۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۰:۰۹

در گفتگو با مهر مطرح شد:

رد برجام شرایط جدیدی در کشور ایجاد نمی کند/ بازار ارز تثبیت شود

رد برجام شرایط جدیدی در کشور ایجاد نمی کند/ بازار ارز تثبیت شود

آمل - عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: با ردبرجام شرایط و اتفاق جدیدی رخ نمی دهد زیرا بسیاری از مشکلات رفع شده است.

 عزت‌الله یوسفیان ملا در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نوسانات ارز، افزود: ترامپ  ۲۲ اردیبهشت اعلام موضع خواهد کرد و ممکن است مشکلات ارز ادامه داشته باشد.

نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه پیش‌بینی می‌کنیم اگر تقاضا همچنان زیاد و ادامه داشته باشد وضعیت ارز همین‌طور خواهد بود، افزود: برای ثبات این نوسانات ارز باید عرضه بالا برود و تقاضا کم یا برابر شود.

یوسفیان‌ملا با تأکید بااینکه اکنون باید عرضه ارز در بازار افزایش یابد و البته بازار در شرایطی قرار ندارد که توان سیر شدن داشته باشد، اظهار داشت: دولت باید ساماندهی کند تا تقاضای ارز در بازار کاهش یابد، همچنین باید ابتدا نقدینگی ارز را از بازار با ایجاد اطمینان و اعتماد جمع‌آوری کند.

عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی بابیان اینکه در حال حاضر مردم به بانک‌ها اعتماد ندارند، ادامه داد: مردم از دریافت سود بدشان نمی‌آید اما نگران بازپرداخت بانک‌ها هستند و می‌ترسند ممکن است بازپرداخت به‌صورت ریالی باشد و شاید اصلاً بازپرداختی وجود نداشته باشد.

یوسفیان‌ملا با اشاره به اینکه سپرده ارزی باید به‌صورت ارز باشد و نباید ارز به ریال باشد، تصریح کرد: بانک‌های جهانی هیچ‌وقت سود دورقمی ندارند و تک‌رقمی است؛ درست است سود سپرده ارزی کم است اما باید حتماً سود به‌صورت ارز پرداخت شود و معتقدم اگر بانک‌ها این کار را انجام دهند مردم خیلی به بانک اعتماد نمی‌کنند و وزارتخانه‌ها باید دست‌به‌کار شوند.

عضو کمیسیون تلفیق و بودجه مجلس بابیان اینکه وزارتخانه‌های زیادی در کشورمان داریم که هزینه‌های ارزی زیادی دارند، گفت: به‌طور مثال شرکت نفت سرمایه‌گذاری میلیاردها دلاری دارد، اگر این وزارتخانه‌ها وارد میدان شوند و بین مردم ایجاد اعتماد کنند به‌طور مثال دیگر به مردم دفترچه سود سپرده ندهند ولی در قبال دریافت ارز از مردم به آن‌ها چک نقدی ارزی به مدت‌زمان معین و به همراه سود پرداخت شود تا مردم در زمان موعد مقرر چک را در بانک مرکزی به‌صورت ارز نقد کنند یا به‌صورت دلار وصول شود.

وی بابیان اینکه تنها چاره این است که دولت به‌جای عرضه ارز به بازار، ارز را از مردم جمع‌آوری و به سمت دولت برگشت دهد، افزود: باید زمینه اعتماد بین مردم و دولت ایجاد شود زیرا فضای فعلی بی‌اعتمادی است و ارز از مردم به‌صورت مصوب توسط دولت خریداری شود در این صورت مردم اعتماد می‌کنند و بانک مرکزی هم باید این مهم را تضمین کند.

یوسفیان‌ملا گفت: اگر ارز از دست مردم خارج نشود مردم دچار مشکل می‌شوند و در حال حاضر امید این است که نوسانات متوقف و عقب‌گرد شود تا قیمت کالا افزایش نداشته باشد.

نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر خدایی نکرده این شرایط برای ۵ ماه ادامه داشته باشد قیمت نوسانات ارز بر روی کالاها تأثیر می‌گذارد، به‌خصوص کالاهایی که مواد اولیه آن از خارج کشور تهیه می‌شود، افزایش قیمت‌های زیادی را شاهد باشیم.

وی با تأکید بر اینکه افزایش قیمت کالاها تورم را همراه خود خواهد داشت، اظهار داشت: دولت باید هرچه زود دست‌به‌کار شود تا واحدهای تولید با دلار ۶ هزارتومانی خرید خود را از خارج از کشور انجام ندهند، همچنین فوری قیمت ارز تثبیت شود.

نماینده مردم آمل در مجلس گفت: اگر دولت کاهش قیمت ارز را نتوانست انجام بدهد حتماً قیمت ارز را ثابت کند زیرا در صورت ثابت نشدن مشکلات عدیده‌ای را شاهد خواهیم بود و تورم شرایط بسیار بدی را پیدا خواهد کرد.

وی بابیان اینکه اگر امید به پول ملی هرروز کمتر شود شرایط برای کشورمان بد خواهد بود، عنوان کرد: شرایط اکنون کشور ما با شرایط رد برجام زیاد فرق نمی‌کند، الآن تحریم راداریم و مشکلات را تجربه می‌کنیم، مثل مشکلات حمل‌ونقل ارز از بانک‌های خارجی به کشور راداریم، همچنین عدم تحویل کالاهای خریداری‌شده مانند هواپیما را شاهد هستیم.

یوسفیان‌ملا بیان کرد: البته خیلی جاها این اتفاق در حال رخ دادن است، چون شاهد این اتفاقات در کشور هستیم بارد برجام هیچ اتفاق جدیدی نخواهد رخ داد جز اینکه جوی ایجاد شود که برجام رد شد ولی هیچ اتفاق دیگری شاهد نخواهیم بود.

کد خبر 4289720

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha