به گزارش خبرنگارمهر، مهدی جمعه پور صبح شنبه در بازدید خبرنگاران از تنها سایت پرورش قوچ و میش اوریال خراسان رضوی در کاشمر اظهار کرد: تعداد محیط بانان کاشمر پائینتر از نُرم کشوری است و براساس استانداردها هر سه هزار هکتار توسط یک محیط بان باید حفاظت شود اما ۲۲۰ هزار هکتار از مناطق و عرصه های کاشمر تنها توسط ۸ محیط بان حفاظت می شود.
وی افزود:به رغم تمامی مشکلات اما تمامی این مناطق با تلاشهای شبانه روزی محیط بانان حفظ شده به صورتی که جمعیت حیات وحش شهرستان از ثبات نسبی برخوردار است و در چند سال گذشته نیز جمعیت حیات وحش منطقه رو به افزایش بوده است.
رئیس اداره محیط زیست کاشمر ادامه داد:اقدامات محیط زیست در سه حوزه محیط انسانی، عرصههای طبیعی و تنویر افکار عمومی انجام می شود و در بخش پسماند سرانه ای که توسط انسانها تولید میشود در شهر ۸۵۰ گرم و روستا ۲۵۰ گرم زباله است.
وی تاکید کرد: در گذشته به دلیل نبود مدیریت در هر روستا یک چاله زباله وجود داشت که موجب پراکنده شدن زباله ها و آلودگی محیط می شد و در راستای مدیریت بهتر زباله گاههای روستایی تجمیع شده اند و در تلاش هستیم مدیریت پسماند از داخل خود خانهها انجام شود و تفکیک زباله صورت گیرد.
جمعه پور بیان کرد: خشکسالی ۱۷ ساله در منطقه کاشمر یکی از بحرانهای طبیعی مهم در این منطقه است و این خشکسالیهای مداوم نه تنها موجب ضعیف شدن پوشش گیاهی شده بلکه باعث شده است جامعه روستایی به خاطر تامین علوفه دامهای خود به طبیعت خسارت وارد میکنند.
وی ادامه داد: خشکسالی موجب افت و کاهش ۱ تا ۳ متری آبهای زیرزمینی شده است وباعث شده است دشت کاشمر به یکی از دشتهای ممنوعه و بحرانی خراسان رضوی تبدیل شود، اما میتوان با بازچرخانی آب بخشی از مشکلات را رفع کرد.
جمعه پور بیان کرد: روزانه ۱۵۰ متر مکعب در شهرک صنعتی فاضلاب تولید میشود و می توان با ایجاد تصفیه خانه نه تنها از آلودگی محیط زیست جلوگیری شود بلکه مجدد از این فاضلاب استفاده شود.
رئیس اداره محیط زیست کاشمر تصریح کرد:در شرایط فعلی پروژهای مهمتر از احداث تصفیه خانه در کاشمر نداریم ولی به رغم اینکه از ۶ سال قبل پیگیر احداث تصفیه خانه در شهرک صنعتی کاشمر هستیم اما تاکنون به نتیجه نرسیده است.
نظر شما