به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر زهرا عبداللهی در برنامه نبض شبکه خبر درباره چاقی، اظهار داشت: چاقی زمانی اتفاق می افتد که انرژی دریافتی بدن بسیار بیشتر از انرژی تولیدی باشد. اگر مقدار مواد غذایی دریافت شده در بدن بیش از حد باشد و مصرف نشود چاقی اتفاق می افتد. در بزرگسالان با اندازه گیری توده بدنی می توان چاقی را اندازه گیری و مشخص کرد.
وی افزود: در کودکان با اندازه گیری قد و وزن و با اندازه گیری بی ام آی طبق منحنی های رشد کودک و براساس سن کودک، محاسبات لازم صورت می گیرد و مشخص می شود که کودک به چاقی دچار شده و یا به آن مبتلا نیست.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، تصریح کرد: برای کودکان از دو سالگی محاسبه توده چاقی براساس سن تا ۱۸ سالگی مشخص شده و بعد از آن مانند بزرگسالان این مورد، محاسبه می شود.
عبدالهی افزود: چاقی کودکان و نوجوانان خطرناک تر است، چراکه اگر تعداد سلول های چربی بیشتر از حد مورد نیاز ساخته شود، در بزرگسالی به محض دریافت کالری و چربی بیش از اندازه به صورت چربی در بدن ذخیره می شود. علت دیگر این است که چاقی و اضافه وزن، زمینه ابتلا به بیماری های دیگر را افزایش می دهد. کودک چاق در بزرگسالی به نسبت بیشتری به چاقی مبتلا می شود. تمام بیماری ها مثل دیابت، سرطان و بیماری های غیر واگیر در بین افراد چاق، شیوع بیشتری دارند.
وی همچنین گفت: در ۱۰ سال گذشته میزان شیوع چاقی افزایش یافته و بیشتر در سنین ۷ تا ۱۸ اختصاص دارد.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، افزود: مهم ترین کار برای پیشگیری از چاقی و اضافه وزن در کودکان این است که برنامه غذایی درست و حساب شده ای داشته باشند. در برنامه غذایی ضمن تنوع و تامین نیاز روزانه از قبیل پروتئین، ویتامین و مواد نشاسته ای باید از خوردن بی رویه کودکان جلوگیری کرد.
عبداللهی گفت: کودکان تحت تاثیر الگوهای رفتاری و اعضای خانواده هستند، بنابراین با الگوی درست در سبک غذایی می توان به کودکان آموزش داد.
وی بیان داشت: آموزش و فرهنگ سازی در استفاده از الگوی برنامه غذایی بسیار مهم است که می توان از طریق صدا و سیما آموزش لازم را داد.
عبداللهی اظهار داشت: در نزدیک ترین محل زندگی افراد پایگاه های سلامت قرار دارند که با تشکیل پرونده سلامت مراقبت ها و خدمات تغذیه و سلامت برای اعضای خانواده و فرزندان داده می شود و توصیه های تغذیه ای و مشاوره ارائه می شود.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد: چاقی یک مشکل چند بعدی است. وزارت بهداشت، آموزش های لازم را ارائه می دهد و وزارت ورزش می تواند با امکانات مختلف ورزشی زمینه را برای تحرک افراد فراهم کند. صنایع غذایی هم با نوع محصولاتی که به بازار عرضه می کنند می توانند همکاری داشته باشند. شهرداری و صدا و سیما نیز می توانند با کنترل تبلیغات در کنترل چاقی نقش مهمی در این زمینه ایفا کنند.
نظر شما