به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه سلسله برنامه های حقوق کودکان که با همکاری آموزش و پرورش و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس توسط بخش کودک مجموعه فرهنگی هنری سروناز از اسفندماه گذشته آغاز شد، نمایشگاهی از آثار ۲۵ هنرمند اغلب جوان به روی دیوار این نگارخانه قرار گرفته است که زندگی و شادابی کودکان را جلوه گر می سازد.
در پیوند با این رویداد هنری، مهگان فرهنگ، مسئول بخش کودک این مجموعه به خبرنگار مهر می گوید: آذرماه سال گذشته بود که طرح برگزاری نشستی علمی و تخصصی در حوزه کودکان و آسیب های اجتماعی با همکاری کارشناس پژوهش ناحیه ۳ آموزش و پرورش و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس ریخته شد که دوم اسفندماه در تالار حافظ این نشست با موضوع تعامل هنر با حقوق کودکان برگزار گردید که رویکرد آن به انواع آسیب ها و خشونتهایی بود که کودکان را تهدید می کند.
این هنرمند گرافیست و عکاس با اشاره به اینکه در این نشست در حوزه پزشکی، سلامت، روان و حقوقی کودکان سخنرانی و ۲ عنوان کتاب همزمان رونمایی شد، می افزاید: یک عنوان فیلم هم در رابطه با ازدواج زودرس دختران در این نشست به نمایش درآمد.
وی تاکید این برنامه را بر موضوع «خودمراقبتی» برای کودکان عنوان کرده، ادامه می دهد: هدف این نشست بود که هنرمندان با آسیب های اجتماعی آشنا شوند تا بتوانند به تولید اثر بپردازند.
فرهنگ در ادامه به تشکیل ۲ گروه در پی نشست یادشده اشاره کرده و می گوید: گروه تصویرسازی و گروه عکاسی توسط خانمها نهاری و اسماعیلی راه اندازی شد و به بسیاری از دانشگاه ها این پیشنهاد را دادیم و فراخوان را اعلام کردیم که تعدادی از دانشجویان به آن پیوستند.
این بانوی هنرمند در عین حال نمایشگاه عکس برگزار شده در نگارخانه سروناز را بر اساس فعالیتی کارگاهی عنوان کرده، می افزاید: این نمایشگاه فارغ از نگاه حرفه ای است و به طور کارگاهی از دانشجویان شرکت کننده خواستیم در زمانی کوتاه نسبت به دنیای کودکان نگرش هنری داشته باشند.
فرهنگ گردآوری و انتخاب آثار را بر اساس یک کار مشترک دانست و افزود: تعداد آثار نسبت به آنچه اکنون به نمایش در آمده و متشکل از ۳۷ اثر از ۲۵ هنرمند است؛ اما تعداد آثار رسیده دست کم ۱۵۰ اثر بود.
وی در پاسخ به اینکه چرا عکس شاخصی که گویای آسیب های اجتماعی باشد در این نمایشگاه قرار نگرفته می گوید: به خاطر اینکه زمان کم بود به هیچ عنوان دانشجویان نتوانستند روی حوزه آسیب ها کار کنند و فقط توانستیم روی دنیای کودکی از جمله بازی ها، حالتهای آنان، خلوت ها و شیطنت های آنان متمرکز شویم.
این هنرمند عکاس در عین حال یکی از آسیب های آموزش عکاسی را برشمرد و گفت: دانشجویان در روند عکاسی از چنین موضوع هایی به همه چیز نزدیک می شوند اما به کودکان نزدیک نمی شوند بطوریکه کمتر جسارت نزدیک شدن به کودکان دارند، بنابر این تلاش کردیم در این مدت کوتاه آنان را در حالتی قرار دهیم که دست کم اثری به دست بیاید.
وی این طرح را آغازی برای برپایی نمایشگاه های دیگر دانسته و می گوید: خواستیم تا پیش از پایان بهار ارایه ای از حال و هوای کودکی داشته باشیم، البته تصمیم گرفتیم آثار برای کمک به کودکان بی بضاعت فروخته شود.
فرهنگ نمایشگاه آینده را در حوزه تصویرسازی آسیب های اجتماعی عنوان کرده و می گوید: در این حوزه هم دانشجویان در بخش تصویرسازی ارایه اثر می کنند.
وی در عین حال مسئله آسیب های وارده با کودکان را نیازمند اهتمام هنرمندان دانسته و می گوید: باید این موضوع از سوی هنرمندان جدی گرفته شود و بیشتر حضور داشته باشند.
فرهنگ با توجه به وجود گروه تخصصی کودک در نگارخانه سروناز اعلام می کند: کسانی که می خواهند در این حوزه به خلق اثر بپردازند می توانند روی این بخش حساب کنند و آثارشان را ارایه کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه عکس های مستند کودکان با عنوان «دنیای کودکی» تا ۲۵ خردادماه جاری با همکاری جمعیت خیریه امام علی(ع) در نگارخانه سروناز شیراز برپاست که بخشی از فروش آثار آن به نفع آیین کوچه گردان عاشق جهت تهیه اقلام غذایی خانواده های محروم صرف می شود.
نظر شما