به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر رضا صراف مجری طرح، میزان جذب امواجی که از تلفن همراه به سمت گوش می آید را با توجه به فاصله گوشی و فرکانس موج متفاوت ذکر کرد و گفت: به طور معمول بیش از 70 درصد امواج توسط بافت جمجمه و مغز جذب شده و به شکل انرژی حرارتی در می آید.
وی افزود: در این پژوهش قطب جمجمه در ناحیه گوش، 8 سانتی متر در نظر گرفته شده و بر این اساس میزان نفوذ امواج تا 4 سانتی متر ارزیابی شده است.
این محقق گفت : این تحقیق با کمک مدلسازی امواج انجام شده و نتایج آن با یافته های تجربی دیگر محققان مقایسه و تایید شده است.
صراف روش کار خود را تلفیق دو روش محاسبه مطرح ذکر کرد و گفت: این تلفیق از جمله نوآوری های مهم این طرح شمرده می شود که موجب کاهش زمان محاسبات و افزایش سرعت پاسخ دهی شده است.
مجری طرح گفت: فرکانس امواج تلفن های همراه در ایران هم اکنون در حدود 900 مگاهرتز است ولی در این تحقیق با پیش بینی ورود محدوده های جدید تا 2 هزار مگاهرتز نیز مورد توجه قرار گرفت.
وی با توجه به نتایج مدلسازی این پژوهش گفت: اگر چه عوامل مختلفی از جمله فاصله تلفن همراه از گوش و میزان فرکانس در جذب امواج موثر هستند ولی اثر زیان بار صحبت بی وقفه با تلفن های همراه کاملا روشن است.
صراف افزود: ارزیابی ها نشان می دهد استفاده پیوسته از تلفن همراه از حدود 20 دقیقه به بالا می تواند به تدریج با افزایش حرارت بافت های مغز و موجب تغییرات بیولوژیک بافت و کاهش احتمالی شنوایی شود.
وی صحبت های کوتاه با تلفن همراه یا استفاده از سمهای ارتباطی (هندز فری) را از جمله روشهای پیشگیری از این عوارض ذکر کرد.
نظر شما