۲۰ مرداد ۱۳۹۷، ۱۶:۵۱

مهر گزارش می دهد؛

نگاهی به مشکلات خبرنگاران/ از نبود بیمه تا بی مهری مسئولان

نگاهی به مشکلات خبرنگاران/ از نبود بیمه تا بی مهری مسئولان

بیرجند- خبرنگاران خراسان جنوبی بار دیگر در محفلی صمیمی با جمعی از مسئولان و به بهانه روز خبرنگار به بیان مشکلات خود پرداختند.

خبرگزاری مهر، گروه استان ها: تقویم ورق خورد و « روز و هفته خبرنگار» فرا رسید مشکلات خبرنگاران عنوان شد و مسئولان گوش فرا دادند. باری دیگر روز خبرنگار، خبرنگاران خراسان جنوبی به همراه جمعی از مسئولان استانی گرد هم آمدند تا فارغ از جلسه ها و کارگروه هایی که خبرنگاران برای مردم و مسئولان می نویسند این بار برای خودشان بگویند و بنویسند.

 هرچند حضور مقامات عالی استان اعم از نماینده ها و استاندار را در جلسه نداشتیم اما باز هم خبرنگاران این استان از مشکلات گفتند؛ دردهاییکه  بارها و بارها در جلسات روز خبرنگار بیان شده بود و درمان نشده است.

امروز نمایندگانی از خبرگزاری ها، مطبوعات و تمامی خبرنگاران استان از پشت تریبون مشکلاتی را فریاد زدند تا شاید به واسطه روز خبرنگار هم که شده، فریادرسی بر خود ببیند.

امروز قلم خبرنگاران دیگر نوشتار نبود، بلکه گفتارهایی بود که اگر اندکی به آن اندیشیده شود از فاجعه ای بزرگ به نام « غربت خبرنگاران » در خراسان جنوبی خبر می دهد.

افزایش قیمت کاغذ

نماینده روزنامه های خراسان جنوبی در این جلسه با اشاره به مشکلات روزنامه نگاران خراسان جنوبی بیان کرد: گرانی کاغذ از اولویت های مشکلات روزنامه نگاران است.

ابوالفضل زاهدی پور ادامه داد: طی سال گذشته هر بند کاغذ با ۵۰ هزار تومان خریداری می کردیم و اکنون ۱۲۵ هزار تومان به فروش می رسد.

وی گرانی فیلم و زینک را از دیگر مشکلات روزنامه نگاران عنوان کرد و گفت: افزایش مرکب از دیگر مشکلات بوده که دوری از مرکز استان نیز به آن رنگ بیشتری می دهد.

زاهدی پور با بیان اینکه در زمینه اگهی های دولتی با مشکل بزرگی رو به رو هستیم، اظهار کرد: برخی از دولتی ها در آگهی خود، مطبوعات  را در بازی های تبلیغاتی به جان یکدیگر می اندازند.

وی با بیان اینکه روابط عمومی در اگهی ها منتظر می مانند تا روزنامه ای پایین ترین قیمت را اعلام کند، افزود: اگر متولی تقسیم آگهی  دولتی ها، فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد این مشکلات مرتفع می شود.

عزت خبرنگاران خراسان جنوبی پایین آمده است

نماینده روزنامه های خراسان جنوبی با اشاره به مشکلات بیمه ای خبرنگاران استان بیان کرد: روزنامه ها هم برای بیمه این قشر سهم کمی دارند.

زاهدی پور با بیا اینکه یارانه بیمه ای خبرنگاران از سوی فرهنگ و ارشاد اسلامی واریز نمی شود، گفت: یکی از مصوبات مجلس ششم قرار گرفتن خبرنگاری در لیست مشاغل سخت است که باید مورد توجه متولیان قرار گیرد.

وی با بیان اینکه خط قرمز های خبرنگاران در مباحث سیاسی قابل قبول است، افزود: چرا در مباحث فرهنگی، سیاسی و اقتصادی تهدید می شوند؟

زاهدی پور بیان کرد: عزت خبرنگاران در خراسان جنوبی پایین آمده این در حالی است که خبرنگار کسی است که نمی تواند رئیس جمهور شود اما می تواند رئیس جمهور را تغییر دهد.

وعده هایی که محقق نشد

نماینده خبرنگاران خراسان جنوبی هم در این جلسه بیان کرد: خبرنگاران این استان روحیه ای برای شرکت در جشن خبرنگاری ندارند چراکه وعده هایی می شنوند که هیچ کدام تحقق نمی یابد.

جواد شریفی نیا بیمه را از اصلی ترین مشکلات خبرنگاران دانست و اظهار کرد: هیچ یک از خبرنگاران حق التحریر تحت پوشش بیمه نیستند.

خبرنگاران این استان روحیه ای برای شرکت در جشن خبرنگاری ندارند چراکه وعده هایی می شنوند که هیچ کدام تحقق نمی یابد وی بیان کرد: خبرنگاران این استان خواستارند که بیمه خبرنگاری آن ها مستقیما از طریق خانه مطبوعات باشد  و سایت های واسط نیز حذف شود.

