به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به آبادان ، همگام با روند توسعه بنادر و واگذاری فعالیت های تصدی گری به بخش خصوصی لزوم توجه به ارتقاء و استقرار استانداردهای ایمنی ، بهداشت و محیط زیست در محوطه های بندری امری اجتناب ناپذیر است.
سومین همایش ملی ایمنی بنادر در روزهای 24 و 25 آبان ماه سال جاری در مرکز همایش های بین المللی به منظور فراهم آوردن زمینه های علمی - کاربردی ، گسترش و توسعه تحقیقات و مطالعات پژوهشی و معرفی مباحث و نگرش های جدید در زمینه ایمنی ، بهداشت و محیط زیست و افزایش تعامل و همفکری بین محققان و صاحب نظران و بسترسازی جهت استقرار و ارتقاء استانداردهای مذکور در بنادر برگزار خواهد شد.
فرهنگ ایمنی ، سیستم مدیریت HSE و توسعه پایدار بنادر ، مدیریت اضطراری و بحران در بنادر ، ایمنی سیستم های حمل و نقل، ایمنی تجهیزات بندری ، ایمنی نگهداری و حمل و نقل کالاهای خطرناک ، ایمنی پیمانکاران ، آنالیز حوادث ، ایمنی بنادر از نظر قوانین و مقررات بین المللی ، ایمنی ترمینال کانتینری و غیره از محورهای همایش مذکور است.
در همین راستا بندر امام خمینی (ره) تحقیق در خصوص عوامل وآلاینده های فیزیکی شیمییایی و ارگونومیکی در محیط کار ، اصول ایمنی کالای خطرناک و غیره را در دست تحقیق دارد به علاوه طرح زونبندی محوطه های بندر براساس خطرات و ریسک های حاکم بر موقعیت ، ایجاد مرکز آموزش ایمنی و بهداشت وتحقق اجرای مصوبات شورای عالی ایمنی بندر از جمله طرح های سازنده در راستای ارتقاء ایمنی در بندر است.
بندر امام خمینی در نیمه غربی کشور نزدیک به 70 درصد از مراکز تجاری ، صنعتی ، کشاورزی و جمعیتی کشور را شامل می شود و نزدیک ترین بندر جنوبی کشور به کشورهای آسیای میانه ، حوزه قفقاز ، ترکیه ، عراق و کشورهای خلیج فارس محسوب می شود.
مدیر کل بنادر و کشتیرانی استان خوزستان با اشاره به بحث ایمنی در بنادر گفت : ایجاد بندر و بارانداز که از ضرورت های دستیابی به مفاهیم امنیت در بنادر است نیاز به سرمایه بسیار بالایی دارد.
جلیل اسلامی با بیان این که بدون داشتن سیستم مدون وعلمی ایمنی سرمایه ها در مقابل حوادث حفظ نخواهند شد، تصریح کرد: تنوع بنادر از نظر فعالیت ها و مباحث بسیار زیاد است که خطرات و رسیک را افزایش می دهد.
وی از واگذاری بخش هایی از فعالیت ها به بخش خصوصی داخلی در بندر امام خمینی خبر داد و افزود: تا کنون بخش خصوصی 120 میلیارد تومان برای انجام فعالیت ها در این بندر تعهد داشته است که برخی در حال انجام است.
مدیر کل بنادر وکشتیرانی استان خوزستان از راه اندازی چند پروژه در این بندر از جمله پروژه ساخت ترمینال غلات اختصاصی و اسکله های بزرگ در آینده خبر داد.
وی میزان تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی و غیر نفتی بندر امام خمینی ، خرمشهر و آبادان را در 9 ماهه ابتدای سال جاری را 24 میلیون تن ذکر کرد و افزود: میزان تخلیه و بارگیری کالاهای غیر نفتی در بندر امام خمینی طی مدت مذکور 15 میلیون تن و کالاهای نفتی را 2/9 میلیون تن است.
همچنین مدیر کل بندر خرمشهر نیزبا اشاره به وظایف کمیته بهداشت و ایمنی در بندر خرمشهر گفت: بندر خرمشهر در راستای ایجاد ایمنی در بندر برنامه توسعه و بازسازی اسکله ها در دستور کار قرار گرفته است.
سعدالله عبداللهی با بیان این که تشکیل شوراهای ایمنی بنادر وکمیته های ایمنی اولین باراز بندر خرمشهر آغاز شده است، افزود: پیشنهاد تشکیل شورای محیط زیست بندربا هدف ارتقاء وضعیت زیست محیطی و اجرای سیستم مدیریت یک پارچه توسط بندر خرمشهرمطرح شد.
وی همچنین از کاهش 29 درصدی حوادث جانی در 9 ماهه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته در این بندر خبر داد.
نظر شما