به گزارش خبرنگار مهر، علی اعطا در هفتاد و نهمین جلسه شورا تذکری با عنوان «نحوه محاسبه تراکم ساختمانی در پروانه های ساختمانی» بیان داشت.
وی افزود: در تبصره (۳) بند ۱-۱-۶ سند اصلی مصوب طرح جامع شهر تهران (۱۳۸۶) ذکر شده است که «حداکثر سطح اشغال کل مجاز» در هر پلاک از مجموع فضاهای مفید و غیرمفید (شامل فضاهای مشاع) حاصل میشود. بهعبارت دیگر مشاعات (راهپله، آسانسور و...) باید در محاسبه تراکم یک ساختمان مدنظر قرار گیرد و تراکم های مجاز (که در جداول پیوست شماره دو طرح جامع و جداول پهنه های طرح تفصیلی ذکر شده است) شامل فضاهای غیرمفید نیز می شود.
اعطا اظهار داشت: همچنین در بند ۷ (تراکم ساختمانی مجاز) و ۸ (سطح اشغال و مکاناستقرار بنا) از ضوابط و مقررات طرح تفصیلی یکپارچه شهر تهران نیز به این موضوع اشاره شده است. در بند ۷ «تراکم ساختمانی مجاز» حداکثر حجم ساختوساز تعریف شده است و بند ۸ سطح اشغال را برابر با مجموع زیربنای مفید و غیرمفید (مشاعات) در نظر گرفته است. در واقع در این دو سند (طرح جامع و تفصیلی) سطح اشغال و تراکم کاملاً واضح تعریف و تعیین تکلیف شده است.
رئیس کمیته معماری و طرح های شهری شورا گفت: با این وجود در برخی موارد در محاسبه تراکم مجاز و در پی آن زیربنای ساختمان در پروانه های ساختوساز صادر شده، مساحت زیربنای غیرمفید (مشاعات) از زیربنای کل کاسته میشود و درواقع در محاسبه تراکم مدنظر قرار نمی گیرد. بر اساس مشاهدات، مبنای این دسته تخلفات بند ۱۰ صورتجلسه ۳۶۰ کمیسیون ماده پنج تهران (سال ۱۳۸۲) است که این مصوبه بعد از تصویب طرح جامع و تفصیلی و به علت مغایرت با آنها کان لم یکن تلقی می شود.
سخنگوی شورا گفت: لذا شایسته است شهرداری تهران در صدور پروانه ساختوساز برای کلیه املاک ضوابط و مقررات طرح جامع و تفصیلی شهر تهران را بهطور کامل و دقیق اجرا نماید و تراکم ساختمانی (و زیربنای مجاز برای ساخت) در کلیه ساختمانها دقیقاً بر اساس زیرپهنه مربوطه محاسبه شود.
نظر شما