به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انگجت، شرکت لاکهید مارتین برای اولین بار یک قطعه بسیار مهم و بزرگ فلزی را که قرار است در مخزن سوخت یک ماهواره مورد استفاده قرار بگیرد، با استفاده از چاپگرهای سه بعدی تهیه و تولید کرده است.
در حال حاضر آخرین تست های کنترل کیفیت بر روی این قطعه گنبدی شکل در حال انجام است. این گنبد تیتانیومی بزرگ بخشی بسیار مهم از مخزن سوخت مذکور است و با توجه به حساسیت و ظرافت های مربوط به طراحی تا به حال با استفاده از چاپگرهای سه بعدی تهیه نشده بود.
پیش از این، بزرگترین قطعه مورد استفاده در حوزه فناوری فضایی که با استفاده از چاپگرهای سه بعدی تهیه شده بود، یک محفظه الکترونیک بود که ابعاد آن به اندازه یک دستگاه برشته کردن نان است. گنبد فلزی طراحی شده برای ذخیره سازی ۲۸۰ لیتر سوخت مایع ظرفیت دارد. گنبد مذکور از جنس تیتانیوم بوده است. استفاده از این فلز موجب کاهش وزن این گنبد شده و در عین حال مقاومت آن را هم افزایش داده است.
در صورت استفاده از روش های سنتی برای ساخت این گنبد تا ۸۰ درصد از مواد مورد استفاده دور ریخته می شد. اما با استفاده از این روش هیچ ضایعاتی به بار نیامده است. سرعت ساخت گنبد مذکور هم به این شیوه افزایش چشمگیری یافته است.
نظر شما