به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، آمریکا بار دیگر به بهانه حمله به القاعده، جنوب سومالی را با بالگردهای نظامی خود هدف قرار داد که این اقدامات غیر قانونی که نماد آشکار دخالت در امور داخلی کشورها است، با انتقادهای گسترده بین المللی روبرو شد.
وزارت دفاع سومالی اعلام کرد که دو فروند بالگرد نظامی آمریکا، اهدافی را در همان منطقه ای در جنوب سومالی که هدف حملات جنگنده های آمریکایی قرار گرفته بود؛ گلوله باران کردند.
یکی از شخصیتهای قبایل سومالی تاکید کرد که در این حملات که آمریکا ادعا کرده است، رهبران القاعده را هدف قرار داده است؛ دست کم 19 غیر نظامی کشته شده اند.
دخالت نظامی آمریکا در سومالی اولین مورد پس از دخالت دراوایل دهه نود می باشد؛ آمریکایی پس از دخالت نظامی اتیوپی در سومالی، به بهانه تعقیب عناصر القاعده حاکمیت سومالی را نقض کرده و به بمباران برخی مناطق این کشور اقدام کرد.
حملات هوایی آمریکا موجی از نگرانی در اروپا و سازمان ملل متحد به وجود آورد تا جایی که بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد از پیامدهای این دخالت و احتمال تشدید دامنه درگیری ها به سبب مداخله نظامی آمریکا ابراز نگرانی کرد.
کمیساریای اروپا نیز تاکید کرده است که حملات آمریکا به بهبود اوضاع سومالی در دراز مدت کمک نخواهد کرد.
ماسیمو دالما وزیر امور خارجه ایتالیا نیز مخالفت قاطع کشورش را با یکجانبه گرایی آمریکا و دخالت نظامی این کشور در سومالی اعلام کرد.
بر اساس بیانیه وزارت امورخارجه آمریکا درباره عملیات نظامی آمریکا در سومالی؛ ماسیمو دالما بار دیگر بر مخالفت ایتالیا با اقدامات یکجانبه گرایانه که ممکن است به تنش جدید در منطقه (شاخ آفریقا) که شاهد بی ثباتی است؛ منجر شود؛ تاکید می کند.
نروژ نیز از حملات هوایی آمریکا به سومالی انتقاد و اعلام کرد: جنگ بر ضد تروریسم باید در سالنهای دادگاه و نه با به کارگیری ادوات و تجهیزات نظامی صورت گیرد.
ریموند جوهانسون معاون وزیر امور خارجه نروژ گفت : ما از جنگ علیه تروریسم حمایت می کنیم، اما معتقدیم که بهترین راه برای این شیوه در سالنهای دادگاه است.
حمله مردان مسلح ناشناس به مقر نیروهای اتیوپی در موگادیشو
مردان مسلح روز سه شنبه با موشک به ساختمانی که محل استقرار نیروهای ارتش اتیوپی در موگادیشو بود؛ حمله کردند که به درگیری مسلحانه شدیدی منجر شد؛ رهبران دادگاههای اسلامی در پی شکست در برابر نیروهای دولت سومالی و اتیوپی تاکید کردند که وارد جنگ چریکی خواهند شد.
اعزام ناهواپیمابر آیزنهاور آمریکا به آبهای سومالی
فرماندهی مرکزی آمریکا ناوهواپیمابر یو اس دوایت د آیزنهاور را به سواحل سومالی اعزام کرد؛ جایی که ارتش آمریکا سه شنبه به مواضعی در جنوب سومالی به این بهانه که پناهگاه عناصر القاعده است؛ حمله کرد.
به گفته چارلی براون از سخنگویان ارتش آمریکا به سبب تحولات سریع در سومالی، فرماندهی مرکزی آمریکا ناو هواپیما بر آیزنهاور را مامور حمایت از عملیات امنیتی دریایی در مقابل سواحل سومالی کرد.
وی اظهار داشت که هیچ عملیات نظامی از ناو هواپیمابر آیزنهاور صورت نخواهد گرفت و فعالیتش را فقط در نظارت بر فعالیتهای تروریستی و اطلاعاتی محدود خواهد کرد.
پنتاگون روز گذشته تاکید کرد که یک فروند جنگنده بمب افکن ای سی 130 متعلق به نیروی هوایی آمریکا، منطقه ای در جنوب سومالی را که گمان می رود سران شبکه القاعده در آنجا مستقر شده اند؛ بمباران کرد.
آخرین دخالت نظامی آمریکا در سومالی در سال 1994 میلادی با عقب نشینی نظامیان آمریکایی پس از شکست در عملیات موسوم به" بازگشت امید" و تلفات سنگین این نیروها به پایان رسید که این شکست سنگین در کتاب و فیلمی به نام" سقوط باز سیاه " به تصویر کشیده شد. با این حال آمریکا از فرماندهان جنگ بر ضد دادگاههای اسلامی به صورت مخفیانه حمایت می کرد؛ دادگاههای اسلامی ژوئن سال 2006، کنترل موگادیشو را به دست گرفتند اما چند روز پیش، با مداخله نظامی اتیوپی، این نیروها از موگادیشو عقب نشینی کردند.
دخالت نظامی آمریکا اگر چه با انتقادهای جامعه بین المللی روبرو شده است،اما رئیس جمهور دولت انتقالی سومالی با حمایت از این اقدامات غیر قانونی گفته است : آمریکا حق دارد در هر نقطه از جهان برای تعقیب و پیگرد عناصر القاعده دست به اقدامات نظامی بزند.
نظر شما