به گزارش خبرنگار مهر، سید حسن حسینی شاهرودی پیش از ظهر دوشنبه در مراسم تکریم و معارفه مدیر آموزشوپرورش شاهرود به میزبانی سالن شهید بهشتی این شهر ضمن بیان اینکه آسیب واردشده به آموزشوپرورش ناشی از سیاست زدگی است، ابراز داشت: معلمان و دانش آموزان باید درک درستی از شرایط سیاسی کشور داشته باشند ولی این به معنای ایجاد باند و دسته در بدنه آموزشوپرورش نیست.
وی بابیان اینکه ورود مسائل جناحی و سیاسی به آموزش و پرورش مصداق خیانت به کشور است، افزود: مدیران موفق کسانی بودند که نگاه بهدور از سیاست را در بدنه خود حاکم و از همه ظرفیتهای نظام برای رشد و ترقی دین استفاده کردند.
ضرورت توجه به حوزه آموزش و پرورش
نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس بابیان اینکه حوزه آموزشوپرورش بسیار حساس است، ابراز داشت: هر جامعهای چهار نظام اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را در دل خود جا داده است، شرایط کشور قبل از انقلاب تنها در بعد سیاسی قرار داشت و بعد از انقلاب این نگاه تغییر اساسی پیدا کرد که بر همین اساس توانستیم انقلاب را به پیروزی رسانده و جمهوری اسلامی را برپا کنیم.
حسینی شاهرودی در ادامه تصریح کرد: اولین نهاد تأثیرگذار در رشد و پرورش انسان خانواده و سپس آموزشوپرورش است که هر تغییری در آن تمام حوزههای اجتماعی و سیاسی جامعه را متأثر از خود خواهد کرد لذا مبنای همه امور و تصمیمگیریها باید فرهنگی باشد حال باید دید آیا در این چهار دهه واقعاً همینگونه رفتار کردیم؟
وی با تاکید بر اینکه هنوز نگاه ما به آموزشوپرورش ابزاری است، افزود: حتی در جایگاه رفیعی مانند مجلس نیز زمانی میخواهیم از فرهنگیان، معلمان و دانش آموزان صحبت کنیم مسائلی از قبیل حقوق پاداش، معوقهها و حوزه سختافزاری دیده میشود و برخی تصور میکنند مدیر موفق یعنی احداث ساختمانهای بیشتر و بهکارگیری نیروی انسانی درصورتیکه باید پرسید چقدر از اصل قضیه یعنی تربیت نیروی انسانی کار انجام دادهایم.
آموزش و پرورش رکن اساسی جامعه
عضو خانه ملت بابیان اینکه یکی از اشکالات وارده، نبودن نظام مستمر و تغییر سیاستها با عوض شدن دولتها است، ابراز داشت: هنوز نمیدانیم در آموزشوپرورش تابع کدام مدل هستیم و یا نظامی را مستقلاً ایجاد و از آن دفاع میکنیم که این باعث شد تا رسیدگی به محتوا کمرنگ دیده شود.
حسینی شاهرودی بابیان اینکه منشأ هر اتفاقی در این چهار دهه از آموزشوپرورش بوده است، تصریح کرد: انقلاب اسلامی ابتدا از کلاسهای درس شروع شد و سپس به بطن جامعه یعنی بازاریان راه پیدا کرد، در جریان پیروزی انقلاب، دفاع مقدس، دوران سازندگی و پیشرفت و توسعه شاهد حضور قشر فرهنگیان و دانش آموزان بودیم.
وی بابیان اینکه مدیران و فرهنگیان میتوانند هرکدام بهتنهایی در حوزه فرهنگ و دین تأثیرگذار باشند، افزود: هر ضعفی که امروز در جامعه مشاهده میکنیم ناشی از عدم توجه ما به جایگاه رفیع آموزشوپرورش بوده است چراکه اغلب نگاه ما ابزاری و در نظامی که باید اقتصاد در خدمت فرهنگ قرار گیرد این جایگاه تغییر پیداکرده که طبیعتاً این امر ما را با مشکلات عدیدهای مواجه میکند.
در این مراسم از زحمات و خدمات حمید باباخانی تقدیر و سید محمد موسوی بهعنوان مدیر جدید آموزشوپرورش شاهرود معارفه شد.
نظر شما