به گزارش خبرگزاری مهر، اصغر دالوند با اشاره به عدم تعادل بین کار و زندگی پرستاران گفت: پرستاران بیشتر از سایر گروههای شغلی در معرض پیامدهای منفی عدم تعادل کار و خانواده هستند بنابراین توجه به مدیریت تقاضاهای کار و خانواده با هدف ارتقای سطح کیفیت زندگی و رضایت از زندگی پرستاران اهمیت ویژه ای می یابد.
وی ادامه داد: کار و خانواده کانون های آرامش انسان هستند و اگر بین آنها تعادل برقرار نشود نشاط، شادابی و آرامش و احساس اعتماد بنفس از انسان سلب می شود و در چنین وضعیتی انسان و خانواده متعلقه دچار خسارت و اسیب های اجتماعی جبرانناپذیری میشود. طبق یافتههای محققان معمولا پرستاران بتبع ماهیت شغلی زمان بیشتری به کار نسبت به خانواده اختصاص میدهند و عدم تعادل در بین کار و زندگی پرستاران باعث ایجاد سطح بالایی از استرس، کاهش کیفیت خدمات و کاهش اثربخشی در محیط کاری خواهد شد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری اختلال در عملکرد های مختلف خانواده را از این گونه مشکلات برشمرد و اظهار داشت: با حضور پرستاران در شیفت های متعدد خصوصا شب کاری های متعدد اختلال در خانواده بوجود می آید که می تواندنارضایتی همسران و غفلت از فرزندان را در بر داشته باشد.
وی با اشاره به مشکلات فوق افزود: این گونه مشکلات سبب اختلال در مراقبت و تربیت فرزندان شده که به تبع آن به شاهد طلاق اجتماعی و یا عاطفی منجز می کردد
دالوندی با اشاره به راهکار هایی برای خروج از این مشکلات تصریح کرد: تاسیس مهدکودک های شبانه روزی در مراکز درمانی، ایجاد سیستم شیفت های انکالی توسط پرستاران مجرد و سیستم های استخدامی پاره وقتی با حقوق با ضریب بالاتر برای روز های آخر هفته، خاصه برای پر کردن و کمک به پرستاران متاهل، همکاری برای هم شیفت کردن زوج های پرستار و تازه ازدواج کرده و ایجاد تور ها و سفرهای تفریحی و ورزشی برای پرستاران و خانواده های آنها و همچنین راه اندازی تسهیلات درون بیمارستانی مانند ایجاد سالن های ورزشی و تشکیل هسته های مشاوره و برنامه ریزی برای زوجین و خانواده ها می تواند از بروز مشکلات در خانواده های پرستاران جلوگیری نماید.
وی با بیان اینکه مدیران بیمارستانها و مدیران پرستاری میتوانند در تعادل بخشی بین کار و زندگی کارکنان اهمیت بسیاری داشته باشند، تاکید کرد: مدیران بیمارستانها و پرستاری میتوانند با تعادل بین کار و زندگی کارکنان خود رضایت شغلی، علاقهمندی، وفاداری و تعهد کارکنان را افزایش داده و به تبع آن کارکنان نیز عملکرد موثری در سازمان خواهند داشت.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری در پایان خاطر نشان کرد: سازمان نظام پرستاری در صدد است تا مجددا در یک تحقیق جدید و کشوری ضمن بررسی دقیق تر این پدیده حیاتی و راهکار های عملیاتی بیشتری را شناسایی، توصیه و یا اجرا کند.
نظر شما