به گزارش خبرنگار مهر، فیبریلاسیون دهلیزی نوعی اختلال تپش قلب یا آریتمی قلبی است که عامل ۲۰ تا ۳۰ درصد تمام سکته ها بوده و احتمال مرگ زودهنگام را افزایش می دهد.
«داگفین آیون»، سرپرست تیم تحقیق از کالج امپریال لندن، در این باره می گوید: «ما دریافتیم افراد سیگاری در معرض خطر بالا فیبریلاسیون دهلیزی قرار دارند اما این خطر در افرادی که سیگارشان را ترک می کنند به شکل قابل توجهی کاهش می یابد.»
در این مطالعه جدید، محققان ۲۹ مطالعه که شامل حدود ۶۷۸ هزار شرکت کننده از آمریکای شمالی، اروپا، استرالیا و ژاپن بود را بررسی کردند.
یافته ها نشان داد دودکردن ۵، ۱۰، ۱۵، ۲۰، ۲۵ یا ۲۹ نخ سیگار در روز به ترتیب با ۹، ۱۷، ۲۵، ۳۲، ۳۹ و ۴۵ درصد افزایش ریسک بروز فیبریلاسیون دهلیزی مرتبط است.
به گفته محققان به ازای هر ۱۰ «پاکت-سال» سیگار کشیدن، ریسک ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی ۱۶ درصد افزایش می یابد. «پاکت سال» تعداد پاکت های سیگار دودشده در روز ضربدر تعداد سالهای است که فرد سیگار می کشد.
در مقایسه با افرادی که هیچ وقت سیگار نکشیده اند، ریسک ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی در بین افراد سیگاری فعلی ۳۲ درصد، و در بین افراد سابقاً سیگاری ۹ درصد بیشتر است.
نظر شما