به گزارش خبرنگار مهر، اعضای کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در جلسهای با شهردار، شهرداران ناحیه و معاونان منطقه و شورا یاران منطقه ۱۸ضمن توجه به گزارش معاونان منطقه، نکاتی را یادآور شدند.
زهرا صدراعظم نوری، رییس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در جریان این جلسه گفت: منطقه ۱۸یک فرصت است و باید با دقت برای این فرصت برنامهریزی کرد. شن چاله ها منطقه ۱۸نیز، تهدیدی برای محیط زیست است. ما اجازه نداریم که به چنین وسعتی از زمین برداشت کنیم و باید جلوی اقدامات شرکت های متخلف که چنین عارضهای ایجاد کرده اند کاملا گرفته شود.
وی ادامه داد: برای زمینهای مزروعی که بخش قابل توجهی از اراضی منطقه را شامل می شود در حوزه شهرسازی باید برنامه داشت و نباید آنها را نابود کرد و به راحتی تغییر کاربری داد. در این حوزهها میتوان ازاستارتآپها، بخش خصوصی و نیروی های جوان نهایت استفاده را کرد.
صدراعظم نوری با تاکید بر لزوم تهیه پیوست های محیط زیستی، اجتماعی، اقتصادی و ترافیکی در پروژههای شهری، اظهار کرد: مردم باید در اولویت ما برای شروع هرکاری باشند. هراقدامی ولو به زعم خودمان درست، باید در ابتدا برای اجرای آن از مردم نظرخواهی کرد. شهروندان با این اقدام حس میکنند دیده میشوند و گوش شنوایی برای آنها وجود دارد، در عین حال باعث افزایش مشارکت و تبلور پیشنهادهای خوب برای اداره شهر میشود.
این عضوشورای شهر تهران ادامه داد: یکی از مشکلات مناطق جنوبی تهران پسابهای صنعتی است که مشکلات محیط زیستی فراوانی برای منطقه و اهالی ایجاد میکند، در این رابطه باید بسیار جدی عمل شود و تمام توان را برای حل آن به کار بست.
او با بیان اینکه حفظ و صیانت از باغات و فضای سبز خط قرمز کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران است، گفت: هنگام دستور نقشه پروانههای ساختمانی حتما استعلام از کمیسیون ماده ٧ باغات گرفته شود. این کمیسیون هر هفته تشکیل جلسه میدهد و با جدیت پیگیر موضوع حفظ و صیانت از باغات است در عین حال باید در مناطق نیز فعالتر از گذشته عمل کند و معاونت شهرسازی و معماری مناطق نیز با این کمیسیون همکاری تنگاتنگ داشته باشد
رییس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در پایان یادآور شد:در حال حاضر مجلس، دولت، شورای شهر و شهرداری با یکدیگر همسو هستند و باید از این فرصت نهایت استفاده را برای خدمت به مردم و پیشبرد هرچه بهتر اقدامات مدیریت شهری در پایتخت بکار برد.
سید آرش حسینی میلانی هم پس از بازدید منطقه ۱۸، در نشست مشترک اعضای کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری تهران و معاونان و مسئولان شهرداری منطقه ۱۸ گفت: منطقه ۱۸ شهرداری تهران از فرصتهایی جغرافیایی برخودار است به شرط انکه نوع نگاه به اقتصاد شهری هم تغییر یابد. از جمله آنها میتوان به فضای سبز و زمینهای مزروعی در منطقه ۱۸ اشاره کرد که ظرفیت بسیار مهمی از نظر توسعه گردشگری سبز است.
وی ادامه داد: در تهران از نظر میزان فضاهای باقیمانده از لحاظ تولید مزروعی، شاهد افت شدیدی طی ۲۰ سال اخیر هستیم که حفظ و بهبود دخایر باقیمانده در منطقه شهری تهران راهبرد مهمی از نظر امنیت غذایی است.
سخنگوی کمیسیون سلامت و محیط زیست و خدمات شهری با تاکید بر ضرورت بازنمایی هویت منطقه ۱۸ اظهار داشت: بخشی از هویت منطقه ۱۸ ریشههای عمیقی در فرهنگ کار و تلاش دارد و کارآفرینان موفقی از این منطقه داریم که میتوانیم با اجرای برنامههای حمایتطلبی از توانمندیها و قابلیتهای انان در جهت توسعه همه جانبه منطقه بهرهمند شویم.
حسینی میلانی با اشاره کاهش منابع آبی تهران تصریح کرد: تهدید کمآبی در چشمانداز آتی تهران ضروری میسازد تا مشاوران شهرداری منطقه ۱۸ گزارش دقیقی از وضعیت زیرزمینی و مصارف و نیازهای آب خام ارایه دهند و شهرداری منطقه نیز در جهت جایگزینی چمنکاری با گیاهان بومی زیست بوم تهران برنامهریزی و اقدام جدی کنند.
نظر شما