۱۲ دی ۱۳۸۵، ۱۵:۰۶

افتتاح 91 پروژه بخش کشاورزی در قم

همزمان با هفته جهاد کشاورزی 91 پروژه در بخش کشاورزی استان به بهره برداری می‌رسد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم ، رضا سیار روز گذشته در جمع خبرنگاران به مناسبت 11 تا 17 دی ماه هفته جهاد کشاورزی به تشریح برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی استان قم در این هفته پرداخت و اظهار کرد:‌ در هفته جهاد کشاورزی 91 پروژه سازمان جهاد کشاورزی استان قم افتتاح و به بهره‌برداری می‌رسد.

وی ادامه داد: از تعداد پروژه‌های قابل بهره‌برداری بخش کشاورزی، 11 پروژه آب و خاک، 61 پروژه امور دام، 15 پروژه گلخانه‌ای و 4 پروژه شیلاتی می‌باشد.

سیار اعتبار این پروژه‌ها را بالغ بر 49 میلیارد و 997 میلیون ریال اعلام کرد و گفت: با افتتاح این پروژه‌ها، فرصت اشتغالزایی برای 147 نفر در قم فراهم خواهد شد.

وی همچنین از حضور مسؤولان کشوری و استان قم در مراسم افتتاح پروژه‌های بخش کشاورزی استان خبر داد و خاطر نشان ساخت: در روز پنجشنبه 14 دی ماه یک پروژه از شیلات و یک پروژه دیگر از آب و خاک به نمایندگی از پروژه‌های بخش کشاورزی استان، با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی، نمایندگان مردم قم در مجلس شورای اسلامی، استاندار و سایر مسؤولان قم به بهره‌برداری خواهد رسید.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان شعار هفته جهاد کشاورزی را «کشاورزی؛ فرهنگ جهادی، نوید وحدت و برکت» اعلام و اظهار کرد: در این هفته برنامه‌های مختلفی اعم از معرفی و تجلیل از نمونه‌های بخش کشاورزی، دیدار با علما و مراجع تقلید، دیدار با روستائیان و تولید کنندگان بخش کشاورزی، بهره‌برداری و افتتاح پروژه‌های بخش کشاورزی، جشن عید سعید غدیر خم و مراسم بزرگداشت تشکیل جهاد کشاورزی برگزار می‌شود.

رضا سیار کل اعتبارات بانکی ابلاغی به سازمان جهاد کشاورزی انسان در سال 84 را بالغ بر 551 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: 30 درصد این اعتبارات جاری و 70 درصد آن جزو اعتبارات سرمایه‌ای بوده که شامل 5 هزار و 506 پروژه می‌باشد.

وی همچنین کل اعتبارات بانکی سال 85 سازمان جهاد کشاورزی استان اعم از بنگاه‌های کوچک اقتصادی و اعتبارات ملی را 591 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: تاکنون 2 هزار و 629 طرح و پروژه  جهت دریافت 463 میلیارد ریال اعتبار به بانکها معرفی شده‌اند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همچنین کل اعتبارات عمرانی سال گذشته این سازمان رییس را معادل 74 میلیارد و 252 میلیون ریال عنوان کرد و گفت:‌ از این تعداد 46 در صد اعتبارات استانی و 54 درصد جزو اعتبارات ملی بوده است.

وی در ادامه سخنان خود کل اعتبارات عمرانی سازمان جهاد در سال 85 را 74 میلیارد و 499 میلیون ریال اعلام کرد.
قم 7/2 تولیدات دامی کشور را تأمین می‌کند

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قم کل تولید فرآورده‌های پروتئینی کشور را بیش از 10 میلیون تن اعلام و اظهار کرد: استان قم با تولید 280 هزار تن فرآورده‌های پروتئینی، 7/2 درصد کل تولیدات دامی کشور را به خود اختصاص داده است.

وی افزود:‌ استان قم در تولید گوشت مرغ 09/3 درصد، تخم مرغ 9/5 درصد، شیر خام 4/2 درصد، گوشت قرمز 8/2 درصد و عسل 22 درصد از تولیدات فرآورده‌های دامی کشور را به خود اختصاص داده است.

سیار همچنین با اشاره به میزان تولیدات زراعی و دامی استان قم اظهار کرد:‌ در سال زراعی 84 ـ 83 ، 408 هزار و 734 تن محصولات زراعی و دامی در قم تولید شده است که از این مقدار 332 هزار تن محصولات زراعی و بیش از 76 هزار و 500 تن محصولات باغی بوده است.

وی در ادامه وسعت باغات استان را 16 هزار و 670 هکتار اعلام کرد و یادآور شد:‌ 30 درصد از درختان باغات قم در طول چند سال اخیر به بار نشسته است و همچنین درختان 12 هزار هکتار از باغات در قم نیز بیش از 4 سال عمر دارند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با بیان اینکه قم جزو اولین استانهایی بود که بهینه سازی مصرف آب را دنبال می‌کند، خاطر نشان ساخت‌:‌ مدیران ارشد آب و خاک برای بهینه سازی مصرف آب کشاورزان، کارگاه آموزشی با حضور تولید کنندگان بخش کشاورزی برگزار کردند.

وی بهترین راه جلوگیری از مخاطرات و بحران‌های کمبود و شوری آب در زمینهای کشاورزی استان را تغییر الگوی کشت از زراعی به باغی و استفاده از روشهای آبیاری قطره‌ای عنوان کرد و اذعان داشت: سازمان جهاد کشاورزی ضمن پیگیری و حل این مشکل از طریق استانداری قم با وزارت خانه، با اجرای عملیات‌های مختلف از جمله زه کشی تسطیح اراضی، لوله گذاری و انتقال و بستر سازی انهار کشاورزی و ... سعی بر طرف نمودن مشکلات کشاورزان دارد.

رضا سیار در خصوص حقابه کشاورزان قمی از رودخانه قمرود و رودخانه ساوه اظهار کرد: با رایزنی‌های اداری انجام شده سعی کردیم تا میزان حقابه کشاورزانی که در این خصوص سند، مالکیت دارند حفظ شود.

وی تصریح کرد: مجموعه مدیریت آب استان به این موضوع اذعان دارند که بخشی از حقابه اراضی در مسیر رودهای نامبرده که به مسکونی تبدیل شده‌اند، در اختیار دولت قرار گیرد و بر این اساس ما به دنبال حفظ ما بقی حقابه کشاورزان هستم.

وی با بیان این مطلب که قانون جمهوری اسلامی، از طریق مراجع قضایی راه را برای دفاع از حق کشاورزان باز گذاشته است، بیان کرد‌: کشاورزان قمی در حال حاضر به خاطر تأمین آب شرب قم که جزو اولویت اول محسوب می‌شود، نه تنها هیچگونه واکنش قانونی از خود نشان نداده‌اند، بلکه مسؤولان را در این خصوص همراهی می‌کنند.

سیار اظهار امیدواری کرد:‌ با انتقال آب از سر شاخه‌های دز به قم انتظار می‌رود حقابه کشاورزان قمی حفظ شود و سازمان جهاد کشاورزی هم در این امر حامی کشاورزان می‌باشد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان از تصویب طرح استفاده از پساب‌های فاضلاب جهت احیای باغات از دست رفته شهر قم و توسعه فضای شهری خبر داد و گفت:‌ این طرح در کارگروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی به ریاست استاندار قم به تصویب رسیده است.

وی یادآور شد: در حال حاضر مراحل فاز دوم این طرح در مطالعات مشاور دیده شده و امیدوار هستیم این طرح هرچه زودتر به مرحله اجرایی برسد.

کد خبر 429438

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha