به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی، علی ربیعی درباره نشست کمیسیون تخصصی اشتغال روستایی که امروز دهم تیر ، با محوریت بررسی عملکرد دستگاه های مرتبط و بانک های مشارکت کننده در حوزه اشتغال روستایی گفت: در این جلسه بر زنجیرهای شدن کسب و کارهای روستایی و انتخاب شرکت های پیشران و دانش بنیان با اولویت فروش محصولات روستایی و توسعه کسب و کارهای روستایی درطرح اشتغال روستایی تاکید شد.
وی با بیان اینکه ۶ هزار میلیارد تومان از تسهیلات اشتغال روستایی تا پایان شهریور پرداخت می شود، افزود: براساس تصمیمات این نشست تخصصی قرار بر این شد برای استانهایی که عملکرد مناسبی در دریافت طرح ها و ایده های اشتغال روستایی نداشتند کارگروههای تخصصی اشتغال تشکیل شود تا این استانها بتوانند از تسهیلات و اعتبارات برنامه اشتغال روستایی استفاده بیشتری کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: شناسایی کارآفرینان کارآزموده در تخصیص وام های اشتغال روستایی بسیار ضروری و مهم به شمار می رود.
ربیعی در این نشست دستورداد که یک تیم متشکل از نمایندگان کمیسیون تخصصی اشتغال روستایی (وزرات صنعت - معدن - تجارت و وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات )، سازمان میراث فرهنگی - صنایع دستی و گردشگری، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت تعاون - کار و رفاه اجتماعی به استانها اعزام شوند و با تعامل با استانداران، بخشداران، فرمانداران و بانکهای استان نسبت به حل مسائل در استانهایی که در زمینه اشتغال روستایی عملکرد پایین تری داشته اند، اقدام کنند.
وی بر انتشار فراخوان عمومی برای شرکتها ، بنگاهها و افرادی که ایدهها و طرحهای نو در زمینههای تکمیل کننده زنجیره ارزش کسب و کار روستایی شامل کالا و خدمات درحوزه فروش ،آی تی و غیره دارند، تاکید کرد و افزود: براساس تصمیمات کمیسیون تخصصی اشتغال روستایی قرار شد افرادی که مایل هستند برای اشتغال روستایی طرح و ایده ای ارائه دهند ازطریق فراخوان عمومی طرح های خود را مطرح کنند. این افراد حتما نباید در روستاها باشند بلکه به عنوان مثال اگر فردی در تهران نیز ایده ای دارد می تواند از طریق این فراخوان که به زودی منتشر می شود ایده خود را مطرح سازد.
این عضو کابینه دولت دوازدهم تاکید کرد: وام ها باید متناسب با تجارب و دانش تخصصی بانک ها اعطاء شود یعنی به عنوان مثال اولویت تخصیص وام به طرح های کشاورزی روستایی با بانک کشاورزی، درحوزه آی تی و گردشگری با پست بانک و صندوق کارآفرینی امید باشد و در حوزه های صنعتی با بانک توسعه تعاون است.
گفتنی است در این نشست روسای بانک های عامل پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی گزارشی از اقدامات خود را تاکنون ارائه دادند.
این نشست با حضور حضور عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار، حمید کلانتری معاون امور تعاون وزیر کار و نمایندگان دستگاههای اجرایی مشارکت کننده در اجرای برنامه ملی اشتغال روستایی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، از دی ماه سال گذشته معادل ریالی 1.5 میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی (حدود 6 هزار میلیارد تومان) برای اجرای برنامه ملی اشتغال روستایی و پرداخت تسهیلات در مناطق روستایی و عشایری اختصاص یافت. چهار بانک عامل مجری این طرح نیز باید معادل همین میزان از منابع داخلی خود را با منابع تخصیصی از محل صندوق توسعه ملی تلفیق و به طرح های اشتغال اختصاص دهند. در مجموع 12 هزار میلیارد تومان منابع صندوق توسعه ملی و منابع داخلی بانک های عامل اجرای برنامه اشتغال روستایی باید تا پایان شهریورماه منجر به انعقاد قرارداد با بانک ها شود.
نظر شما