به گزارش خبرنگار مهر، تهدیدات علیه ایران همچنان ادامه دارد و ایران در صدر اخبار ضد و نقیضی است که کشورها در رسانه های خودشان پخش می کنند و هر گردشگری که زمانی میخواسته به ایران سفر کند را به دلهره می اندازند که در ایران چه خبر است یا اینکه بهتر است الان به ایران سفر نکرد.
خیلی های دیگر هستند که بی مطالعه درباره ایران تصور می کنند که در ایران نمی توان گردش کرد یا با حجاب در خیابان چطور می توان گشت و گذار کرد. برخی دیگر اما به واسطه مطالعات درست تر یا پیگیری اخبار و دوستان و آشنایان متوجه می شوند که این طور هم نیست و امکان سفر وجود دارد. در این شرایط اما وظیفه کسانی که به هر نحوی در حوزه ورود گردشگر به ایران فعالیت می کنند سخت تر از همیشه است. آنها باید به همه سوالات عجیب و غریب گردشگران پاسخ دهند و در این شرایط آنها را به سفر در ایران ترغیب کنند. هر راهی که آنها برای ترغیب به سفر خارجی ها به ایران طی کنند، نوعی دور زدن تمام این تحریم ها علیه ایران به حساب می آید و پشت کردن به تمام اخبار نادرست از ایران در رسانه های خارجی.
سال گذشته ۵ هزار اسپانیایی به ایران آمد
یکی از این افراد محمد یوسفی است که از حدود ۷ یا ۸ ماه پیش با کانون جهانگردی برای نمایندگی اطلاع رسانی ایران در بارسلونا قرارداد بسته و از آن زمان حدود ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ نفر گردشگر اسپانیایی به ایران آورده است او در تمام این مدت تلاش کرده تا با برگزاری همایش ها و کنفرانس های متعدد بتواند نظر اسپانیایی ها را درباره ایران تغییر دهد و آنها را مجاب کند که ۱۵ تا ۲۰ روزی در شهرهای ایران بگردند.
او که اکنون همراه با یک گروه از گردشگران اسپانیایی خود در حال بازدید از شهرهای گردشگری ایران است، به خبرنگار مهر گفت: سال گذشته ۵ هزار و ۳۰۰ نفر از اسپانیا به ایران آمدند. هر کسی که می خواهد ویزا بگیرد و یا در کنفرانسی شرکت کند به ما مراجعه می کند اکنون در حال برنامه ریزی برای برگزاری تورهای بک پکری هستیم این افراد می خواهند که با حداقل هزینه به ایران بیایند و ما برای آنها وسیله نقلیه و هتل می گیریم اما دیگر راهنما ندارند و خودشان شهرها را می گردند.
یوسفی که در بارسلونا یک شرکت توریستی برای برگزاری تورهای گردشگری ورودی به ایران دارد گفت: حدود ۸۴ آژانس گردشگری در کل اسپانیا پکیج تور ما را می فروشند که بیشتر شامل بازدید از شهرهای تهران، قم، کاشان، اصفهان، شیراز، یزد، کرمان، تبریز، سرعین، اردبیل، تکاب، کرمانشاه، اهواز و همدان است. روز گذشته نیز یک تور ۲۲ روزه از گردشگران اسپانیایی به ایران آمده بودند که از شهرهای شمالی کشور دیدن کردند.
او درباره نرخ تمام شده سفر به ایران نیز بیان کرد: تورهایی که برای گردشگران بک پکری برگزار می شود ۲۰ روزه با مبلغ ۸۰۰ یوروست اما تورهای گردشگری ۱۵ روزه برای گردشگرانی که همه امکانات یک تور را نیاز دارند ۱۹۰۰ یورو نرخ دارد که شامل پرواز و اقامت در هتلهای سه و چهار ستاره نیز می شود و معمولا مقصد آنها شهرهای تهران، قم، کاشان، ابیانه، کرمان و شیراز و یزد است.
سوالات عجیب گردشگران درباره ایران
این نماینده اطلاع رسانی گردشگری ایران در اسپانیا که ۲۶ سال سابقه برگزاری تور گردشگری دارد بیان کرد: از زمانی که آمریکا از برجام بیرون آمد، مردم سوالات بیشتری درباره ایران می کنند و به همین دلیل در سال سه چهار باری همایش و یا کنفرانس برگزار کرده و از چندین نفر دعوت می کنیم که در این برنامه ها شرکت کنند و توضیحاتی درباره ایران، مقاصد تاریخی و گردشگری و فرهنگی و امنیت آن می دهیم. حتی تلاش می کنیم تا با گرفتن عکس و فیلم و پخش آن مردم را برای سفر به ایران ترغیب کنیم.
یوسفی از ترسی که زنان گردشگر اسپانیایی برای ورود به ایران دارند گفت: آنها می گویند که چطوری باید در ایران حجاب داشته باشیم؟ آیا می توانیم دست همسرمان را در خیابان بگیریم؟ باید با خودمان قاشق و چنگال بیاوریم؟ آیا می توانیم با همسرمان در یک اتاق باشیم؟ آنها اطلاعات اشتباهی درباره ایران شنیده اند که چنین سوالاتی می کنند و ما وظیفه داریم که آنها را آگاه کنیم. من برای اینکه اسپانیایی ها ایران را بهتر بشناسند کاتالوگ و نقشه های گردشگری را نیز به زبان اسپانیایی ترجمه و طراحی کرده و به صورت رایگان در اختیارشان قرار می دهم.
حل مشکل چنج پول در ایران
این فعال گردشگری درباره مشکل گردشگران خارجی در تبدیل ارز به ریال و عدم امکان چنج پول در صرافی های ایران نیز توضیح داد: یکی از بانک های ایرانی که در اسپانیا قرار دارد یک سال و نیم است که توریست کارتی را طراحی کرده که گردشگران می توانند از ۵۰ تا ۱۰ هزار یورو پول خود را در این کارت ها واریز و به نرخ دولتی آن را به ریال تبدیل کنند و با خود به ایران آورده و در فروشگاهها و مغازه های ایران این کارت را استفاده کنند به این ترتیب مشکل چنج پول شان هم حل شده است اما قبل از این هم ما برای انها به ازای پولی که می خواستند به ایران بیاورند کارت اعتباری موقت مانند همان کارت هدیه ها را می گرفتیم و مشکلشان را حل می کردیم.
وی درباره استقبال اسپانیایی ها از صنایع دستی ایرانی نیز گفت: اسپانیایی ها بیشتر فرش، گلیم، قلمکار، جعبه های سنتی، آجیل، زعفران، خرما و شیرینی های سنتی را به عنوان سوغات خریداری کرده و به اسپانیا می برند.
نظر شما