به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علیرضا زاکانی عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی که پیش از ظهر امروز در نشست "تحلیل نتایج و پیام های انتخابات 24 آذر در انجمن روزنامه نگاران مسلمان سخن می گفت، با اشاره به سرفصل های اصلی انتخابات 24 آذر گفت: این انتخابات با مشارکت بالای مردم، زمینه های جدی و بویژه برخورد با تبلیغات منفی بیگانگان را دربرداشت ، پیام جهانی انتخاباتی که گذشت نفی زیاده طلبی ها و زیاده خواهی نظام سلطه بود و همچنین مردم با حضور در صحنه پیام مقاومت و ماندگاری بر اصول انقلاب را بر سر دادند
وی افزود: فراخوان مقام معظم رهبری نیز باعث شد مشارکت بیشتری از سوی مردم صورت بگیرد و از طرفی تجمیع انتخابات که بر طبق تصمیم درست مجلس صورت گرفت در مشارکت مردم موثر بود و انتخابات شوراها همزمان با خبرگان برگزار شد و در بعضی از شهرها مانند تهران هم شاهد برگزاری سه انتخابات بودیم .
زاکانی با اشاره به حضور همه جریانات سیاسی در انتخابات 24 آذر، خاطر نشان کرد: یکی از نکات مثبت این انتخابات این بود که کلیه جریانات سیاسی سعی کردند چهره های مقتدر جریان خود را به مردم معرفی کردند و آنان را در معرض انتخاب قرار دهند.
این عضو شاخص فراکسیون اصولگرایان مجلس ادامه داد: استمرار خدمات اصولگرایان در شهرداری به مدیریت آقایان احمدی نژاد و قالیباف در شورای شهر دوم ، باعث شد منتخبین خوبی هم در دوره سوم شوراها داشته باشیم .
وی در ادامه پیام داخلی انتخابات 24 آذر را تداوم خدمت صادقانه و استمرار آن دانست و گفت: یک پیام هم ، نشان دادن این واقعیت بود که اگر توسعه سیاسی را در دستور کار خود قرار می دهیم، باید از زاویه خدمت به آن نگاه کنیم ، علیرغم اینکه دوم خردادی ها، شعار توسعه سیاسی را در صدر برنامه های خود قرار داد ولی محصول آن چیزی جز کاهش حضور مردم در عرصه انتخابات گذشته نبود و مردم با انتخاب اصولگرایان نشان دادند که به عدالت خواهی ، آرمانهای انقلاب و خدمت صادقانه توجه دارند و آن را در چهره ها و گفتمانی جستجو می کنند که بیشتر از دیگران آن را مد نظر قرار می دهند.
زاکانی در عین حال تصریح کرد: در انتخاباتی که صورت گرفت مردم در بین جریان اصولگرا هم دست به یک انتخاب زدند چرا که اصولگرایان با یک تشتت وارد صحنه شدند که این یک پارامتر منفی برای جریان اصولگرا منصوب می شود.
" از دیگر سو اصلاح طلبان با یک تفاهم و وحدت جدی وارد عرصه شدند و توجه شان وفقط معطوف به این نکته بود که حداکثر کرسی های تهران را بدست بیاورند و چهره هایی را انتخاب کردند که سابقه منفی در ذهنیت مردم نداشتند و به نوعی اعتدال را در دستور کار خود قرار دادند."
این نماینده مجلس افزود: با توجه به اینکه هم مجریان و هم ناظرین این انتخابات اصولگرایان بودند، حضور گسترده مردم حکایت از اعتقاد ، اعتماد و صحه بر عملکرد اصولگرایان می گذارد.
وی تاکید کرد: استمرار پشتوانه نظام بدون مردمسالاری دینی امکان پذیر نیست و حضور 60 درصدی مردم در این انتخابات نشان داد که مدل مردم سالاری دینی یک مدل بسیار مطلوب و مورد پسند مردم است و در حقیقت لبیک گویی به فرمایشات مقام معظم رهبری توسط مردم بود و مردم قدرت را نه برای قدرت بلکه قدرت را برای خدمت دنبال می کنند و مردم افرادی را برگزیند که از تندروی های سیاسی به دور بودند و اعتدال و کارآمدی را برنامه اصلی خود قرار داده بودند.
