۱۷ دی ۱۳۸۵، ۸:۰۶

گفته می شود...

درخواست‌های 1+5 قبل از صدور قطعنامه/ مشایی میهمان ‌ناخوانده! / تامین منابع مالی طرح نظام هماهنگ پرداخت/ سرنوشت 6 میلیادر دلار درآمد نفتی در ابهام/ دومین جانشین آصفی هم "حسینی" است/ بخشنامه برای مصاحبه نکردن/ پیش دستی بروجردی و ...

درخواست‌های 1+5 قبل از صدور قطعنامه/ مشایی میهمان ‌ناخوانده! / تامین منابع مالی طرح نظام هماهنگ پرداخت/ سرنوشت 6 میلیادر دلار درآمد نفتی در ابهام/ دومین جانشین آصفی هم "حسینی" است/ بخشنامه برای مصاحبه نکردن/ پیش دستی بروجردی و ...

جمع‌آوری و انتشار خبرهای ویژه همواره مورد توجه رسانه‌های خبری قرار گرفته است. این اخبار گهگاه بر روی خروجی‌های عادی و بعضا روی تلکس‌های محرمانه انتشار می‌یابد؛ رسانه‌های مکتوب نیز این بخش از اخبار خود را در قالب ستون‌هایی چون‌ "ویژه"، "پشت پرده"، "جهت اطلاع" و "گفته می‌شود"، منتشر می کنند.

گفته می شود ...

* در رایزنی های مقامات دیپلماتیک کشورمان با کشورهای 1+5 قبل از صدور قطعنامه 1737 ، هریک از این کشورها درخواست هایی را برای تعدیل یا رای منفی و ممتنع به این قطعنامه عنوان می کردند. بر این اساس، دولت فرانسه، کمک ایران به بقای دولت سنیوره در لبنان حداقل به مدت یکسال را شرط همکاری خود عنوان کرده بودند. روسیه هم  برای تعدیل قطعنامه و مقاومت در برابر آمریکا از جمهوری اسلامی ایران خواسته بود تا جای پای  روسها را در عراق، افغانستان، لبنان، و فلسطین محکم نماید و با استراتژی جدید خاورمیانه ای روسیه همکاری کند. آمریکا هم با ارسال پالس هایی متعدد قبل از صدور قطعنامه 1737، خواستار کمک جدی  ایران برای فرونشاندن بحران عراق بود، انگلیس هم خواستار ایجاد حاشیه امنی در جنوب عراق وافغانستان برای نیروهای خود بوده و خواسته چینی ها هم از ایران عقد قرارداد های یکطرفه ، کلان وبلند مدت در بخش انرژی با کشورمان  بود. ایران به خاطر مواضع ثابت و اصولی خود به این درخواستها تن نداده است.

* در پی صدور قطعنامه ضد ایرانی شورای امنیت و به دستور مقامات ارشد نظام ، کمیته های جدیدی متشکل از کارشناسان و صاحبنظران امور سیاسی، نظامی و امنیتی تشکیل شده تا مشخصا به بررسی ابعاد و پیامدهای سیاسی ، اجتماعی، اقتصادی این قطعنامه و راهکارهای مقابله با آن بپردازند. یکی از اولین مصوبات این کمیته تجدید نظر در سیاست های کلان اقتصادی در "واردات " کالا به کشور است.

* در پی انتشار فیلم حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در یک محفل رقص مختلط در نمایشگاه گردشگری بخش خصوصی در ترکیه و تاکید اسفندیار رحیم مشائی بر دعوت رسمی وزیر فرهنگ آن کشور از او برای حضور در این برنامه، یک منبع آگاه در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اعلام کرده از نامبرده برای حضور در مراسم مذکور دعوت نشده بود. به گفته این منبع آگاه، رحیم مشائی در ماه نوامبر سال گذشته به سنگال سفر کرده بود و در راه بازگشت، به تشخیص خود در برنامه مذکور حضور یافته بود. همچنین در ضیافت شامی که احسان اوغلو دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی به افتخار وزرای بازرگانی و اقتصادی کشورهای اسلامی ترتیب داده بود، از معاون رئیس جمهور دعوتی به عمل نیامده بود و رحیم مشائی به همراه خبرنگاران ایرانی مدعو در مراسم شرکت کرده بود. "مهر" آماده درج توضیح آقای مشائی در این موارد است.

حسین هاتفی مشاور رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و مسئول نمایشگاه های این سازمان از جمله افرادی بود که رحیم مشائی را در سفر به ترکیه همراهی می کرد ولی اکنون تلاش می کند این مساله را به کلی تکذیب کند.از سوی دیگر شنیده شده پس از آنکه رحیم مشائی اظهارات خود درباره حجاب در گفتگو با خبرنگار زن روزنامه صباح ترکیه را تکذیب کرد، خبرنگار مذکور فیلم تهیه شده از گفتگو با رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را از طریق سفیر کشورمان در ترکیه به صورت محرمانه در اختیار نمایندگان دولت ایران قرار داده است. نواری که با اظهارات مشائی مغایر است.

