به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام و المسلمین علی اکبر صافی اصفهانی ظهر سه شنبه در ارتباط با برگزاری سمینار فقه الاجتماع، دومین سمینار راهبردی فقه مضاف در دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، اظهار داشت: افراط در تمرکز بر یک وجه از دین نیز موجب بروز و ظهور بسیاری از جریانهای افراطی در دنیای اسلام معاصر شده است.
وی بیان داشت: اگر منظور از فقه سیاسی یا اجتماعی اسلام این باشد که اهداف سیاسی یا اجتماعی اسلام بر سایر اجزاء و وجوه آن غلبه کند برداشتی غلط و ناصواب از فقه اجتماعی یا سیاسی ارائه کردهایم.
رئیس مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی (ره) تصریح کرد: تا زمانی که یک تبیین ساختاری از فقه بر مبنای جامعیت توحیدی دین اسلام صورت نگیرد، ما همیشه در معرض آسیب از دو جانب هستیم یا شاهد افراط یکسونگری یا تفریط سکولاریسم هستیم که هر دو از مصادیق انحراف از شاهراه اصلی دین اسلام و فقه به شمار میرود.
وی گفت: دین مجموعهای از اجزای پاسخگو و ناظر به همه نیازهای انسان است که اجزای آن در نسبت هماهنگ با هم معنا و هویت می یابد و در واقع دین و به تبع آن فقه، از یک سیستم جامع و فراگیر برخوردار است.
حجت الاسلام صافی اضافه کرد: با توجه به اینکه در سطح جامعه و حکومت به تناسب تحولات اجتماعی و سیاسی با مسائل جدیدی مواجه می شویم و در این زمان است که باید فقه متناسب با این مسائل اقدام به تولید نظریات و فتواهای ناظر بپردازد.
وی بیان داشت: هیچگاه به این صورت نیست که فقه تحت تاثیر سیاست یا حکومت که بر محور قدرت شکل گرفته است قرار گیرد و به ابزار آن مبدل شود.
رئیس مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی (ره) اعلام کرد: گاها بی توجهی به این تفکیک ما را از جامعیت توحیدی فقه خارج میکند و فقه را از موضع تولیدگری به موضع انفعالی و ابزاری تقلیل میدهد.
نظر شما