۱۷ مرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۱۴

به بهانه روز خبرنگار؛

هنری که دل می خواهد/ خبرنگاران و ناگفته هایی از رنج های دیرینه

هنری که دل می خواهد/ خبرنگاران و ناگفته هایی از رنج های دیرینه

بیرجند- خبرنگاران خراسان جنوبی سال هاست که با قلم خود دردهایی را درمان کرده و اما خود از رنج هایی مانند بیمه، مسکن و نبود امنیت شغلی رنج می برند.

گروه استان‌ها-خبرگزاری مهر: سال‌ها گفتیم و نوشتیم... سال‌ها قلم زدیم و گاه و بیگاه خود هم با ناملایمت جامعه سوختیم ولی ساختیم تا مشکلات مردم حل و گرهی از کارشان گشوده شود.

فارغ از کارهای شخصی، هر زمان به هر مکانی رفتیم. نه سرمای زمستانی برایمان معنا داشت و نه گرمای سوزان تابستانی را فهمیدیم ... فقط و فقط برای تهیه گزارشی که مشکلی را رفع کند، گام برداشتیم.

با این وجود هیچ کس نگفت که هستی و برای چه این‌گونه بی‌تابی می‌کنی... بارها رفتارهای سرد مسئولان در پاسخگویی، دلمان را لرزاند اما قدم‌هایمان لرزشی نداشت و استوارتر از همیشه آمدیم.

هیچ کس نگفت در برف به دنبال چه می گردی؟ هیچ کس نپرسید چرا گذشته از تماشای زیبایی‌های باران، به جست و جویی چندین ساعته در شهر پرداخته‌ای؟ هیچ کس نگفت چرا گرد و غبار تو  را از خیابان متواری نمی‌کند... چرا که همه به این باور رسیده‌اند خبرنگار، آرامش خودش را فدای جامعه کرده و رسالت وی زمان و مکانی دقیق نمی‌شناسد.

آری! خبرنگار کسی است که حرفه‌اش متکی به زمان و مکان نبوده و هر لحظه که فریادی او را خواست، به میدان می رود.

قصه پر غصه‌ای که همچنان روایت می‌شود

سال‌ها نوشتیم اما از خودمان هیچ نگفتیم. دردهای جامعه را یکی‌یکی به روایت کشیدیم تا فریادرسی به میدان آید اما ناگفته‌های خودمان را باقی گذاشتیم تا مبادا قلم مان گرفتار چهارچوب شخصی شود.

امروز وقت آن رسیده که به بهانه روز خبرنگار هم که شده، اندکی سفره دل باز کنیم تا جامعه بداند خبرنگار نه حرفه بوده و نه شغل، بلکه هنری است که اگر عشق با آن عجین نشود، هنرمند را از ادامه مسیر بازمی‌دارد.

امروز وقت آن رسیده تا از دردهایی بگوییم که اعتبارات آن ها را به وجود نیاورده بلکه بی‌توجهی‌ها بسیاری از آن ها را منجر شده است. نبود امنیت شغلی، مشکلات بیمه‌ای و برخی ناملایمت ها از سوی دستگاه‌ها تنها گوشه‌ای از این گلایه‌های بوده که هیچ‌گاه چاره‌اندیشی نشد.

بیمه مهم‌ترین مشکل خبرنگاران

خبرنگار خبرگزاری تسنیم در خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: مشکلات خبرنگاران این استان از سال‌ها پیش بر این قشر سنگینی می‌کند.

فاطمه واعظی نسب محرومیت خبرنگاران از بیمه را از مهم‌ترین مشکلات این قشر دانست و گفت: علی‌رغم سختی کار خبرنگاران، از هیچ‌گونه بیمه‌ای برخوردار نیستند.

وی ادامه داد: یک خبرنگار باید برای تهیه گزارش به مناطق مختلف برود، این در حالی است که در صورت بروز اتفاق هیچ نهادی پاسخگو نیست.

