامی ایران یعنی رهبر معظم انقلاب تاسیس شد و ایشان همواره بر وحدت و دوری از انشقاق و تفرقه تاکید دارند.
وی با بیان اینکه امروزه بحث وحدت یک راهبرد و دستور است، تصریح کرد: فلسفه دانشگاه مذاهب اسلامی مبارزه با افراط گرایی و افراطی گری است. متاسفانه امروز گروهی اندک با افکار باطل، خشن، افراطی و منحرف به نام اسلام، پیامبر و مقدسات، اعمال شنیع غیر عقلی، غیرمنطقی و کاملا ضد انسانی و ضد دینی انجام می دهند که پیر و جوان، خردسال و مرد و زن را قربانی افکار خود کرده اند.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی یادآور شد: سالهاست که کشور دوست و برادر افغانستان نیز قربانی این افکار منحط و نامعقول است اما افراد مجاهد، مسلمان و مقاوم در برابر این فرقه های افراطی ایستادند و با پایداری و ایستادگی و مقاومت با آنها مبارزه کردند.
مختاری در ادامه به نقش موثر و خطیر علما و اندیشمندان جامعه در مبارزه با این جریان های خطرناک اشاره و تاکید کرد: امروز نقش علما و اندیشمندان آگاهی بخشی به عموم جامعه به ویژه نسل جوان و تنویر افکار عمومی است. متاسفانه گاهی کم کاری ها و مسئولیت ناپذیری شماری از آنها باعث گسترش افکار افراطی و اشاعه شیطنت های صهیونیسم و آمریکا شده است در حالی که پشت سر این جریان ها و گروه های افراطی و تکفیری، استکبار جهانی و صهیونیسم بین الملل است. لذا اگر علمای اسلام بر مسئولیت حقیقی و پیامبر گونه خود عمل می کردند و جامعه را با مدارا و رحمت و نگاه اخوت آمیز آگاهی می دادند این مشکلات به وجود نمی آمد.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی همچنین از حضور و تحصیل تعداد قابل توجهی از دانشجویان افغانستانی در این دانشگاه از آمادگی برای پذیرش تعداد بیشتری از دانشجویان از این کشور خبرداد و گفت: ما معتقدیم بحث وحدت یک راهبرد است و امام و رهبری بر این مسئله تاکید داشتند و دارند و خط قرمز ما در این دانشگاه نیز بحث وحدت است.
در ادامه این نشست مولوی عبدالحکیم منیب، معاون وزیر حج و اوقاف افغانستان نیز به طرح برخی سوالات در مورد جایگاه اهل سنت در ایران پرداخت که از سوی اساتید اهل سنت؛ مولوی اسحاق مدنی از علمای حنفی مذهب و دکتر ویسی از استادان شافعی مذهب دانشگاه پاسخ داده شد.
وی همچنین با ابراز خرسندی بسیار از وجود چنین دانشگاهی در ایران که دربرگیرنده اتباع و پیروان همه مذاهب است، گفت: این دانشگاه از مهم ترین و دلنشین ترین بخشهایی بود که در ایران مورد بازدید قرار گرفته است.
معاون وزیر حج و اوقاف افغانستان اظهار داشت: حضور دانشجویان شیعه و سنی و اساتید مذاهب مختلف در کنار یکدیگر در دانشگاه مذاهب اسلامی نمونه ای بسیار زیبا در عرصه تقریب و کار بسیار عمیق در زمینه وحدت است و این برای عالم اسلام یک ضرورت است که در زمینه تقریب وحدت فعالیت کند.
همچنین در ادامه این نشست مولوی اسحاق مدنی از علمای اهل سنت ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه مذاهب اسلامی نیز بیان داشت که ایران و افغانستان یک کشور فرهنگی هستند اگرچه مرزهای سیاسی آن ها از هم جداست و دانشجویان افغانستانی دانشگاه جزء دانشجویان ساعی و سختکوش دانشگاه هستند.
این عالم اهل سنت خصیصه منحصر بفرد این دانشگاه را تدریس فقه هر مذهب به صورت جداگانه دانست و تصریح کرد: کتابخانه دانشگاه نیز کتب و منابع اصیل همه مذاهب را دارا است و در زمینه تالیف و انتشار کتاب آزادی مثال زدنی ای در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد.
ویسی، از استادان اهل سنت و عضو هیئت علمی دانشگاه نیز به تبیین نحوه عملکرد دانشگاه در زمینه تدریس و ترویج فقه تقریبی پرداخت و ویژگی تقریبی بودن را از اهم اوصاف اساتید دانشگاه دانست.
در پایان این نشست، لوح و تندیس یادبود دانشگاه مذاهب اسلامی توسط مختاری به معاون وزیر حج و اوقاف افغانستان اهدا شد.
معاون وزیر حج و اوقاف افغانستان و هیئت همراه از دانشگاه مذاهب اسلامی، کتابخانه مرکزی و بخش های مختلف این دانشگاه بازدید و با حجت الاسلام مختاری دیدار وگفتگو کردند.
کد خبر 4286569
نظر شما