به گزارش خبرگزاری مهر، سهراب عاقبتی با بیان اینکه بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو با شروع فصل گرما و آغاز فعالیت و تکثیر کنه هیالوما شیوع پیدا میکند، اظهارکرد: کنهها از مهمترین عوامل انتقال این بیماری بوده که از طریق گزش، دام آلوده شده و با مصرف گوشت آلوده و یا تماس مستقیم با دام موجب انتقال این بیماری به انسان میشوند.
وی این بیماری مهلک را از بیماریهای مشترک بین انسان و دام برشمرد و عنوان کرد: این بیماری هیچگونه علائم بالینی در جمعیت دامی نداشته و زمانی که در جامعه انسانی بروز می کند از طریق انجام آزمایشات سرولوژی قابل تشخیص است.
مدیر کل دامپزشکی گیلان با تاکید بر ارتقای سطح آگاهی و اطلاعات مردم نسبت به این بیماری خطرناک، گفت: تمام تلاش ما بر این است که ازطریق رسانه و برگزاری کلاس ترویجی و آموزشی اطلاعات لازم را به مخاطبان انتقال دهیم.
وی افزود: شهروندانی که بدون رعایت پوششهای بهداشتی اقدام به کشتار غیرمجاز دام در خارج از کشتارگاه می کنند بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
عاقبتی در ادامه تصریح کرد: یکی از راههای جلوگیری از انتقال این بیماری به انسان نگهداری لاشه دام ذبح شده به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال (صفر تا ۴ درجه سانتی گراد) با هدف کاهش PH گوشت است.
وی از شهروندان تقاضا کرد تا گوشت قرمز مورد نیاز خود را از فروشگاههای مجاز و تحت نظارت دامپزشکی تهیه و از خرید گوشت از افراد سودجو و دورهگرد خودداری کنند.
نظر شما