۲ تیر ۱۳۹۷، ۱۲:۵۲

۳۷ سالگی سازمان تبلیغات اسلامی

۱۵ هزار ظرفیت فرهنگی احصاء شد/ تمرکز بر فعالیت‌های خودجوش مردمی

۱۵ هزار ظرفیت فرهنگی احصاء شد/ تمرکز بر فعالیت‌های خودجوش مردمی

خرم‌آباد- مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان از احصاء ۱۵ هزار ظرفیت فرهنگی و دینی خبر داد و گفت: بهره‌مندی از این ظرفیت‌ها نیازمند به یک برنامه مدون و منسجم در سطوح عالی است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سعید مهدوی امین صبح امروز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه برنامه های سازمان تبلغیات اسلامی باید آن را معرفی کند، نه اینکه در یک روز سازمان را تبلیغ کنیم،  کار ما تبلیغ خود نیست و بنا بر این است که ارزش های اسلامی را تبلیغ و ابلاغ کنیم، اظهار داشت: قطعا فعالیت های سازمان تبلیغات اسلامی در طول سال معرف این سازمان است.

وی با بیان اینکه امروز خدمت سازمان تبلیغات اسلامی در حوزه دین ۳۷ ساله شد،  از سال ۱۳۶۰ در حوزه فرهنگ دینی تلاش می کنیم، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب فرمود «سازمان تبلیغات اسلامی از حسنات انقلاب است»؛  از دیرباز سازمانی منسجم در حوزه تبلیغ نداشتیم لذا سازمان تبلیغات اسلامی متولی حوزه های علمیه در بحث تبلیغ شد و این حوزه را برعهده گرفت.

اساس کار سازمان تبلیغات اسلامی بر تشکل های مردمی است

مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان با تاکید بر اینکه ما در همه شهرهای کشور یعنی در بالغ بر ۵۰۰ شهر دفتر داریم؛  در لرستان هم در تمام شهرستان ها دارای دفتر هستیم، افزود: تمرکز سازمان تبلیغات اسلامی بر فعالیت های خودجوش مردمی استوار است،  اساس کار سازمان بر تشکل های مردمی است و همه ماموریت های ما توسط تشکل های مردمی اداره می شوند.

حجت الاسلام مهدوی امین با اشاره به اینکه ما امروز صرفا کار سازمان دهی، هدایت و نظارت بر فعالیت های مردمی را داریم، گفت: متولی امر دین خود مردم هستند چون دین ما مردمی است، سازمان هم یک دستگاه مردمی است.

۱۷۰۰ مبلغ و مبلغه در سامانه سجا ثبت نام کرده اند

وی با بیان اینکه ۱۷۰۰ مبلغ و مبلغه در سامانه سجا ثبت نام کرده و سازمان دهی شده اند، تصریح کرد: ۴۰۰ امام جماعت در مساجد سطح استان با ابلاغ و حکم سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت می کنند، تصریح کرد: ۳۲۰ امام جماعت نیز در ادارات استان فعالیت دارند.

ساماندهی ۲۵۰ مبلغه سنتی در راستای انسجام بخشی و نظارت بر جلسات خانگی

مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان از سازماندهی ۲۵۰ مبلغه سنتی در سطح این استان خبر داد و افزود: در راستای ساماندهی جلسات خانگی این مبلغه های سنتی را سازماندهی کرده ایم، این مبلغه ها غالبا سواد حوزوی ندارند اما سواد قرآنی داشته و برخی از آن ها نیز تحصیلات عالیه دارند و مقبول مردم هستند.

حجت الاسلام مهدوی امین خاطرنشان کرد: هرکدام از این مبلغه ها یک جلسه ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفره را اداره می کنند و مخاطبان بسیاری دارند؛ لذا ساماندهی و نظارت بر فعالیت آن ها اهمیت دارد.

وی با اشاره به اینکه ۱۷۰۰ مسجد در سطح استان داریم که ۴۰۰ مسجد امام جماعت دارند اما بقیه آن ها در طول ایام و مناسبت های خاص سال روحانی دارند، یادآور شد: ۳۲۰ خانه عالم در مناطق روستایی و محروم داریم که ۱۳۷ روحانی مستقر در این خانه های عالم اسکان یافته و اقدامات تبلیغی را در مناطق محروم انجام می دهند.

ساخت مستند «افق حوزه»

مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان با بیان اینکه برخی از روحانیون مستقر ما بیش از ۲۰ سال است که با حضور در مناطق محروم اقدامات تبلیغی انجام می دهند، تصریح کرد: یک مستند باعنوان  «افق حوزه» در رابطه با فعالیت های این روحانیون که سال های سال در روستاها بوده اند و فعالیت کرده اند؛ ساخته می شود.

حجت الاسلام مهدوی امین در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت ۲۶۰۰ هیئت مذهبی سازماندهی شده اشاره کرد و اظهار داشت: ۲۱۴۰ مداح نیز ساماندهی شده و ثبت سامانه شده اند؛ حتی مداح های ما رتبه بندی شده اند، کارگاه های آموزشی دارند و مداحی نداریم که چند دوره آموزشی را نگذارنده باشد.

وی همچنین از فعالیت ۱۵۳ کانون فرهنگی و تبلیغی خبر داد و افزود: ۵ دبیرستان علوم و معارف اسلامی صدرا در ۵ شهر خرم آباد، کوهدشت، نورآباد، پلدختر و بروجرد فعالیت دارند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان با بیان اینکه حدود ۱۵ هزار ظرفیت فرهنگی و دینی را در استان احصا کرده ایم، تصریح کرد: ما هر روحانی را یک ظرفیت فرهنگی می دانیم،  هر مربی قرآن، هر مسجد و هر خانه عالم یک ظرفیت دینی و فرهنگی است؛ البته به این معنا نیست که از این ظرفیت ها خوب استفاده کرده ایم، اما باید همه این ظرفیت ها را به کار بگیریم.

حوزه فرهنگ دچار بی برنامگی و عدم انسجام است

حجت الاسلام مهدوی امین با تاکید بر اینکه همچون بخش اقتصاد، حوزه فرهنگ نیز دچار بی برنامگی و عدم انسجام است، از بی برنامگی رنج می بریم و شورای عالی انقلاب فرهنگی نتوانست برنامه مدون و منسجمی ارائه دهد، افزود: این موازی کاری بین دستگاه های فرهنگی، یک آسیب است، وقتنی تنوع آمد و دستگاه ها متعدد شدند موازی کاری هم می آید، کار پراکنده می شود و اختلاف پیش می آید.

شورای عالی انقلاب فرهنگی نتوانست برنامه مدون و منسجمی ارائه دهد

وی با اشاره به اینکه انتظار داشتیم از بزرگان که این فضا را منسجم کنند، گفت: ادغام دستگاه های فرهنگی بنا بر مسائلی انجام نشد، دشمن از جبهه های مختلفی به ما حمله می کند لذا نیاز بود دستگاه های فرهنگی هرکدام در جایگاه خود و با مخاطبان خاص خود در عرصه فرهنگ باقی بماند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان یادآور شد: اما حالا که ادغام نشده اند کاش تقسیم بندی و تفکیک فعالیت می کردیم.

حجت الاسلام مهدوی امین خاطرنشان کرد: خوشبختانه در استان با محوریت آیت الله میرعمادی نماینده ولی فقیه در استان، برنامه های فرهنگی انسجام یافته و تاحدود در این حوزه منسجم فعالیت می شود.

کد خبر 4328090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha