به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «شهریار ماکیاوللی» از جدیدترین کتابهای انتشارات ترجمان علوم انسانی در سال جاری در نمایشگاه کتاب رونمایی شد. این کتاب از مجموعۀ «راهنمای متون کلاسیک» ترجمۀ مجموعۀ Reader’s Guide است که انتشارات کانتینیوم آن را با هدف فراهمکردن مقدمهای روشن و مختصر برای متون کلاسیک در ادبیات و فلسفۀ غرب تهیه کرده است. راهنمای خواندن شهریار ماکیاوللی نوشتۀ میگل وتر در انتشارات ترجمان علوم انسانی با ترجمۀ محمد ملاعباسی به چاپ رسیده است.
در زیر مرور کوتاهی از کتاب را میخوانیم:
بیتردید، هیچ اثری در اندیشۀ سیاسی مدرن به اندازۀ شهریار ماکیاوللی تأثیرگذار نبوده است. تنها استثنا شاید مانیفست کمونیستِ مارکس باشد. تا امروز دهها کتاب قطور در تفسیر و تشریح ایدههایی که در شهریار آمده است نوشته شدهاند، اما این کتاب راهنما میکوشد با تکیه بر چهار موضوع محوری این کتاب، یعنی شر، آزادی، تضاد اجتماعی و امنیت، خواننده را با اصلیترین دغدغههای ماکیاوللی آشنا کند. میگل وتر، نویسندۀ این راهنمای خواندن، علاوهبر بازگشایی دشواریهای کتاب شهریار، به خواننده دیدی تاریخی میدهد دربارۀ اینکه، در هر دورهای از تاریخ مدرن، شهریار چطور خوانده شده است و الهامبخش چه متفکران و نویسندگانی بوده است. نثر سلیس و موجز کتاب نیز برای خوانندهای که میخواهد از کتاب سرنوشتساز ماکیاوللی بیشتر بداند یاریدهنده است.
همچنین کتاب «درآمدی بر متافلسفه» از جدیدترین کتابهای انتشارات ترجمان علوم انسانی در سال جاری در نمایشگاه کتاب رونمایی شد. این کتاب نوشتۀ سورن اُورگارد، پل گیلبرت، استیون بروود و ترجمۀ مهدی رعنایی است.
در زیر مرور کوتاهی از کتاب را میخوانیم:
اگر از یک دانشجوی فلسفه بپرسید «فلسفه به چه دردی میخورد؟»، در مخمصۀ بزرگی میافتد و نهایتاً، پس از کلی دستوپازدن، پاسخ شستهرفتهای به شما نخواهد داد. او با این کوشش، ناخودآگاه، وارد قلمروِ دیگری میشود که «متافلسفه» نام دارد، حوزۀ جدیدی که در آن نه به جهان و انسان، بلکه باید به خودِ فلسفه فکر کند. کتاب درآمدی بر متافلسفه قرار است به خودِ فلسفه بیندیشد و خواننده را به پاسخ چنین پرسشهایی نزدیکتر کند: اینکه اساساً فلسفه چیست و به چه دردی میخورد؟ آیا علم و علوم انسانیِ جدید ما را از فلسفه بینیاز نمیکنند؟ آیا فلسفه ما را نهایتاً به حقیقت میرساند؟ فرق فلسفۀ خوب و بد چیست؟ آیا تفاوتی میان فلسفۀ تحلیلی و قارهای هست یا خیر؟ درآمدی بر متافلسفه اولین کتابی است که بهطور مستقل به این پرسشها میپردازد. این کتاب خواننده را با رویکردهای اصلی به فلسفه، از تحلیلی تا قارهای، و از سنتی گرفته تا مدرن، آشنا میکند. نویسندگان کتاب بیانی شسته و رفته و منظم و آموزشی دارند. همین نکته باعث میشود این اثر هم مناسب پژوهشگران متافلسفه باشد و هم مناسب دانشجویان تازهوارد رشتۀ فلسفه.
هردو اثر با تخفیف ۱۵ درصدی در غرفۀ انتشارات ترجمان علوم انسانی در سالن شبستان، راهرو ۱۱، غرفۀ۱۰ به فروش میرسد.
نظر شما