به گزارش خبرنگار مهر ، چندی پیش مسئولان وزارت آموزش و پرروش از رشد آموزش های مکمل از راه دور ، دیداری و شنیداری خبر دادند و نسبت به افزایش افراد تحت پوشش آن در داخل و خارج کشور اظهار امیدواری کردند.
این در حالی است که دکتر محرم آقازاده ، مشاور آموزشی یونسکو و یونیسف به خبرنگار مهر گفت: آموزش الکترونیک در کشورمان از جهت نفوذ بدون مشکل بوده و چالش های فرهنگی و فنی زیرساختی دارد.
وی ادامه داد: دانش آموزان داخل کشور به دلیل دسترسی نداشتن آسان و کم هزینه به اینترنت نمی توانند مانند دانش آموزان سایر کشورها از امکانات آموزش از راه دور استفاده کنند.
آقازاده تاکید کرد: تجربه نشان می هد آموزش های از راه دور موجب شده اند تا دانش آموزان ایرانی مطالعات خارج از درس را رها کرده و به با شکلی غیر مستقل ، به صورت پیرو بار بیایند.
وی با اشاره به جنبه های مثبت این نوع آموزش ها یاد آور شد: آموزش های مجازی به تنهایی نمی توانند تاثیر قابل توجهی بر دانش آموزان داشته باشند و از همین رو باید آموزش های حضوری نیز مکمل آن شوند.
به گزارش خبرنگار مهر ، بر اساس اظهارات دانش آموزان مناطق دور افتاده این افراد از کوچک ترین امکانات آموزشی ، معلم و کتاب و... محرومند و این در حالی است که توقع داشتن کامپیوتر و اینترنت به منظور آموزش از راه دور انتظار دوری به نظر می آید.
آقازاده در این باره افزود: دولت های کشورهایی فقیرتر از ما مانند تایلند ، تایوان ، هند و... ، آموزش های از راه دور خود را از طریق رادیو ، تلویزیون و تلفن همراه ( آموزش سیار با ارسال امواج صوتی) گسترش داده اند و این امر با تلاش دولتمردان در کشور ما نیز می تواند محقق شود.
وی خاطر نشان ساخت: نبود آموزش های کار وابسته از دیگر مشکلات آموزش از راه دور کشور به شمار می رود.
مشاور آموزشی یونیسف و یونسکو در این زمینه ادامه داد: به عنوان مثال نش آموزان روستایی و محروم باید طوری آموزش ببینند که بتوانند درحین کار بر روی زمین کشاورزی آموزش شخم زدن و بذر پاشی و ...را از راه دور دریافت کنند که متاسفانه جای این نوع آموزش ها نیز خالی است.
نظر شما