به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه واشنگتن پست نوشت : مخالفت دوحزبی در آمریکا با طرح افزایش نیرو در عراق تنش بیشتری را نسبت به امیدواری مشاورانش ایجاد کرد، اما کاخ سفید در حال سرمایه گذاری بر این فرضیه است که می تواند راه جدید خود را در عراق پیش از آنکه کنگره بتواند آن را رد کند، به اجرا در آورد.
نویسنده به نقل از مشاوران جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا خطر نشان می کند که طرح اعزام 21 هزار و 500 نیرو به عراق تضمینی برای به راه انداختن خشم در واشنگتن بود و در واقع بسیاری از دموکراتها گزینه های حول محور عقب نشینی از عراق را مطرح کرده اند که بوش با آنها مخالفت کرده است. بنابراین امید برای یک اجماع دو حزبی پس از به دست گرفتن کنترل کنگره از سوی دموکراتها کمرنگ شده و به نظر می رسد که بوش بیش از هر زمان دیگری منزوی شده است.
در ادامه این مطلب آمده است : کاخ سفید اهداف خود را کاهش داده و در حال استفاده از زمان است. مشاوران بوش در محکوم کردن افزایش نیرو از طرح غیر الزام آور کنگره دوری می کنند، اما همچنین می خواهند از بسیاری از جمهوریخواهان و
رای گیری آنها دوری کنند. یک تهدید جدی تر برای کاخ سفید تلاش دموکراتها برای محدود کردن سرمایه ها برای اعزام نیروهای بیشتر به عراق است، اما به گفته مشاوران بوش هزینه های کنونی برای آغاز کافی هستند.
به گزارش مهر، واشنگتن پست می افزاید: دموکراتها معتقدند که بوش یک اشتباه اساسی را مرتکب شده است. اگر وی از طرح گروه تحقیق عراق استقبال می کرد و یا نشانه ای از رضایت با برخی از ارکان آن را نشان می داد، می توانست از دموکراتها بخواهد تا با یکدیگر همکاری کنند.
نویسنده با اشاره به پیشنهادهای گروه تحقیق عراق که یکی از آنها گفتگو با ایران و سوریه است ، به نقل از " لئون پانتا" رئیس کارکنان کاخ سفید در دوره کلینتون و یکی از اعضای گروه تحقیق عراق می افزاید: " این یک فرصت واقعی از دست رفته بود. هیچ رئیس جمهوری نمی تواند بدون حمایت از مردم آمریکا و بدون حمایت کنگره یک جنگ را هدایت کند. این درس تاریخ است."
" آلن سیمپسون" یکی دیگر از اعضای این گروه تحقیق عراق با بیان اینکه طرح بوش بهتر ازوضع کنونی است ، از اینکه بوش با پیشنهاد گفتگو با ایران و وسوریه مخالفت کرده ابراز ناامیدی کرد و گفت:" هیچ چیز نمی تواند بدون گفتگو حل شود."
در ادامه این مطلب آمده است : هم اکنون ، بوش گزارش این گروه را رد کرده و برخی از دموکراتها در حال جلب نظر بسیاری نسبت به طرح گروه تحقیق عراق به عنوان یک گزینه هستند.
نظر شما