۲۴ دی ۱۳۸۵، ۱۲:۱۳

در یک تذکر آیین نامه‌ای عنوان شد؛

انتقاد اعلمی از سفر رئیس جمهور به آمریکای لاتین

نماینده تبریز با اشاره به سفر رئیس جمهور به ونزوئلا گفت: با توجه به دغدغه تقدیم لایحه بودجه 86 به مجلس، جاداشت رئیس مجلس به رئیس جمهور تذکر می‌داد که در شرایط فعلی بودجه در اولویت است و رئیس جمهور می‌توانست سفر به ونزوئلا را به موعد دیگری موکول کند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر ، اکبر اعلمی در تذکر آیین نامه ای خود در جلسه علنی امروز با اشاره به عدم تقدیم لایحه بودجه سال 86 به مجلس اظهار داشت: در بررسی لایحه بودجه اگر به مهلت های مقرر در آیین نامه توجه کنیم حدودا 50 روز برای مجلس موعد تعیین شده است و صرف نظر از مدتی که شورای نگهبان این بودجه را مورد بررسی قرار می دهد احتمالا بیش از 2 ماه طول می کشد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس  افزود: برای اینکه نمایندگان بتوانند از حق و اختیار مندرج در آیین نامه و قانون اساسی بهره مند شوند جا داشت که رئیس مجلس تذکری به رئیس  جمهور می دادند که در شرایط فعلی بودجه در اولویت است و رئیسجمهور می توانستند سفر به ونزوئلا را به موعد دیگری موکول کند.

اعلمی در تذکر دیگر به استناد اصل 88 قانون اساسی و 193 آیین نامه گفت: در هر مورد که هر یک از نمایندگان از وزیری در رابطه با وظایف قانونی اش سوال کند وزیر موظف است در مجلس حضور پیدا کند و تاکید می کند که این مدت نباید بیش از 10 روز شود.

وی خاطرنشان کرد: به این اعتبار به محض اینکه نماینده ای سوال می کند برایش حقی ایجاد می وشد که از این حق خود حداکثر در مدت 10 روز بهره مند شود و برای وظیفه مورد سوال هم وظیفه ایجاد می شود که در مدت 10 روز در صحن حاضر شود.

اعلمی خطاب به رئیس مجلس اظهار داشت: جنابعالی نیز برای دفاع از جایگاه و شان و اقتدار مجلس و نمایندگان به گونه ای عمل کنید که مجلس واقعا در راس امور قرار گیرد و برای تحقق این امر نیز لازمه اش این است که شما ابزارهای قانونی که قانون اساسی و آیین نامه برای نمایندگان در نظر گرفته را محدود نکنید و اگر احیانا برداشت هم می شود این برداشت  نباید در مقام محدودیت نمایندگان باشد.

نماینده تبریز تصریح کرد: هم در مجلس ششم و هم دو سال و اندی که از مجلس هفتم می گذرد رویه این بوده که نمایندگان که احتمالا از یک وزیر چند سوال دارند وقتی نوبت به سوال آنها می رسد می تواند هر کدام از سوالهایی که با موضوع روز تطابق بیشتری دارد را مطرح کنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: متاسفانه شما تفسیری ارائه کردید که این اجازه از نمایندگان سلب شده است. امیدوارم اجازه دهید که این رویه با همان روال سال قبل عمل شود و نمایندگان بیش از این مصلوب الاختیار نشوند.

رئیس مجلس در پاسخ به اعلمی گفت: نمایندگان مسلوب الاختیار نیستند بیش از 1700 سوال از وزرا مطرح شده است که در نوبت است و بیش از 77 سوال هم تا یکی دو ماه پیش فقط از جانب شخص شما بوده است.

حداد عادل افزود: مطلب این است که اگر یک نماینده سوالی را مطرح کرده باشد و نوبت هم به آن نرسیده باشد، آیا می تواند زمانی که نوبت وی شد سوال جدید خود را در نوبت سوال قبلی قرار دهد.

وی افزود: هیات رئیسه این مسئله را بررسی کرد و به سئوال مذکور جواب منفی داد و قرار شد هر سوال در جای خود مطرح شود.

کد خبر 434251

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha