به گزارش خبرنگار مهر، داوود نجفیان در نشستی خبری که صبح دوشنبه برگزار شد، بابیان اینکه کشور در بخش آب با مشکلات عدیدهای مواجه است که فرهنگسازی در این خصوص و بهموجب مدیریت صحیح مصرف آب بدون مساعدت همگانی امکانپذیر نخواهد بود، اظهار کرد: کاهش شکاف بین مردم و مدیران دولتی بسیار حائز اهمیت است.
وی با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت مشارکتهای مردمی و اجتماعی در جهت کاهش مشکلات، موانع و مدیریت چالشهای مختلف، افزود: اقشار مختلف مردمی اصلیترین سرمایه هر جامعه محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان البرز اصحاب رسانه را پل ارتباطی مردم و مسئولان دانست و خاطرنشان کرد: بحران آب در کشور بر همگان آشکار است لذا انتظار میرود افکار عمومی دغدغه مند این مسئله شود.
نجفیان با اعلام اینکه بخش عمده برنامه وزیر نیرو مشارکت مردم است که باید از این ظرفیت استفاده لازم را برد، گفت: پذیرای انتقادهای سازنده در حوزه فعالیت خود هستیم.
سالانه یک متر افت آبخوانها و بیش از ۱۵ سانتیمتر کاهش سطح را در دشتهای استان البرز شاهد هستیموی با اشاره به وضعیت منابع آبی استان البرز، اظهار کرد: استان البرز علیرغم اینکه مساحت کوچکی را به خود اختصاص داده اما از تراکم جمعیتی بالایی برخوردار است، این مهم در حالی است که زیرساختهای آبی استان جوابگوی این رشد روزافزون جمعیتی نیست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان البرز گفت: بیش از ۵ برابر ظرفیت اکولوژیکی استان در حوزه آب بارگذاری شده است از طرفی باید به این مهم نیز اشاره کرد که ۸۰ درصد آب شرب استان البرز از طریق منابع آب زیرزمینی تأمین میشود.
نجفیان با اشاره به اینکه سالانه یک متر افت آبخوانها و در دشتهای استان بیش از ۱۵ سانتیمتر کاهش سطح را شاهد هستیم، گفت: باید با آبهای زیرزمینی بااحتیاط رفتار کرد چراکه سالانه ۷۰ میلیون مترمکعب بیش از ظرفیت آبخوانهای استان استفاده میشود.
وی با اعلام اینکه متأسفانه برداشتهای صورت گرفته از منابع آبی استان سهم نسلهای آتی است، افزود: ۸۶ درصد منابع آبی کشور مصرفشده به همین سبب در تلاش هستیم این رقم را باهمت همگانی تعدیل بخشیده و به ۶۰ درصد برسانیم.
راندمان آبیاری در بخش کشاورزی استان البرز ۴۲ درصد برآورد شده استمدیرعامل شرکت آب منطقهای استان البرز میزان استفاده از منابع آبی در این استان را بیش از ۹۵ درصد اعلام کرد و گفت: احیا و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی بسیار حائز اهمیت است که توفیقات چندانی در این حوزه نداشتهایم.
وی عدم مشارکت مردمی را یکی از مهمترین مؤلفههای بروز مشکلات و موانع آبی برشمرد و تصریح کرد: برای توسعه پایدار در کشور باید تنها یکسوم مصارف متوسط دنیا در حوزه آب را به خود اختصاص دهیم درحالیکه چنین نیست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان البرز یادآور شد: راندمان آبیاری در بخش کشاورزی استان البرز ۴۲ درصد برآورد شده است، کشورهای توسعهیافته که از محدودیت آبی برخوردار نیستند در مسیر ایجاد کشاورزی صنعتی حرکت کردهاند درحالیکه این انگیزه در کشور ایران وجود ندارد.
پیشرفت پروژه تغذیه مصنوعی دشت هشتگرد ۷۵ درصد است
نجفیان با تأکید بر لزوم بازنگری در سیاستهای آبی کشور، ادامه داد: بحران آبی در کشور وجود ندارد بلکه با بحران مدیریت صحیح منابع آبی مواجه هستیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان البرز تأکید کرد :متأسفانه رمقی برای دشتهای استان البرز باقی نمانده تا سه سال آینده اگر مدیریت صحیحی در این بخش صورت نگیرد؛ سفرههای آبی و زیرزمینی خود را از دست خواهیم داد.
وی به پروژه تغذیه مصنوعی دشت هشتگرد اشاره کرد و گفت: ۵۷ درصد پیشرفت را در این پروژه شاهد هستیم و امیدواریم این پروژه در سال جاری به بهرهبرداری برسد، درصدد هستیم از ظرفیت شن چالهها در این راستا نیز استفاده کنیم.
کاهش ۲۵ درصدی بارندگی در البرز
وی گفت: علیرغم بارش باران در سال جاری، میزان متوسط بارندگی در البرز ۳۰۵ میلیتر برآورد شده که این رقم کاهش ۲۵ درصدی نسبت به سال گذشته را نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان البرز در بخش دیگر به وضعیت ظرفیت دو سد طالقان و کرج اشاره کرد و گفت: در حالی ۷۹درصد ظرفیت سد کرج پُر گزارششده که این رقم نسبت به سال گذشته با کاهش ۱۵ درصدی مواجه شده است.
نجفیان با اشاره ظرفیت سد طالقان، تصریح کرد: طبق آمار بهدستآمده در حال حاضر ۷۱ درصد سد طالقان پُر است که نسبت به سال قبل با ۲۶ درصد کاهش مواجه بوده است.
نظر شما