به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله سید احمد میرعمادی در تفسیر آیه ۳۳ سوره «زمر» با عنوان «وَالَّذِی جَاءَ بِالصِّدْقِ وَصَدَّقَ بِهِ ۙ أُولَٰئِکَ هُمُ الْمُتَّقُونَ» اظهار داشت: موضوع این آیه تصدیقکنندگان به آیات الهی است، خداوند در این سوره مردم را نسبت به وحی و نبوت به دو دسته تقسیم میکند، دستهای که وحی الهی و پیامبر را انکار کردند که «مکذبین» هستند و دسته دوم کسانی هستند که پیامبر و وحی الهی را تصدیق کردند که آنها «مصدقین» هستند.
عاقبت تکذیب کنندگان به آیات الهی جهنم و دوزخ است
وی بابیان اینکه ازنظر قرآن مردم به دو دسته تقسیم میشوند که شامل «مکذبین» و «مصدقین» هستند، افزود: عاقبت تکذیب کنندگان به آیات الهی جهنم و دوزخ است.
نماینده ولیفقیه در لرستان و امامجمعه خرمآباد بابیان اینکه درآیات ۳۳، ۳۴ و ۳۵ سوره «زمر» خداوند حال «مصدقین» را بیان میکند گفت: کسی که آورنده صدق است و کسی که تصدیقکننده به صدق است جزء متقین هستند.
آیتالله میرعمادی بابیان اینکه در اینجا سه سؤال مطرح میشود، سؤال اول این بوده که آورنده صدق چه کسی بوده است؟ سؤال دوم این بوده که مقصود از صدق چیست؟ و سوم، تصدیقکننده به صدق چه کسی بوده است؟ بیان داشت: مقصود از صدق کلام، دین و وحی خدا است، مقصود از آورنده صدق نیز پیامبران هستند، مقصود از تصدیقکننده صدق نیز متقین هستند.
وی بابیان اینکه برخی میگویند مقصود از «وَالَّذِی جَاءَ بِالصِّدْقِ» پیامبر است، گفت: مرحوم علامه طباطبایی میفرماید که اگر این احتمال را بپذیریم، «أُولَٰئِکَ هُمُ الْمُتَّقُونَ»» به اعتبار این بوده که هر پیامبری که وحی را آورده تصدیقکننده و متقین هستند، اما در منابع دینی و احادیث معنای دقیقتری در این رابطه وجود دارد که در روایت آمده آورنده صدق پیامبر است و مقصود از صدق قرآن است و تصدیقکننده به صدق امام علی(ع) است.
خداوند متناسب با هر عمل بهترین پاداش را میدهد
نماینده ولیفقیه در لرستان و امامجمعه خرمآباد با اشاره به آیه ۳۴ سوره «زمر» با عنوان «لَهُمْ مَا یَشَاءُونَ عِنْدَ رَبِّهِمْ ۚ ذَٰلِکَ جَزَاءُ الْمُحْسِنِینَ»، اظهار داشت: خداوند در این آیه میفرماید که خدا برای متقین چیزهایی در نظر گرفته است.
آیتالله میرعمادی بابیان اینکه خداوند میفرماید چیزی که ما در نظر گرفتهایم پاداش نیکوکاران است، گفت: این پاداشی که خدا در نظر گرفته، پاداش نیکوکاران است.
وی با اشاره به آیه ۳۵ سوره «زمر» با عنوان «لِیُکَفِّرَ اللَّهُ عَنْهُمْ أَسْوَأَ الَّذِی عَمِلُوا وَیَجْزِیَهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ الَّذِی کَانُوا یَعْمَلُونَ»، بین داشت: خداوند بدترین اعمال متقین و نیکوکاران را میپوشاند، به نیکوکاران پاداش میدهد به نیکوترین عملی که انجام دادهاند.
نماینده ولیفقیه در لرستان و امامجمعه خرمآباد بابیان اینکه در معنای اول خداوند در این آیه میفرماید کسانی که اهل تقوا و احسان باشند ما بدترین عمل آنها را میبخشیم، گفت: وقتی خداوند بدترین عمل را ببخشد، گناهان پایینتر را هم قطعاً میبخشد.
آیتالله میرعمادی با اشاره به اینکه در این آیه آمده که خداوند میپوشاند و عفو میکند بدترین عمل متقین را، گفت: همچنین خداوند به متقین پاداش میدهد به نیکوترین عملی که انجام داده اند، خداوند نیکوترین عمل را معیار قرار میدهد و بقیه اعمال را بهاندازه آن ثواب میدهد.
وی بابیان اینکه در این آیه آمده که خدا بدترین عمل را میبخشد، همچنین عملهای پایینتر را میبخشد، گفت: همچنین خدا بهترین عمل را ملاک قرار میدهد و بقیه اعمال را مطابق با بهترین عمل پاداش میدهد.
نماینده ولیفقیه در لرستان و امامجمعه خرمآباد بابیان اینکه در معنای دوم میتوان گفت که خداوند بهترین پاداش را به آنچه عمل کردهاید میدهد افزود: خداوند متناسب با هر عمل بهترین پاداش را میدهد.
نظر شما