همچنین شنیده شده است در پی دفاع هیات رئیسه مجلس از عملکرد افروغ و ابوطالب در اعتراض به حضور رحیم مشایی در جشنی در ترکیه، دو سایت خبری به جرم نشر اکاذیب علیه این دو نماینده مجلس در آستانه توقیف قرار گرفته اند.

* پس از انتصاب غلامحسین الهام رئیس دفتر رئیس جمهوری و سخنگوی دولت به سرپرستی وزارت دادگستری برخی منابع آگاه از وی به عنوان جانشین جمال کریمی راد وزیر فقید دادگستری نام می برند؛ عبدالعلی میرکوهی قائم مقام رئیس دادگستری استان تهران و عباسعلی علیزاده معاون اداری و مالی قوه قضائیه که پیش تر ریاست دادگستری استان تهران را عهده دار بود، از دیگر گزینه های احتمالی برای تصدی این پست هستند.

*شنیده شده با وجود برخی نگرانی های موجود در خصوص تامین منابع مالی نظام هماهنگ پرداخت، در جلسه مشترک رئیس جمهور و اعضای کمیسیون رسیدگی کننده به لایحه نظام هماهنگ پرداخت، طرفین در زمینه تامین منابع مالی آن به توافق رسیده اند. بررسی های اولیه حاکیست؛ چهل هزار میلیارد ریال پیش بینی های لازم برای تامین منابع مالی لایحه مذکور در سال 1386 به عمل آمده است.

* گفته می شود برخی نمایندگان مجلس به صورت تعاونی در پی خرید زمین های مناسب و مرغوب شهرک غرب هستند تا برای خود مجتمع مسکونی احداث کنند و سه نماینده از سوی سایر نمایندگان مامور پیگیری و احداث این مجتمع مسکونی شده اند. شنیده شده قیمت هر قطعه زمین 60 میلیون تومان و به هر نماینده 100 تا 150 متر تعلق خواهد گرفت.

* گزارش تفریغ بودجه سال 1383 حاکیست؛ شرکت ملی نفت ایران از 34 میلیارد دلار درآمدهای نفتی، تنها 28 میلیارد دلار را به خزانه واریز کرده و مابقی را نزد خود نگه داشته است که این مساله با اعتراض دیوان محاسبات و ارسال پرونده به دادسرای دیوان مواجه گردیده است.

* وارد کنندگان دو کشتی بزرگ ظروف چینی در مبادی ورودی کشور ادعا کرده اند محموله آنها ظروف سرامیک است و از این طریق با تغییر تعرفه، درآمد گمرکی در این مورد را تا سطح یک صدم کاهش داده اند که دستگاه قضایی نیز، از این مساله آگاهی پیدا کرده است.

* پس از دیدار رئیس گروه دوستی پارلمان آلمان و ایران و هیات خلع سلاح پارلمان آن کشور با اکبر اعلمی رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و آلمان، این نماینده مجلس هفتم با هدف بهبود روابط دو کشور و با ارائه پیشنهاداتی تلاش وسیعی را برای آزادی یک تبعه آلمانی که به جرم ورود غیرمجاز به ایران در زندان اوین به سر می برد، انجام داده و رضایت نسبی مسئولان قوه قضائیه را هم در این زمینه جلب کرده است. از سوی دیگر برخی مقامات قضایی تلاش می کنند در اجرای مجازات کلاین آلمانی به سایر اتهامات او رسیدگی نمایند تا مجازات تکمیلی در حین تحمل مجازات، علیه او اعمال شود.

* همزمان با آغاز ماموریت حمید رضا آصفی سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در امارات، رایزنی ها برای تعیین جانشین وی آغاز شد؛ این روزها ازسید عبدالله حسینی مدیرکل فعلی طرح و برنامه وزارت امورخارجه به عنوان معاونت کنسولی و پارلمانی آن وزارتخانه نام برده می شود. پیش از این سید محمد علی حسینی به عنوان سخنگو جانشین آصفی شده بود.

* در پی افشای خبر ساخت موشک ایرانی پرتاب ماهواره توسط علاء الدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در جمع فضلا و طلاب شهر مقدس قم که تیتر نخست روزنامه ایران شد، بروجردی این موضوع را تکذیب کرد ولی پس از اصرار مرکز خبر حوزه درباره صحت خبر منتشره، معلوم شد خبر مذکور قرار بوده توسط یکی از شخصیت های نظام و در زمان خاصی اعلام شود.

* درادامه تغییرات در هیئت دولت ، برخی محافل از رحیم مشایی بعنوان گزینه احتمالی برای وزارت خارجه نام می برند .این گزینه ازآنجایی مورد توجه جدی قرار گرفت که نامبرده در ابلاغ نامه رئیس جمهور به پاپ وزیر خارجه را همراهی کرده است.

* دیوان محاسبات درآخرین بخشنامه خود به تمام شعب در سراسر کشور اعلام کرد که از انجام هر گونه مصاحبه پرهیز نموده وهرگونه گفتگو با رسانه ها را قبلا با روابط عمومی مرکز هماهنگ سازند (شماره این بخشنامه در خبرگزاری موجود است).

کد خبر 431354

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha