۳۱ خرداد ۱۳۹۷، ۲۰:۵۳

رئیس پژوهشکده میراث فرهنگی و گردشگری:

توسعه گریزی مشکل کشور/نظام برنامه ریزی زمینه های توسعه رامشخص کند

توسعه گریزی مشکل کشور/نظام برنامه ریزی زمینه های توسعه رامشخص کند

رشت- رئیس پژوهشکده میراث فرهنگی و گردشگری مشکل امروز کشور را توسعه گریزی در باورها و حوزه های مختلف برشمرد و گفت: نظام برنامه ریزی باید زمینه های رسیدن به توسعه پایدار را مشخص کند.

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد بهشتی بعدازظهر پنج شنبه در سی و پنحمین نشست ماهیانه توسعه با عنوان «امتناع از زمینه» که در سالن اجتماعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان برگزار شد، اظهار کرد: کهن ترین سندی که درباره مشخصات سرزمین و مردم  ایران توضیح می دهد نامه ای با عنوان «تنسر» است.

وی با بیان اینکه در این نامه توضیح داده شده که ایران کجاست و ایرانیان چه کسانی هستند، افزود: بزرگان تاریخ در گذشته این کشور را بهترین سرزمین جهان معرفی می کردند.

بهشتی در ادامه با اشاره به بررسی های کارشناسانه انجام شده طی سال های گذشته درباره دلایل امتناع و توسعه گریزی ایرانیان، تصریح کرد: البته در همه این سال ها تلاش شده تا این مشکل برطرف و زمینه توسعه کشور فراهم شود.

وی با بیان اینکه از دهه ۳۰ تاکنون تلاش شده تا با سرمایه های موجود مشکلات کشور در بخش های مختلف برطرف شود، یادآورشد: متاسفانه ایران اسلامی در دهه معاصر به رغم وجود همه امکانات، مواهب و سرمایه ها به مدل بیماری اوتسیم مبتلا شده است.

رئیس پژوهشکده میراث فرهنگی و گردشگری در ادامه با اشاره به اینکه نظام آموزشی کشور نیز به این بیماری مبتلا است، افزود: در سال ۸۳ براثر بارش برف در رشت ۲۷ هزار سقف دچار خسارت و آسیب شد این آمار دلیلی بر ادعای وجود این بیماری در نظام آموزشی و نوع آموزش ها داده شده و عدم رعایت آیین نامه ها از سوی مهندسان ساختمانی است.

وی با بیان اینکه استان گیلان در سال های پیش از برف ۸۳ نیز شاهد بارش برف های سنگین تر بوده ولی این میزان از خسارت به ثبت نرسیده بود، گفت: متاسفانه در دانشگاه ها مهندسانی تربیت می شود که تنها وجود پول را عامل رسیدن به توسعه در سایه نادیده گرفتن ضوابط و قوانین می دانند.

بهشتی با بیان اینکه ایران به رغم کمبود آب بیشترین صادرات در حوزه کشاورزی است، خاطرنشان کرد: متاسفانه در این زمینه هیچ ارزشی برای ایران و دارایی های آن قائل نیستیم. این در حالی است که در گذشته زمانی که همه دارایی های این کشور دارای ارزش بود خروج مواد خام از این ایران کاری زشت و قبیح شمرده می شد.

وی در ادامه تصریح کرد: در گذشته پرداخت مالیات از سوی همه صنوف صورت می گرفت و برای تمام درآمدهای مالی شفاف سازی انجام شده و محل های هزینه کردها نیز مشخص بود.

خام فروشی مواد اولیه خطری برای اقتصاد ایران

رئیس پژوهشکده میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه گذشتگان از همه بخش ها در راستای ایجاد درآمد و ارزش افزوده بهره برداری کرده و پرداخت مالیات را نیز حائز اهمیت می دانستند، اظهار کرد: متاسفانه اقتصاد حال حاضر کشور تنها به فکر خام فروشی مواد اولیه است که این زنگ خطری برای اقتصاد کشور محسوب می شود.

بهشتی با بیان اینکه گذشتگان توسعه کشور را در گرو ایجاد ارزش افزوده در بخش های مختلف می دانند، گفت: امروز نیز نظام برنامه ریزی در کشور باید با شناسایی زمینه های توسعه مسیرهای رسیدن به آن را مشخص کند.

وی در ادامه با اشاره به شرایط اقلیمی و جغرافیایی ایران، ایران را از نظر زمین شناختی سرزمینی یک سرزمین دینامیک برشمرد و خاطرنشان کرد: مردمان چنین سرزمینی همیشه باید خود را آماده بروز حوادثی همانند سیل و زلزله و خشکسالی کنند.

به گفته این مسئول ایران کشوری دارای منابع و مواهب زیست محیطی بسیاری است و نیازمند یک مدل و الگوی خاص برای رسیدن به توسعه بوده و نمی تواند از الگوهای سرزمین های دیگر برای رسیدن به رشد و توسعه بهره گیری کند.

کد خبر 4327006

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha