خبرگزاری مهر، گروه استانها- محمد رضا اشرفی: عملیات احداث آزادراه تبریز - سهند از سال ۱۳۸۴ آغازشده و باوجوداینکه ۹کیلومتر از مجموع ۲۲ کیلومتر آن آماده است، اتمام کل طرح به حدود یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
بخشی از آزادراه تبریز - سهند بهصورت مشارکتی به بخش خصوصی واگذارشده که۶۰ درصد عملیات اجرایی آن به شرکت آزادراه تبریز - سهند واگذار و ۴۰ درصد بقیه نیز بر عهده شرکت عمران سهند است . یعنی ۶۰ درصد هزینه توسط سرمایهگذار تأمینشده و ۴۰ درصد بقیه نیز متعلق به دولت و شرکت عمران شهرهای جدید است.
این پروژه یکی از طرحهای عمرانی نیمهتمام شهرستان اسکو است که بیش از ۱۳ سال از آغاز احداث آن سپری میشود و مردم منطقه منتظر تحقق این رؤیا هستند ولی هنوز خبری از تحقق آن نیست.
طولانی شدن این پروژه در بیش از یک دهه گذشته به یکی از دغدغههای اصلی مردم و مسئولان آذربایجان شرقی در حوزه حملونقل تبدیلشده است.
البته باید به تأثیر این آزادراه در کاهش بار ترافیکی اتوبان تبریز- آذرشهر نیز اشاره کرد که بدون شک با احداث این آزادراه شاهد روان شدن ترافیک در اتوبان حادثهخیز تبریز به آذرشهر خواهیم بود.
این جاده ۲۲ کیلومتر طول دارد که ۹ کیلومتر آن از سمت شهر سهند به اتمام رسیده و ۱۳ کیلومتر بقیه در دست احداث است .اتمام کل طرح به حدود ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
اهمیت این پروژه بهقدری است که معاون وزیر راه و شهرسازی در بازدید از این آزادراه با تأکید بر ضرورت تسریع در عملیات اجرایی آن گفت: تکمیل و اتمام آزادراه تبریز- سهند جزو اولویتهای اصلی وزارت راه و شهرسازی است. برای اتمام عملیات هم مصوبهای از طرف هیات وزیران برای عقد قرارداد مشارکت با سرمایهگذار اخذ شده است.
پیشرفت ۴۵ درصدی پروژه آزادراه «تبریز – سهند»
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در خصوص آخرین وضعیت آزادراه «تبریز – سهند» به خبرنگار مهر گفت: هماکنون شاهد سرعت گرفتن عملیات اجرایی این آزادراه هستیم و اهمیت پروژه بهقدری است که معاون وزیر راه و شهرسازی در بازدید از این آزادراه با تأکید بر ضرورت تسریع در عملیات اجرایی آن گفت: تکمیل و اتمام آزادراه تبریز- سهند جزو اولویتها استبهتازگی بازدیدی نیز از این طرح داشتم که روند اجرایی ادامه داشت.
شهابالدین بیمقدار از پیشرفت ۴۵ درصدی پروژه آزادراه «تبریز – سهند» خبر داد و گفت: زمان دقیقی برای بهرهبرداری از این طرح به مردم نمیدهم ولی قول میدهم با پیگیری جدی نمایندگان مجلس به زودی شاهد اتمام و بهره برداری از این آزادراه باشیم.
وی با تأکید بر اینکه مشکل معارضان این آزادراه حل شده است، ادامه داد: بحث تملکها نیز به پایان رسیده و بدون شک با اتمام این پروژه شاهد کاهش ترافیک مسیر تبریز- آذرشهر خواهیم بود.
بیمقدار با بیان اینکه با کاهش فاصله بین تبریز و شهر جدید سهند علاوه بر صرفهجویی در مصرف سوخت، بار ترافیکی جاده فعلی تبریز- آذرشهر تعدیل میشود، گفت: کاهش ۳۰ دقیقهای طول زمان سفر نیز از دیگر مزایای بهره برداری از این آزادراه است.
آزادراه تبریز- سهند تا پایان سال زیر بار ترافیک میرود
استاندار آذربایجان شرقی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه آزادراه تبریز- سهند تا پایان سال جاری زیر بار ترافیک میرود، گفت: در سفر اخیر دکتر روحانی رئیس جمهوری کشورمان به استان این پروژه مورد تأکید قرار گرفت و اعتباراتی برای آن اختصاص یافت.
مجید خدابخش با بیان اهمیت بهره برداری از این پروژه گفت: این پروژه باعث توسعه و آبادانی بیشازپیش شهر جدید سهند میشود و یکی از زیرساختهای لازم در سهند همین آزادراه بود.
با پایان عملیات اجرایی آزادراه تبریز- سهند زمان سفر از ۴۰ دقیقه فعلی به ۱۰ دقیقه کاهش مییابدوی افزود: طبق دستور وزیر راه و شهرسازی برای آغاز عملیات ساخت این پروژه، آزادراه تبریز- سهند به شرکت نگهداری و بهرهبرداری از آزادراه تبریز - شهر جدید سهند با تأمین مالی ۶۰ درصد از منابع مالی توسط سرمایهگذار با هزینهای بالغبر ۲ هزار میلیارد ریال بهزودی انجام خواهد گرفت.
خدابخش ادامه داد: با پایان عملیات اجرایی آزادراه تبریز- سهند زمان سفر از ۴۰ دقیقه فعلی به ۱۰ دقیقه کاهش مییابد.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: عمده مشکل پیش روی این طرح دو مورد تملک در مسیر بود که یکی تملک اراضی روستای اسنجان بوده که حل شده و مبالغ ریالی آن به اهالی پرداخت شد و دیگری تملک مسیر پادگان شهید مدنی سپاه در ورودی مسیر بود که توافقات لازم بهعملآمده و مشکل تملک برطرف شده است.
بهره برداری از آزادراه تبریز- سهند مهمترین مطالبه مردم شهر سهند
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص این پروژه گفت: بهره برداری از آزادراه تبریز- سهند مهمترین مطالبه مردم شهر سهند است و تلاش میکنیم تا هرچه سریعتر عملیات احداث این آزادراه به پایان برسد.
محمد صادق پور مهدی با بیان اینکه بخشی از آزادراه تبریز - سهند بهصورت مشارکتی به بخش خصوصی واگذارشده است، ادامه داد: ۶۰ درصد عملیات اجرایی این پروژه به شرکت آزادراه تبریز وی با اشاره به جمعیت ۱۰۰ هزار نفری شهر جدید سهند گفت: سهند سومین شهر پرجمعیت آذربایجان شرقی بوده و نیاز است زیرساختهای حملونقلی این شهر هرچه سریعتر تکمیل شود- سهند واگذار و ۴۰ درصد بقیه نیز بر عهده شرکت عمران سهند است.
وی با اشاره به جمعیت ۱۰۰ هزار نفری شهر جدید سهند گفت: سهند سومین شهر پرجمعیت آذربایجان شرقی است و در آیندهای نزدیک به دومین شهر پرجمعیت استان تبدیل میشود و نیاز است زیرساختهای حملونقلی این شهر هرچه سریعتر تکمیل شود.
پور مهدی سپس افزود: با توجه به اهمیت و ضرورت این آزادراه، معاونت عمرانی استانداری آذربایجان شرقی و دیگر دستگاههای مسئول استان همه توان خود را برای تسریع در اتمام این پروژه به کار میگیرند.
با همه این اوصاف امیدواریم این پروژه که تاکنون دو رئیسجمهور قول افتتاح آن را دادهاند ولی هرگز موفق به بهره برداری از آن نشدهاند بهزودی به پایان برسد.
نظر شما