خبرگزاری مهر-گروه استانها: کشتی از قدیمیترین و فراگیرترین ورزشهای دنیا است و طبق مستندات در دوران ماقبل تاریخ با تغییر شکل در جنگهای تنبهتن و جایگزین کردن مرگ یا صدمات شدید با یک پیروزی نمادین ایجادشده است.
شواهد بسیاری از حضور کشتی در تمامی تمدنهای آغازین بشری وجود دارد به طوری که البته اولین بار در یونان باستان به یک ورزش واقعی تبدیل و در سال ۷۰۴ پ. م وارد المپیک شد.
در فلسفه نام آن نیز؛ کشتی از کمربندی به نام کُشتی گرفتهشده که پارسیان و زرتشتیان هنگام غروب آفتاب به کمر خود میبستند و در برابر کانون آتش به دعا خواندن میپرداختند چراکه کشتی گرفتن به معنی کمر یکدیگر را گرفتن است.
ورزش کشتی در ایران طرفداران بسیاری دارد و ورزش ملی ما محسوب میشود تاجایی که این ورزش از قدیم در زورخانهها رواج داشته و مسابقات کشتی زورخانهای رفتهرفته به خارج از گود زورخانه منتقلشده و بهصورت آزاد و فرنگی گسترشیافته است.
ایران از سال ۱۹۴۸ (المپیک لندن) قدم به صحنههای بینالمللی گذاشته و بهعنوان یک قدرت قابل حساب و درجه اول مطرح شده است.
کارنامه ورزشکاران بیانگر آن است که درخشانترین پیروزی ایران ۲ بار کسب مقام قهرمانی جهان در سالهای ۱۹۶۱ (یوکوهاما ژاپن) و ۱۹۶۵ (منچستر انگلستان) بوده ضمن آنکه در قاره آسیا نیز کشتی ایران همواره درخشش داشته و اغلب به مقام قهرمانی دستیافته است.
اگر بخواهیم تاریخ موفقیتهای کشتیگیران همدان را ورق بزنیم نخستین مدال ارزشمند و تاریخی کشتی استانهمدان را مسعود مصطفی جوکار در المپیک ۲۰۰۴ آتن کسب کرد تا برای اولین بار در تاریخ ورزش همدان؛ یک مدال نقره المپیک بهعنوان برگ زرینی در کارنامه ورزش همدان ثبت شود.
کشتی همدان باید سالها چشمانتظار بماند
در سال ۲۰۱۲ و درست ۸ سال بعد نیز صادق گودرزی در وزن ۷۴ کیلوگرم مدال نقره المپیک را به گردن آویخت کمااینکه نایبقهرمانی سعید ابراهیمی در مسابقات جهانی باکو، قهرمانی جمال میرزایی و صادق گودرزی در بازیهای آسیایی ۲۰۱۰ گوانگجو، قهرمانی میثم مصطفی جوکار در بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون، نایبقهرمانی صادق گودرزی در مسابقات جهانی مسکو و حضور متعدد در اردوهای تیم ملی و مسابقات بینالمللی مختلف از دیگر افتخارات کشتی و گوش شکستههای همدانی طی چند سال اخیر بوده که تاریخ کشتی همدان باید سالها چشمانتظار باشد که این عناوین شاید دوباره تکرار شود که با وضعیت کنونی انتظاری بیهوده باشد.
کشتی استانهمدان که روزگاری در کشور زبانزد بود و قهرمانان و کشتیگیران المپیکی در ورزش این شهر حضور داشتند این روزها حال خوشی ندارد چراکه بازگشت دوباره به این مسیر با بدهیهای سنگین هیئت بهطورقطع کار سختی خواهد بود هرچند در سال ۹۶ کشتی همدان توانست تا حدودی عقبماندگی خود را جبران کند و در ارزیابیها پیشرفت داشته باشد اما برای رسیدن به قله همچنان راه درازی باقیمانده است.
رئیس هیئت کشتی استانهمدان در گفتگو با خبرنگارمهر بابیان اینکه هیئت کشتی موفق شد در سال ۹۶ بهعنوان سومین هیئت برتر ورزشی استانهمدان دست یابد، اظهار داشت: پیشرفت ۱۱ پلهای هیئت کشتی نسبت به سال ۹۵ میسر نمیشد مگر با کمک، همراهی و همدلی جامعه بزرگ کشتی استانهمدان که خوشبختانه این اتفاق افتاد.
کشتی همدان ۴۶ مدال رنگارنگ آسیایی و ملی کسب کرد
علی رحیمیفر بابیان اینکه کشتی همدان ۴۶ مدال رنگارنگ آسیایی و ملی کسب کرد، گفت: مدال طلای جوانان آسیا توسط دانیال شریعتی نیا و ۲ مدال برنز توسط لیلا سیاهوشی در بازیهای داخل سالن آسیا مدالهای کشتی همدان از مسابقات آسیایی است.