نماینده خبرنگاران خراسان جنوبی افزود: همچنین خواستاریم کارت هایی ویژه خبرنگاران برای استفاده از سوئیت های ادارات در دیگر شهرها صادر شود.

وی بیان کرد: بالاترین درآمد خبرنگاران در خراسان جنوبی به ۴۰۰ هزار تومان نمی رسد که نکته ای حائز اهمیت است.

شریفی نیا با گلایه از قیمت اخبار در مرکز کشور و شهرستان ها بیان کرد: قیمت متوسط هر خبر در خراسان جنوبی چهار هزار تومان بوده که در تهران ۱۲ هزار تومان است.

اینترنت بدون فیلتر برای رسانه های استانی

نماینده خبرگزاری ها و رسانه های دیجیتال خراسان جنوبی هم در این جلسه بیان کرد: در عصر الکترونیک و دیجیتال، نقش رسانه های برخط از جمله خبرگزاری ها و پایگاه های خبری اگر بیشتر از رسانه های مکتوب نباشد، کمتر هم نیست.

فاطمه زیراچی اظهار کرد: بنابراین توجه به خبرگزاری ها باید همگام با توسعه ارتباطات و ابزار های الکترونیکی دو چندان شود.

وی بیان کرد: فروردین ماه امسال واگذاری اینترنت بدون فیلتر برای ۱۰۰ نفراز خبرنگاران مورد تایید وزارت ارشاد  از سوی معاونت مطبوعاتی وزارت متبوع مطرح شد که باید سهم خراسان جنوبی اعلام شود.

زیراچی ادامه داد: استفاده از اینترنت پرسرعت و بدون فیلتر یکی از نیازهای اصلی و اساسی رسانه های برخط و دیجیتال است که تقاضا داریم در این زمینه برای استان ها سهمیه ای در نظر گرفته شود.

وی بیان کرد: تقاضا داریم برای نمایندگی های خبرگزاری ها در استان ها نیز سهمیه بیمه ای همراه با یارانه اختصاص پیدا کند.

حقوق خبرنگاران فراموش شده است

وی با اشاره به وضعیت حمایت های مالی از رسانه های دیجیتال، بیان کرد: مقصود ما از ضرورت حمایت حمایت مالی مستقیم نیست به گونه ای که استقلال و شیوه ی عمل رسانه ها مخدوش شود بلکه باید بستری فراهم شود تا از ساز و کارهای صحیح و مناسبات واقعی و منطقی هزینه  تداوم فعالیت رسانه های برخط هم  تامین شود.

وی ادامه داد: ادارت مختلفی از جمله شرکت های آب و فاضلاب و یا جهاد کشاورزی، بودجه های تبلیغاتی و فرهنگی برای آموزش و فرهنگ سازی دارند که باید از این بودجه سهمی برای رسانه های دیجیتال در نظر گرفته شود.

متاسفانه در استان خراسان جنوبی هنوز سند چشم انداز رسانه ای را نداریم و برنامه ای برای چند سال آینده  رسانه ها وجود ندارد. زیراچی ادامه داد: در عصر کنونی خبرگزاری ها و پایگاه های خبری می توانند در مباحث مرتبط فرهنگی آموزشی ، پیشگیری نقش بهتری از تبلیغاتی محیطی ارائه کنند.

نماینده خبرگزاری ها و رسانه های دیجیتال خراسان جنوبی  بیان کرد: همچنین خواستاریم بخشی از آگهی های فضای مجازی به صفحات استانی خبرگزاری ها اختصاص یابد.

 وی با اشاره به مشکلات پیش روی خبرنگاران بیان کرد:همگان انتظار دارند که خبرنگار با تعهد و صداقت و شجاعت کار کند اما فراموش می کنند که این افراد حقوقی دارند که باید ادا شود.

سند چشم انداز رسانه ای در استان تدوین شود

زیراچی خواستار مساعدت مدیران دستگاه های اجرایی در پاسخگویی به سوالات خبرنگاران شد و  بیان کرد: متاسفانه علی رغم اینکه بارها و بارها در سنوات مختلف از سوی استاندار و معاونان شان در شورای اطلاع رسانی و شورای اداری به مدیران ابلاغ شده که ارائه اطلاعات به خبرنگاران باید از روش های سنتی خارج و با سرعت باشد، اما هنوز هم بسیاری از مدیران ما برای پاسخ گویی به خبرنگاران تقاضای ارسال سوال و فاکس آن را دارند.

وی بیان کرد: متاسفانه در استان خراسان جنوبی هنوز سند چشم انداز رسانه ای را نداریم و برنامه ای برای چند سال آینده  رسانه ها وجود ندارد.

نماینده خبرگزاری ها و رسانه های دیجیتال خراسان جنوبی خواستار تدوین سند چشم انداز رسانه ای در استان شد.

امید است مطرح کردن مشکلات خبرنگاران در حضور مسئولان استانی و کشوری، تلنگری جدی برای متولیان بوده و گام های ارزنده ای در راستای رفع موانع موجود برداشته شود. 

کد خبر 4371551

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha