به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا وارثی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان با بیان اهمیت اجرای قانون جامع حمایت از معلولان اظهارداشت: متاسفانه قانونی که در ۱۳ سال قبل مصوب شده بود اجرا نشد و امروز از سوی دولت با اضافه کردن ۱۹ماده جدید در۱۰ فصل ضمن بازنگری در قانون قبلی شاهد برطرف شدن همه نواقص و ابلاغ آن منتظر اجرا هستیم.
وی بیان کرد: مناسب سازی و دسترسی و تردد آسان، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و توانبخشی، امور ورزشی، فرهنگی، هنری و آموزشی، کارآفرینی و اشتغال، مسکن، فرهنگ سازی و ارتقاء آگاهی عمومی، حمایتهای قضایی، تسهیلات مالیاتی، معیشت و حمایتهای اداری و برنامه ریزی، نظارت و منابع مالی از بندهای این قانون است.
وارثی اضافه کرد: خوشبختانه قانون جدید هم از نظر کمی و هم کیفی و منابع مالی توانسته کمبودهای کذشته را جبران کند و بسیاری از نیازهای معلولان تامین خواهد شد.
وی گفت: این قانون زمینه بروز استعدادها، شکوفایی توانمندی ها، حضور بیشتر معلولان در جامعه را مهیا کرده و رضایت مندی این گروه از جامعه را بخوبی جلب خواهد کرد.
وارثی یادآورشد: یکی از بندهای قانون، مناسب سازی خودروها و وسایل حمل و نقل عمومی درون شهری برای استفاده معلولان است که با تصویب شورای اسلامی شهر قزوین یک میلیارد تومان از درآمد شهرداری به معلولان اختصاص خواهد یافت تا امکانات مورد نیاز در این زمینه تامین شود.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین یادآورشد: در این قانون برای مناسب سازی و تردد راحت معلولان پیش بینی لازم صورت گرفته وهمه وزارتخانه ها، نهادها، سازمان ها و شرکت های دولتی موظف شده اند در طراحی ساختمان ها و معابر امکان دسترسی آسان معلولان و استفاده از خدمات شهری را برای این افراد مهیا کنند.
وارثی گفت: کاهش ۵۰ درصدی هزینه استفاده معلولان از ناوگان حمل و نقل ریلی و اتوبوس درون شهری و نیز هوایی و دریایی از دیگر مزیت های تصویب این قانون است.
اختصاص ۳۰ درصد پستهای سازمانی به معلولان
مدیرکل بهزیستی استان قزوین بیان کرد: برای ایجاد اشتغال معلولان مقرر شده تا حداقل ۳۰ درصد پست های سازمانی در بخش دفتری و ماشین نویسی به معلولان سپرده شود.
وی اضافه کرد:درحوزه بهداشتی، درمانی و توانبخشی نیز وزارت بهداشت باید بیمه سلامت افراد معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی در کنار تامین خدمات درمانی باید خدمات توانبخشی هم به افراد داده شود.
مدیرکل بهزیستی قزوین تصریح کرد: برای تامین مسکن معلولان هم وزارت راه و شهرسازی و دستگاه های متولی باید ۱۰ درصد واحدهای مسکونی احداث شده را پس از مناسب سازی به افراد معلول فاقد مسکن واگذار کنند که در این میان اولویت با زوج های دارای معلولیت و خانواده های دارای چند معلول است.
وارثی بیان کرد: قانون حمایت از معلولان از قوانین مترقی کشور است که برای اجرای کامل آن ستادی در استانداری قزوین تشکیل شده تا نظارت دقیقی در اجرای آن صورت گیرد.
نظر شما