رحیمی فر بابیان اینکه ۴۳ مدال ملی شامل ۱۱ طلا، ۱۸ نقره و ۱۴ برنز نیز حاصل کار کشتیگیران همدانی در مسابقات قهرمانی کشور آقایان و بانوان در ردههای سنی مختلف در سال گذشته بوده است، گفت: سال گذشته بارها کشتیگیرانی در ردههای سنی مختلف از استانهمدان به تیمهای ملی آقایان و بانوان دعوت شدند.
وی با بیان اینکه برای اولین بار در سالهای اخیر ۸ کشتیگیر از استانهمدان سهمیه حضور در مسابقات انتخابی تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی بزرگسالان را به دست آوردند و درنهایت ۲ کشتیگیر به نامهای دانیال شریعتی نیا و علیرضا کریمی به مرحله نهایی مسابقات انتخابی تیم ملی راه یافتند، عنوان کرد: تیم کشتی آزاد استانهمدان پارسال با ایستادن در جایگاه پنجم مسابقات قهرمانی کشور بزرگسالان بهترین نتیجه ۴ سال اخیر خود را رقم زد و تیم کشتی کلاسیک بانوان همدان نیز در مسابقات قهرمانی کشور به مقام دوم دستیافت.
پای کشتی همدان به مسابقات جهانی باز شد
رحیمی فر بابیان اینکه پای کشتی همدان پس از وقفهای چندساله؛ در سال ۹۶ با دانیال شریعتی نیا، لیلا سیاهوشی و آذر کولیوند به میادین جهانی باز شد، گفت: در سال گذشته مسعود مصطفی جوکار در مسابقات کشتی قهرمانی جوانان جهان، صادق گودرزی در مسابقات کشتی نوجوانان جهان و سعید ابراهیمی در مسابقات قهرمانی امیدهای جهان نماینده کشتی همدان در کادر فنی تیم ملی بودند.
وی یادآور شد: مزدک گیتی داور خوب کشتی استانهمدان نیز علاوه بر حضور در مسابقات جوانان جهان باهمت خود و رایزنی هیئت کشتی به درجه المپیکی دست یافت.
در زمان تسویه بدهیها مشخص شد بدهی هیئت خیلی بیشتر از آن رقمی است که از قبل اعلام کردند رئیس هیئت کشتی استانهمدان بابیان اینکه در زمان قبول مسئولیت در هیئت کشتی این هیئت با بدهی انباشتهشده بالایی دستبهگریبان بود، بیان کرد: در زمان تسویه بدهیها مشخص شد بدهی هیئت خیلی بیشتر از آن رقمی است که از قبل اعلام کردند.
رحیمی فر افزود: افزایش رقم بدهی، تکلیف فدراسیون به هیئتها مبنی بر شرکت در لیگ منطقهای نوجوانان و آغاز فعالیت رسمی کشتی بانوان آن هم در چند رشته باعث شد تا هزینه تحمیل شده به هیئت خیلی بیشتر از برآورد اولیه باشد.
دارنده مدال نقره المپیک ۲۰۱۲ نیز در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه برای بررسی عملکرد یک مجموعه باید مستند و بر اساس آمار صحبت کرد، اظهار داشت: نتایج کشتیگیران همدانی در مسابقات قهرمانی کشور و مدالهای آسیایی و کشوری کسبشده در ۱۰ ماهه اخیر نشان میدهد کشتی همدان در مسیر پیشرفت و رشد قرارگرفته و با حرکت در این مسیر به جایگاه اصلی خود بازمیگردد.
صادق گودرزی افزود: با تغییرات صورت گرفته در رأس هیئت کشتی استان و جمع شدن بزرگان کشتی همدان ازجمله آقایان مؤذن، گودرزی، ایرانی و گیتی در کنار رئیس هیئت در این مدت تصمیمات اثرگذاری گرفتهشده که درنهایت به ارتقا سطح و جایگاه کشتی همدان در کشور میانجامد.
اگر کشتی همدان با فرمان ۱۰ ماه اخیر حرکت کند دوباره در تیم ملی و حتی در المپیک صاحب نماینده میشویم دارنده مدال نقره المپیک ۲۰۱۲ بابیان اینکه نتایج کشتی همدان در ۱۰ ماهه گذشته بهترین نتایج در ۴ سال اخیر بوده است، گفت: پیشکسوتان و مربیان خوبی ازجمله جلال لطیفی، مهرداد سعدی نژاد، مصطفی یونسی نیا و عباس بیگلربیگی و سایر مربیان نامدار در کشتی استانهمدان در حال پرورش کشتیگیران نوجوان و جوان هستند و اگر کشتی همدان با همین فرمان ۱۰ ماه اخیر حرکت کند ما دوباره در تیم ملی و حتی در المپیک صاحب نماینده میشویم.
گودرزی عنوان کرد: در حال حاضر کشتیگیران جوان و مستعدی در کشتی همدان فعالیت میکنند که مطرحترین آنها دانیال شریعتی نیا قهرمان جوانان آسیا، عضو تیم ملی در مسابقات جهانی جوانان و نایبقهرمان مسابقات قهرمانی کشور است و اگر شرایط خوبی برای این کشتیگیران فراهم شود جای خالی بزرگان کشتی همدان پر میشود.
وی با اشاره به اینکه هیئت کشتی، پیشکسوتان، مربیان و کشتیگیران باید مثل حلقههای زنجیر به هم متصل باشند، بیان کرد: اگر کسی واقعاً قصد کمک به کشتی همدان را دارد نباید به فکر مقام و مسئولیت باشد و باید بدون چشمداشت و رایگان به یاری کشتی بیاید.
نایبقهرمان جهان در مسابقات ۲۰۱۰ مسکو عنوان کرد: من کشتی را رایگان آموختم و زمانی که قبل از قبول شدن در مقطع کارشناسی ارشد در شهرم بودم کشتی را به جوانان آموزش دادم.
کشتی باعث افتخار استان در مجامع بینالمللی شده است
مدیرکل ورزش و جوانان استانهمدان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه مردم استانهمدان علاقه خاصی به رشته کشتی دارند، اظهار داشت: کشتی یکی از ورزشهای بوده که باعث افتخار استان در مجامع بینالمللی شده است.
رسول منعم افزود: این ورزش در استان تاکنون دو عنوان المپیکی داشته و این امر لزوم توجه بیشتر به این ورزش را گوشزد می کند.
مدیرکل ورزش و جوانان استانهمدان بابیان اینکه کشتی ورزش اول این مرز و بوم است، گفت: این ورزش در مجامع جهانی و آسیایی نیز مدالها و مقامهای متعدد و زیادی دارد و بهنوعی این ورزش، یکی از ورزشهای موفق در استان و ایران است.
منعم عنوان کرد: باید مسئولان ارشد استان و رئیس فدراسیون حمایت کنند تا دوباره به کشتی همدان رونق بخشیده شود.
دستگاه ورزش همدان برای رسیدن کشتی همدان به قله افتخارات تلاش خواهد کرد وی بابیان اینکه بهطور حتم دستگاه ورزش استان نیز همپای همه برای رسیدن دوباره کشتی همدان به قله افتخارات تلاش خواهد کرد، بیان کرد: مردم استانهمدان ورزش کشتی را دوست دارند.
مدیرکل ورزش و جوانان استانهمدان عنوان کرد: امیدواریم با برنامهریزی و هدایت جوانان، شاهد پرورش استعدادهای متعدد در استانهمدان باشیم.
یکی از نوجوانان علاقهمند به ورزش کشتی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه ورزش کشتی در پوست و خون مردم استانهمدان جریان دارد، اظهار داشت: از ملایر و نهاوند تا همدان کشتی در خون جوانان این استان جریان دارد و از دوران پدربزرگهای ما ورزشی کشتی در استانهمدان دارای سابقه است.
علیرضا جهانیان افزود: در حال حاضر نیز نوجوانان هم سن و سال من علاقه بسیار خاصی به این رشته ورزشی دارند و مسئولان میتوانند با حمایت از سنین پایه دوباره کشتی استانهمدان را به روزهای اوج خود بازگردانند.
این نوجوانان همدانی علاقهمند به رشته کشتی با اشاره به لزوم گسترش مدارس کشتی گفت: باید آموزش کشتی در استانهمدان فراگیر شود و با توجه به نزدیکی به فصل تابستان و تعطیل شدن مدارس باید مدارس استعدادیابی کشتی حتی در مساجد محل نیز فعال شود چراکه من شنیدهام در مساجد استان مازندران که مهد کشتی است نوجوانان و جوانان کشتی میگیرند و چرا در همدان اینگونه نباشد.
کلاس آموزش کشتی دایر شود
جهانیان عنوان کرد: در فصل تابستان علاوه بر خانه کشتی باید در چندین نقاط شهر کلاس آموزش کشتی وجود داشته باشد و برنامهریزی برای گسترش این ورزش صورت بگیرد تا دوباره بتوانیم در همدان ستارههای کشتی داشته باشیم.
در پایان اینکه، کشتی از رشتههایی است که در استانهمدان طرفداران بسیاری دارد و استعدادهای بسیاری از خاک استانهمدان به عرصه های ورزشی پا نهاده اند و از همدان و ملایر گرفته تا شهرستان نهاوند میتوان کشتیگیران خوبی را پرورش داد.
با توجه به اینکه رشته کشتی میتواند ورزش استانهمدان را همچون گذشته در کشور صاحب افتخار کند و ورزش همدان در رویدادهای جهانی و المپیک حضور مستمر داشته باشد باید مسئولان هر چه بیشتر به این ورزش توجه کنند.
نظر شما