به گزارش خبرنگار مهر، حسین شاهینی صبح شنبه در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه بابیان اینکه میانگین بارش در استان سمنان به نسبت نرم کشوری پایین است، ابراز داشت: در شرایط خشکسالی و کمبود منابع آبی در شرایط حاضر باید به سمت احیاء و بازسازی قنوات در استان سمنان گام برداریم.
وی بابیان اینکه استفاده از قنات نه بهعنوان شیوه سنتی استیصال آب بلکه شیوه مدرن برای حفظ آب در قرن حاضر محسوب میشود، افزود: امروز با بهرهبرداریهای بیرویه از آب فرونشست زمین را در برخی نقاط استان شاهد هستیم لذا حفظ قناتها بهویژه در نواحی خشک در بهبود سفرههای آب زمینی مؤثر بوده و محیطزیست نیز در امان خواهد ماند.
مدیر آبوخاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بابیان اینکه قناتها آب موجود در لایههای مختلف زمین را بدون استفاده از انرژی به محل مصرف میرساند، ابراز داشت: علاوه بر اهمیت حفظ قناتها از جنبه میراث فرهنگی این سازههای سنتی آبی علاوه برافزایش آب دهی برای کشاورزی از مهاجرت بیرویه نیز جلوگیری و ضریب امنیت منطقه مؤثر است.
شاهینی در ادامه تصریح کرد: با توجه به اینکه صرفهجویی در مصرف انرژی، آلودگی و تخریب محیطزیست از مهمترین دغدغههای بشر امروز محسوب میشوند اما باید برای کاستن از این مشکلات برای دسترسی به منبع مطمئن آب به احیای قناتها اکتفا کرد.
وی بابیان اینکه تأمین آب از چاهها ازنظر اقتصادی مقرونبهصرفه نیست، افزود: با توجه به اینکه سطح آبهای زیرزمینی به پایینترین حد خود و به مرز بحران رسیده است و از سوی دیگر آب مهمترین نیاز برای رسیدن به توسعه اقتصادی به شمار میرود باید به سمت حفظ آب موجود حرکت کنیم که دراینبین احیای قناتها میتوانند محرکه تولید وزندگی و معاش محسوب شود.
نظر شما