زاکانی خاطرنشان کرد: این انتخابات پیام بزرگی برای جریان اصولگرا در بر داشت و آن این نکته بود که اگر اصولگرایان بدنبال استمرار خدمت هستند، باید دست به دست هم دهند و وحدت را پیشه راه خود کنند و با رجوع به آرمانها و فرموده های امام (ره) خدمت صادقانه را دستور کار خود قرار دهند و به گونه ای عمل کنند که تشتتی را که در 24 آذر شاهدش بودیم ، را دیگر اتفاق نیفتد و اجازه ندهیم گروههای دوم خرداد از ما پیشی بگیرند و اگر در انتخابات 24 آذر وحدت داشتیم به طور حتم امروز جلوتر از اصلاح طلبان بودیم .
نماینده تهران در مجلس گفت: همه گروهها با رعایت اخلاق در این انتخابات برنده شدند و برنده اصلی آن مردم ایران و بازنده این انتخابات بدخواهان انقلاب بودند.
عضو شورای معتمدین اصولگرا در پاسخ به این سئوال که چرا اصولگرایان با 3 لیست درانتخابات وارد شدند، اظهار داشت: از بهمن سال 84 اصولگرایان دور هم جمع شدند و هسته اولیه گروهی به نام شورای معتمدین اصولگرا را تشکیل دادند و قرار بود وحدت بین اصولگرایان برنامه اصلی این گروه باشد و تنها رقیب خود را دوم خرداد می دانستیم، لذا این مسیر با جلسات متعدد پیگیری شد اما برخی از دوستان شاید خود را مستقل از این جریان می دانستند و به همین دلیل با دیگران وحدت نکردند و اعتقادشان بر این بود که نیاز به وحدت نیست و ما می توانیم خود را در عرصه رقابت وزن کشی کنیم و جریان دوم خرداد اصلا محلی از اعراب ندارد که مردم بخواهند آنها را انتخاب کنند به این دلیل اگر گروههای دوم خردادی امکان پیروزی یافتند ، از بستر تفرقه بین ما بود و این پیام را اصولگرایان گرفتند که بار دیگر به چیزی به غیر از وحدت نیندیشند.
زاکانی ادامه داد: برخی از اصولگرایان به دنبال سهم خواهی بودند و هسته اصلی شورای معتمدین کار آمدی و اعتدال بود و ما می خواستیم بدون سهم خواهی عناصر مهمی را برای شورای شهر انتخاب کنیم ولی برخی از دوستان اصولگرا این پیام را پیشه راه خود نکردند و عملا خودمان با دست خود کرسی ها را به دوم خردادی ها واگذار کردیم .
این نماینده تهران در مجلس تاکید کرد: صحبت های اولیه ما پس از این انتخابات حکایت از این دارد که در انتخابات مجلس هشتم با وحدت بهتر و بیشتری حضور یابیم .
وی در پاسخ به این سئوال که چه تحلیلی را در خصوص رای هاشمی رفسنجانی در انتخابات خبرگان دارید ، گفت: در این خصوص هیچ تحلیلی نمی توان داشت چرا که این اقبال اصولگرایان برای انتخابات وی در خبرگان بود که این امکان را برای او ایجاد کرد تا از 5/1 میلیون رای برخوردار شود و برخی از تحلیل ها که به نظر می رسد منشا توهماتی برای آینده است را درست نمی داند و فقط تایید جامعیتن و شخصیت او باعث شد که هاشمی چنین رای بیاورد.
زاکانی تاکید کرد: کاری که در برگزاری سه انتخابات همزمان انجام شد، از نظر سلامت نسبت به دوره های گذشته بی نظیر بود به گونه ای که از هیئت نظارت، بازرسین وزارت کشور و حتی نمایندگان کاندیداها بر سر صندوقهای شمارش آرا حضور داشتند و چندین نفر نظارت می کردند تا آمار درست وارد رایانه شود و بخش نظارت دقت بالایی را در این خصوص اعمال کرد و احتمال دارد به خاطر حجم بالای کار اشکالاتی وجود داشته باشد و ما یکی از اشکالات را در نحوه اعلام نتایج آرا می دانیم و نمی توانیم آن را کتمان کنیم چرا که برخی مواقع می دیدیم آرا به صورت سلیقه ای از چند منطقه خوانده می شود.
عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس اظهار داشت: با وجود برگزاری سه انتخابات همزمان اعلام نتایج آن 5 روز طول کشید و 6 میلیون رای به صندوقها ریخته شد.
از زاکانی خواسته شد اسامی شورای متعمدین اصولگرا را اعلام کند که وی گفت: آقایان حدادعادل، توکلی ، باهنر، چمران، عسگراولادی ، حسین فدایی و اینجانب ( زاکانی) بودند که حسین فدایی به دلیل اینکه رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها از سوی مجلس شد، از این ترکیب خارج شد. در ابتدا صادق محصولی هم یکی از اعضای ما بود که بدلیل مخالفت مقام معظم رهبری با حضور دولتی ها در انتخابات، وی نیز از شورای معتمدین اصولگرایان خارج شد.
زاکانی در پاسخ به سوال خبرنگار " مهر " مبنی بر اینکه تاخیر در اعلام نتایج آرا انتقاد برخی گروهها و جریانات سیاسی را برانگیخت ، لذا به نظر شما بهتر نیست تدبیری اندیشده شود تا بر سر شمارش آرا که به صورت دستی یا رایانه ای باشد اختلافات در هنگامه انتخابات بروز و ظهور نکند ، گفت: خوشبختانه تخلف سازماندهی شده ای اساسا امکان بروز و ظهور نداشت و همانگونه که دیدیم شمارش آرا هم به صورت دستی و هم رایانه ای بود .
وی توضیح داد: علاوه بر وجود آرا در سرور مرکزی بخش IT مجلس شورای اسلامی نیز آرا را با سرور مرکزی مطابقت می داد، از این رو امکان تخلف وجود نداشت و اختلاف اولیه بین هیات نظارت و هیات مرکزی برای شمارش آرا به دلیل تضمین سلامتی بود که هیات نظارت بر آن پافشاری می کرد و اگر روش جدیدی برای انتخابات مجلس هشتم در نظر گرفته شود، باید با تفاهم جدی دستگاههای نظارتی و شورای نگهبان رقم بخورد و دوستانی که در بحث نظارت حضور داشتند، احساس معنی داری مبنی بر مخدوش شدن انتخابات نداشتند و عقیده من انتخابات با تفاهم خوب و سالمی برگزار شد.
نماینده مجلس خاطرنشان کرد: بحث تجمیع انتخابات تجربه بسیار موفقی بود و قرار شد در آینده انتخابات شوراها با مجلس شورای اسلامی و انتخابات مجلس خبرگان با ریاست جمهوری تجمیع شود تا کشورهر ساله متحمل یک سری صدمات و فشارها نشود.
عضو سابق هیات رئیسه مجلس در خصوص تجمیع انتخابات ریاست جمهوری با مجلس شورای اسلامی گفت: برخی دوستان با این تجمیع موافق هستند و معتقدند مجلس و دولت کاملا هم سو با یکدیگر خواهند بود ولی برخی دیگر معتقدند این روش غلطی است چرا که ما چارچوب های حزبی با کارکردی کاملا حزبی را در کشورمان نداریم و بدلیل مهیا نبودن این مقدمات نو پا بودن دولت و مجلس با وجود مسئولیت های خطیری که بر عهده این دو ارکان است مشکلات بیشتری در مواقع حساس برای مردم در بر خواهد داشت.
زاکانی در پاسخ به این سئوال که آیا درست بود که زریبافان در مقابل مجلس بایستد و از کاندیداتوری خود با توجه به سمتی که در دولت داشت استعفا ندهد؟ اظهار داشت: پس از اینکه مصوبه هیات وزیران که متعلق به سال 80 یا 81 بود به هیات اجرایی ارسال شد بالاخره وی از سمت دبیری دولت استعفا داد.
نماینده تهران در مجلس در پاسخ به این سئوال که انتخابات شورای شهر هنوز در سراسر کشور تایید نشده است و آیا این مسئله قانونی است ؟ خاطرنشان کرد: این موضوع کاملا در چارچوب قانونی خود حرکت می کند و به عقیده من دیر کردی نداشته است.
نظر شما