به گزارش خبرگزاری مهر، ستاد خبری بیست و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر متن کامل پیام محمدحسین صفار هرندی را به جشنواره تئاتر فجر امسال به این شرح اعلام کرد: "اکنون که به بیست و پنجمین سالگرد تولد جشنواره تئاتر فجر رسیده ایم، برای بیست و پنجمین بار و به خاطر آینده ای بسیار طولانی تر و پربارتر می اندیشیم که در این عرصه چه سرمایه هایی داریم و از هنر انسان ساز تئاتر چه می خواهیم."
در ادامه این پیام آمده است: "جهان امروز غرق تغییرات بی پایان است. تغییراتی که گستره ای وسیع از علم، اقتصاد، فرهنگ و ادب را دربر می گیرد. در چنین فضایی هنرمند معاصر هر لحظه دوباره تعریف می شود. قضاوت ها و خواسته هایش تغییر می یابد و سخت تر و عجیب تر آنکه مخاطبش نیز تغییر می کند. گاه پیش بینی ها و تئوری ها در این فضای پرتلاطم به مجهولات ما پاسخ نمی دهند. شاید در شرایط کنونی بازنگری و تحول در مفاهیم بنیادین تئاتر علاج گرههای موجود به نظر برسد، اما آنچه بیش و پیش از هر چیز می تواند راهگشا باشد، توسل به مفاهیم گسترده تر است."
وزیر ارشاد در بخشی دیگر از پیام خود به جشنواره تئاتر فجر آورده: "بگذارید بگوییم کشف "من" خویش؛ کشف ریشه های فرهنگی خودمان، کشف هویت، کشف ارزش های وابسته به دین مبین مان؛ کشف ویژگی های شگفت و غنی مستتر در متن و بطن جامعه و نبض پویای ایران اسلامی، این هاست که می تواند جانی تازه در کالبد تئاتر ما بدمد و گستره معنایی و نشانه شناختی آن را بسی فراتر از وضعیت موجود ببرد. به راستی آیا می توان تاثیر تئاتر را در بنیادهای اجتماعی نادیده گرفت؟ در فرهنگسازی و آئین پروری تئاتر را می توان فراموش کرد؟ چنین چشم فروبستنی بسیار ناگوار و در حکم بریدن از بخشی از اصالت های خویش و وانهادن یک شیوه بیان بسیار نیرومند هنری است."
در ادامه این پیام می خوانیم: "مهم این است که هر لحظه به یاد بیاوریم و از خود بپرسیم که این هنر جذاب و درخشان از انسان مسلمان ایرانی در متن یک نظام اجتماعی فرهنگ محور و دین بنیاد چه می خواهد. هنر تئاتر قدرت وسیع و بی مانندی دارد. این قدرت در همه حوزه ها قابل اثبات و شناخت و بررسی است. شاید همین وسعت توانایی های هنر تئاتر است که آن را آسیب پذیر هم می سازد؛ اینجاست که پای تعهد هنرمند با آرمان ها و اصالت هایش در میان می آید. اینجاست که هنرمند به کسوت نگاهبان دردمندی درمی آید که باید تئاتر را در برابر کهنگی، بردگی، وانهادگی، بی هویتی، انفعال و تظاهرات کارناوالی پاس دارد و مراقبت نماید. در چنین فضایی تولد نسل و نهضت تابناکی را در تئاتر شاهد خواهیم بود."
صفار هرندی در بخش پایانی پیام خود به جشنواره تئاتر فجر آورده است: "آیا بیست و پنجمین تولد جشنواره بین المللی و وزین تئاتر فجر زمان مناسبی برای مرور این اندیشه های ریشه دار و طراوت بخشی به حافظه زنگارگرفته جوامع جهانی در برخورد با واقعیت پرقدرت تئاتر ایران نیست؟ زمان، زمان فشردن دستان گرم و پرتعهد هنرمندان عاشق ایران اسلامی است که دست در دست هم به بهانه "تئاتر فجر" به "فجر تئاتر" برسیم. امید که با یاری عشاق این هنر ناب، چنین شود."
بیست و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر از 18 تا 27 دی ماه در تالارهای نمایشی شهر تهران برگزار می شود.
نظر شما