به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ، در این همایش دو روزه 20 نفر از هنرمندان موسیقی مقامی به اجرای برنامه پرداختند .
در این همایش سید جواد جعفری ، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت : سرزمین خراسان سرزمین پر نعمتی است و بخشی ا زاین نعمت وجود استعدادهای خداوندی است که هنرمندان این خطه دارند.
وی با اشاره به وجود روح معنویت در موسیقی خراسان افزود : روح معنویت در آواها و نواهای خراسان حاکم است . وقتی اساتید ما فریاد کمک خواهی از حضرت علی بن موسی الرضا (ع) ، منقبت خوانی پیامبر (ص) و نعت حضرت علی (ع) را می سرایند باید گفت در اینجا معنویت حاکم است .
در ادامه مجتبی خان قیطاقی سرپرست اداره موسیقی ارشاد خراسان رضوی توجه به موسیقی خراسان را با توجه به دو نکته ضروری دانست و ادامه داد : موسیقی خراسان پیشینه فرهنگ شفاهی ماست و باید به آن توجه کنیم و نکته دوم اینکه در خطر فراموشی و استحاله بسیاری ا زمقام های و آیین ها وجود دارد برماست هر چه بیشتر هنرمندان را به صحنه بیاوریم .
هوشنگ جاوید ، پژوهشگر عرصه موسیقی برگزاری این همایش ها را ضروری دانست و گفت : در این همایش ها قرار است هنرمندان در کنار هم جمع شوند و تبادل تجربه کنند این همایش در ارتقای سطح خوانندگی و نوازندگی و اعتلای موسیقی نواحی در خراسان بسیار اهمیت دارد .
وی با بیان این که تقسیم موسیقی به مبتذل و فاخر تقسیم بندی درستی نیست افزود : یک هنرمند همواره برای خدمت کردن به جامعه دست به تألیف اثر می زند، بنیان ذهنی هنرمند در تولید آثار بنیان خدمتگذاری است اما به دلیل پایین بودن سطح آگاهی برخی از هنرمندان اثری که تولید می کند ممکن است خوشایند ذهن ما نباشد ؛ نباید این نوع موسیقی را موسیقی مبتذل بنامیم . بلکه بایدبگوییم موسیقی کم دانش ؛ و هنرمند باید همواره به دنبال ارتقای سطح آگاهی خویش باشد .
نظر شما