پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۳۰ دی ۱۳۸۵، ۱۷:۳۰

/ گفتار مهر درباره انتقاد شدید مالکی از بوش /

تناقض و دوگانگی سیاست واشنگتن در عراق

تناقض و دوگانگی سیاست واشنگتن در عراق

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل : مخالفت کاخ سفید با سیاستهای بغداد که آنرا در اوایل حمله به عراق الگوی نظام سیاسی خاورمیانه معرفی می کرد، تناقض و دوگانگی آشکار دموکراسی مورد خواست آمریکا را درعرصه بین الملل اثبات می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر نوری المالکی نخست وزیر عراق در گفتگو با روزنامه "کوریرا دلا سرا" چاپ ایتالیا سخنان انتقادی شدیدی را برعلیه بوش به زبان راند. مالکی دولت کنونی آمریکا را بعد از شکست انتخاباتی دو ماه پیش در تنگنای سیاسی و موضع ضعف دانسته و شکست سیاسی را برای حزب جمهوریخواه پیش بینی می کند. 

وی همچنین اظهار داشته بود که بوش در زیر فشار داخلی در حال خرد شدن است و شاید حتی کنترل اوضاع را از دست داده است و من احساس تاسف زیادی می کنم.

سخنان انتقادی مالکی پس از آن صورت می گیرد که جرج بوش رئیس جمهور آمریکا درگفتگو با شبکه پی بی اس در مورد تحولات عراق گفته بود : "اعدام صدام  کورکورانه صورت گرفته و تردیدها در ذهن مردم را مبنی بر اینکه دولت نوری المالکی نخست وزیرعراق و دولت وحدت ملی درعراق یک دولت جدی است، تقویت کرده است."

نکته جالب آنکه بوش اعدام صدام را کشتار انتقام جویانه دانسته و آنرا نشان دهنده عدم پختگی سیاسی و بلوغ دولت مالکی بیان می کند. وی همچنین عدم موفقیت آمریکا درعراق را همراهی نکردن نیروهای عراقی همپای با نظامیان آمریکایی اعلام کرده بود .

موضعگیری های فوق نشان می دهد که سیاستمداران آمریکا مخالف حضور مالکی در سمت نخست وزیری هستند و زمزمه های حمایت از ایادعلاوی که شیعه لاییک می باشد، به گوش می رسد. این درحالی است که در هنگام تعیین سمت نخست وزیری چندین ماه بر سر انتخاب ابراهیم جعفری نخست وزیر دوران موقت حکومت عراق با نوری المالکی اختلاف وجود داشت و آمریکاییها مخالف انتخاب ابراهیم جعفری بودند.

پس از برآورده شدن این خواسته اکنون سر ناسازگاری با نوری المالکی را در پیش گرفته اند که این نشانگر آن است که آمریکاییها از برخی معادلات در ساختار حکومتی عراق ناخرسند هستند.

براساس سیستم حکومتی عراق که پارلمانی می باشد نخست وزیر از جناح اکثریت تعیین می گردد که شیعیان به دلیل داشتن طیف بزرگ نقش اصلی را درتعیین نخست وزیری بازی می کنند .

از آنجا که گروه های عراقی عموما و شیعیان به طور ویژه روابط خوبی با ایران دارند و متحد طبیعی تهران محسوب می شوند ازسرسپردگی محض به خواسته های آمریکا امتناع می ورزند و همین موضوع موجب شده است که سیاستمداران کاخ سفید در تناقض عملکرد و انتظارها درعراق گرفتار شوند و برای تطبیق این دو به دولت حاکمه به روش های گوناگون فشار آورند

دولت کنونی عراق برآیند حکومتی است که آمریکا آنرا الگوی آینده خاورمیانه معرفی می کرد و از همین رو نباید به زعم ادعاهای کاخ سفید ایراد و ضعف جدی داشته باشد . بنابراین علت تنش با رهبران شیعی عراق را درخواسته هایی می توان جست که رهبران برآمده از اراده ملت عراق آن خواسته ها را مغایر با منافع این کشور می دانند .

آمریکا برای اینکه سیاستهای خود را که همانا دوری گزینی عراق از ایران می باشد را بر دولت کنونی تحمیل کند رویکرد اعمال فشاربر دولت کنونی را با استفاده از ابزارهایی چون تفرقه افکنی مذهبی دنبال می کند .

برای همگان آشکار است که درکشوری که در اشغال نیروهای آمریکایی می باشد بعید است امر بزرگی مثل محاکمه و اعدام بدون نظر و موافقت آمریکاییها صورت بگیرد. 

حال که بوش عاجز از تحمیل تمام خواسته ها شده است ناچار است بر ضد دولتی که آنرا نماینده دموکراسی آمریکا در منطقه معرفی می کرد رو در رو شود. در واقع دولت آمریکا بر علیه دموکراسی که آنرا فرزند شایسته خود در خاورمیانه بیان می داشت، شوریده است تا بین خواسته ها و عملکردهای گذشته خود تناسب برقرار کند .

کد خبر 437308

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha