به گزارش خبرنگار مهر، محسن جعفری نژاد بسطامی پیش از ظهر شنبه در نشست با خبرنگاران افزود: از مهمترین موارد در حوزه محیط زیست، تحقق آموزش های عمومی و فرهنگ سازی است و نقش فعالیت و مشارکت مردمی برای دستیابی به هدفگذاری ها محسوس است.
جعفری نژاد بسطامی با اشاره به اهمیت مدیریت پسماند، خاطرنشان کرد: مهمترین مبحث این حوزه اثر گذاری در حوزه سلامت و زندگی است که عدم مدیریت صحیح پسماند بروز مشکلات و خطرات مختلفی را رقم زده است.
جعفری نژاد بسطامی با تاکید بر توجه به آلودگی های پلاستیک در هفته محیط زیست امسال، گفت: در این حوزه، آلودگی پلاستیک بسیار مهم بوده و نوع مواد ساختی و زمان بر بودن فرآیند تجزیه و بیماری زایی به دلیل وجود مشتقات نفتی چالش های پیش روی این حوزه است.
وی ابراز داشت: در سال جاری موضوع غلبه بر آلودگی پلاستیک مطرح شده و یکی از چالش های زندگی امروزی مباحث پسماند است.
مدیرکل محیط زیست استان تغییر نحوه رویکرد و زندگی را از جمله عوامل افزایش آثار آلودگی های پسماندی دانست و بر تغییر رویکرد در این حوزه تاکید کرد.
جعفری نژاد بسطامی با اشاره به محورها و زنجیره مدیریت پسماند، گفت: تفکیک از مبدأ در کشور ما به طور میانگین تا چهار درصد می رسد که از میزان ۲۰ درصدی جهانی کمتر بوده و در استان ما نیز از میانگین کشوری پایین تر است.
جعفری نژاد بسطامی تصریح کرد: چندین مورد برای بهبود مدیریت پسماند و مشارکت مردمی مطرح است و اولین مورد کاهش تولید زباله است.
وی افزود: متاسفانه مدیریت پسماند در کشور سخت بوده و در استان نیز در ۱۷ شهر استان نیز مدیریت اصولی پسماند محقق نمی شود.
مدیرکل محیط زیست استان گفت: در استان ما جانمایی و محل دفن زباله یک چالش است و مکان یابی نیز با توجه به توپوگرافی منطقه سخت بوده و پیشنهاد می شود که رویکرد ما برای تحقق یک شهر سبز با محور پایلوت شهر یاسوج با مدیریت اصولی پسماند عملیاتی شود.
جعفری نژاد بسطامی خواستار تبدیل شهر یاسوج به عنوان پایلوت شهر سبز در سطح کشور شد و بر تلاش همگانی برای تحقق آن تاکید کرد.
وی عدم تکمیل چرخه و زنجیره مدیریت پسماند در استان را از جمله موانع پیش روی تحقق مدیریت اصولی پسماند دانست و گفت: چه در مرحله مشارکت مردمی و چه در مرحله مدیریتی ضعف هایی در این مسیر وجود دارد که باید برطرف شود.
جعفری نژاد بسطامی تعامل با دستگاه ها و مدیران در راستای توسعه مدیریت پسماند را از جمله اهداف مورد نظر عنوان کرد و گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی استان و حضور گردشگران، برای تحقق پایتخت طبیعت باید عملکردها و شاخص ها را توسعه دهیم.
وی با اشاره به هفته محیط زیست از راه اندازی ستاد هفته محیط زیست در استان خبر داد و بیان کرد: نشست با تشکل های مردم نهاد که می تواند ظرفیت مناسبی برای تحقق اهداف محیط زیستی باشد از جمله برنامه های این هفته است.
جعفری نژاد بسطامی گفت: در حوزه مدیریت و مصرف منابع آبی نیز باید توسعه کارشناسی شده و اصولی را داشته باشیم.
وی افزود: امروزه آب در دنیا جایگاه نفت را پیدا کرده است و باید به شکل اصولی و کنترل شده از آن بهره برد.
مدیرکل محیط زیست استان از ورود جدی به مباحث کنترل شکار و صید و برخورد قانونی با همکاری دستگاه قضایی با متخلفین خبر داد و گفت: نگاه و معضل شکار غیر مجاز باید حل شود و دنا به عنوان یک زیستکره، نقش بسیار مهمی در اکوسیستم کشور دارد.
وی با بیان اینکه دام داری سنتی کمکی به اقتصاد استان نمی کند، خاطرنشان کرد: دامداری باید به سمت اقتصاد کلان و صنعتی حرکت کند و با چرای غیر مجاز دام نیز برخورد قانونی می شود.
جعفری نڗاد بسطامی گفت: آتش سوزی ها، خشکسالی و بیماری درختان به طبیعت استان آسیب می زند و جبران خسارات ناشی از این موارد هزینه زیادی را در پی دارد.
مدیرکل محیط زیست استان نقش رسانه ها در تحقق بهتر اهداف و توسعه محیط زیستی را محسوس دانست و بیان داشت: تعامل و همکاری در این حوزه به اثر بخشی برای تحقق اهداف کمک می کند.
نظر شما