واعظی نسب عدم پاسخگویی برخی از دستگاه‌ها نسبت به سؤالات خبرنگاران، اظهار کرد: بسیاری از سؤال‌های خبرنگاران همان مطالبات مردمی بوده که نباید نادیده گرفته شود.

این خبرنگار بیرجندی ادامه داد: این در حالی است که گاها برای دریافت سؤالات خود ماه‌ها در انتظار هستیم و در نهایت پاسخ‌های کوتاهی دریافت می‌کنیم.

صداقت مهم‌ترین ویژگی یک خبرنگار

یکی دیگر از خبرنگاران در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: خبرنگاری حرفه‌ای شیرین بوده که باید با عشق در این وادی ورود کنیم.

زهرا رستم زاده  داشتن صداقت را مهم‌ترین شرط یک خبرنگار خوب دانست و گفت: همچنین یک خبرنگار باید دارای روابط عمومی بالا، شم خبری و کنجکاوی باشد.

وی بیان کرد: یک خبرنگار برای موفقیت باید سختی‌های زیادی تحمل کند و بسیاری از ناملایمت ها را هم تحمل کند.

رستم زاده با اشاره به مشکلات پیش روی خبرنگاران بیان کرد: عدم همکاری برخی از روابط عمومی‌ها، بیمه و مسکن از مهم‌ترین مشکلات پیش روی خبرنگاران است.

آینده شغلی نداریم

یکی دیگر از خبرنگاران در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: در حرفه خبرنگاری، آینده شغلی نداریم.

مهدی کاظمی با بیان اینکه شاید بتوان گفت خبرنگاران کم‌ترین حقوق را دارند، اظهار کرد: این در حالی است که تهیه یک گزارش سختی‌های زیادی دارد.

وی بیمه را از مهم‌ترین مشکلات خبرنگاران دانست و افزود: علی‌رغم اینکه خبرنگاری جزو مشاغل سخت است، هیچ بیمه‌ای پوشش‌دهنده این قشر نیست.

کاظمی بیان کرد: برخی از روابط عمومی‌ها جایگاه رسانه را انگونه که باید درک نکرده‌اند و این امر باعث شده که با خبرنگاران همکاری لازم را در عرصه اطلاع رسانی نداشته باشند.

گزینشی عمل کردن دستگاه‌ها و دغدغه خبرنگاران

این خبرنگار بیان کرد: برخی از دستگاه‌ها در دعوت‌نامه‌های خود برای پوشش جلسات گزینشی عمل می‌کنند که این امر گلایه زیادی به وجود آورده است.

وی ادامه داد: همچنین برخی از مدیران فکس کردن سؤالات را شرط پاسخگویی قرار می‌دهند که این امر نیز روند انتشار مصائب استان را مشکل می‌کند.

کاظمی اظهار کرد: نباید به خبرنگار به چشم کاسب نگاه شود بلکه باید این قشر را به معنای واقعی خود بشناسند.

وی با اشاره به دیگر مشکلات پیش روی خبرنگاران بیان کرد: مسکن از دیگر مشکلات این قشر بوده که باید مورد توجه قرار گیرد.

این خبرنگار بیان کرد: طی سال‌های گذشته طرح‌هایی برای خانه‌دار کردن خبرنگاران انجام شد اما بسیاری از همکاران از این طرح جا مانده‌اند.

کاظمی با بیان اینکه متولی خاصی برای پاسخگویی به مشکلات خبرنگاران وجود ندارد، گفت: اگرچه اقداماتی از سوی خانه مطبوعات استان انجام‌شده اما باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

ملا بنویس نیستیم!

خبرنگار پایگاه خبری خاورستان هم در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه خبرنگاری یعنی با درد مردم یکی شدن است، گفت: خبرنگاران با غصه‌های جامعه غصه می‌خورند و با شادی‌ها نیز شاد هستند.

نبود بیمه، نامشخص بودن آینده شغلی، پرمخاطره‌ بودن شغل خبرنگاری، برخورد ناراحت‌کننده برخی از مسئولان با خبرنگاران از جمله مشکلات مشهود در این زمینه است فرزانه احمدی با اشاره به مشکلات خبرنگاران خراسان جنوبی بیان کرد: نبود بیمه، نامشخص بودن آینده شغلی، پرمخاطره‌ بودن شغل خبرنگاری، برخورد ناراحت‌کننده برخی از مسئولان با خبرنگاران از جمله مشکلات مشهود در این زمینه است.

وی با بیان اینکه از مسئولان خواستارم خبرنگاران را با چشم ملابنویس نگاه نکنند، افزود: رسالت اصلی خبرنگاران ورود به دل شهر و بررسی مشکلات مردم است.

تشکیل تعاونی مسکن برای خبرنگاران

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در گفتگو با مهر با اشاره به مشکلات مسکن خبرنگاران استان بیان کرد: تاکنون برای به این مشکل تلاش‌هایی انجام‌شده اما یا مکان مناسبی نبوده و یا قیمت‌ها نیز خوب نبوده است.

ناصر نبی زاده با بیان اینکه پیگیر راه‌اندازی تعاونی مسکن خبرنگاران هستیم، اظهار کرد: با استفاده از این تعاونی و با همکاری سازمان‌ها و نهادها، مشکلات مسکن خبرنگاران را بررسی خواهیم کرد.

وی با اشاره به نبود امنیت شغلی خبرنگاران بیان کرد: باید رسانه‌ها را رونق دهیم تا امنیت بیشتری در شغل آن‌ها به وجود آید.

نبی زاده با اشاره به مشکلات بیمه‌ای خبرنگاران هم بیان کرد: از ابتدای سال جاری طرحی با عنوان صندوق حمایت هنر تعریف شده است.

رایزنی‌هایی با آستان قدس رضوی انجام‌شده و قول واگذاری زمین‌های رایگان را گرفته‌ایم مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی بیان کرد: خبرنگاران باید در طرح جامع فرم هایی را پر کنند و امتیازات خود را به ۳۰ برسانند.

وی با بیان اینکه با کسب امتیاز ۳۰، خبرنگار می‌تواند از یارانه بیمه استفاده کند، گفت: هدف از این طرح حمایت از خبرنگاران حرفه‌ای است.

ورود آستان قدس به حل مشکلات خبرنگاران

مدیرعامل خانه مطبوعات خراسان جنوبی در گفتگو با مهر با اشاره به مشکلات مسکن خبرنگاران بیان کرد: رایزنی‌هایی با آستان قدس رضوی انجام‌شده و قول واگذاری زمین‌های رایگان را گرفته‌ایم.

سمانه سالاری خواستار مطالبه خبرنگاران از این قول آستان شد و افزود: به محض دریافت زمین‌ها، اقدامات لازم انجام خواهد شد.

وی با اشاره به حقوق خبرنگاران بیان کرد: نامه‌ای برای بررسی مسائل مالی خبرنگاران به رسانه‌ها ارسال خواهیم کرد تا از حقوق خبرنگاران و میزان عملکرد آن‌ها اطلاع یابیم.

سالاری با اشاره به مشکلات بیمه‌ای خبرنگاران بیان کرد: بیش از ۱۸۰ سال از اولین کار خبر می‌گذرد و هنوز خبرنگاران به مباحث بیمه‌ای ورود پیدا نکرده‌اند.

مدیرعامل خانه مطبوعات خراسان جنوبی بیان کرد: با پیگیری‌های انجام‌شده بیمه هنرمندان طراحی‌شده که خبرنگاران بتوانند از مزایای بیمه‌ای آن استفاده کنند.

حکایت خبرنگاران خراسان جنوبی، حکایت حکیمی است که سنگ صبور دردمندان شده و برای آن ها حکمت می‌کند اما خود نیز شنونده‌ای برای دردهایش ندارد. چه خوب می‌شد اگر ارتباطی دو سویه بین خبرنگاران و متولیان فراهم بود تا رنج‌های این افراد بیش از این بر پیکره خبر و رسانه نیش نزند.

کد خبر 4368956

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha