۱ بهمن ۱۳۸۵، ۱۱:۴۷

در جلسه علنی امروز؛

مجلس به سلب فوریت از طرح تجمیع انتخابات مجلس و ریاست جمهوری رأی نداد

مجلس شورای اسلامی به پیشنهاد سلب فوریت از طرح تجمیع انتخابات ریاست جمهوری دهم و انتخابات مجلس شورای اسلامی هشتم رای مثبت نداد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی به درخواست سلب فوریت از طرح تجمیع دو انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی  با 84 رای موافق، 126 رای مخالف و 19 رای ممتنع از مجموع 243 نماینده حاضر رای مثبت ندادند.

این رای منفی به سلب فوریت در حالی داده شد که نمایندگان به هنگام طرح این پیشنهاد مجددا با گفتن کلمه (2) مخالفت خود را با این پیشنهاد که از طرف الیاس نادران نماینده تهران و عضو فراکسیون اکثریت مجلس مطرح شد اعلام می کردند.

در ابتدای جلسه ، الیاس نادران عضو فراکسیون اصولگرایان با طرح این پیشنهاد ضمن اعلام اینکه این سلب فوریت به تایید فراکسیون متبوعش رسیده است ، گفت: این طرح به صلاح مجلس نیست و ما را در موضع امتحان ضدیت با دولت یا افزایش دوره خودمان قرار می دهد.

وی تاکید کرد: بررسی این طرح هیچ فوریتی در شرایط فعلی ندارد و در شرایطی که ما باید توجه به بحث های جدی بکنیم، افکار ما مشغول بررسی بحث فرعی شده که اصلا به صلاح مجلس نیست.

نادران با اشاره به اینکه چنانچه این طرح از طرف نمایندگان رای بیاورد، از طرف شورای نگهبان رد خواهد شد ، گفت:  با این طرح ما حق افرادی را که نمایندگان را برای 4 سال انتخاب کرده اند، ضایع می کنیم و مجمع تشخیص مصلحت نظام هم خود را برای مجلس هفتم هزینه نخواهد کرد زیرا مصلحت اندیشی در مجمع وجود ندارد.

وی خطاب به نمایندگان افزود: کاری نکینیم که آش نخورده و دهان سوخته شویم و متهم به این شویم که مجلس می خواهد طول عمر خود را اضافه کند.

عضو شورای مرکزی فراکسیون اکثریت مجلس در ادامه از نمایندگان خواست که به سلب فوریت رای دهند تا جزئیات طرح در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بررسی شود.

در ادامه علی سرافراز یزدی نماینده مشهد و دیگر عضو فراکسیون اصولگرایان در مخالفت با تقاضای سلب فوریت گفت: برخی اتفاقات در مجلس اصولگرا می افتد که باعث تاسف است.

وی افزود: طرح تجمیع انتخابات با امضا 220 نماینده در مجلس مطرح شده است ولی  امروز تقاضای سلب فوریت آمده است.

نماینده مشهد در ادامه گفت: در بررسی جزئیات این طرح پیشنهادات بسیار خوبی وجود دارد که در ورود به آن مطرح خواهد شد.

سرافراز در ادامه خواستار آن شد که با طرح چنین پیشنهاداتی وقت مجلس گرفته نشود.

محمد حسین فرهنگی نماینده تبریز در موافقت با درخواست سلب فوریت نیز گفت: بسیاری از نمایندگان در دلایل فعالیت خود با این فوریت و کلیات آن، مغایرت قانون اساسی  را در خصوص اعمال آن مطرح کردند.

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس افزود: با توجه به اینکه تا انتخابات آینده مجلس بیش از یکسال فرصت باقی است و تا انتخابات ریاست جمهوری نیز بیش از 2 سال وقت باقی است هیچ ضرورت و فوریتی در این خصوص وجود ندارد.

فرهنگی گفت: با رای به  سلب فوریت، این فراغت را به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی می دهیم که طرح را بررسی بیشتری کند.

در ادامه ، مجلس در خصوص این درخواست وارد رای گیری شد که نمایندگان به آن رای مثبت ندادند.

بعد از این رای گیری، به دلیل ورود رئیس جمهور به صحن علنی مجلس به منظور ارائه بودجه سال آینده، مجلس شورای اسلامی بررسی این طرح را به جلسه بعدی خود موکول کرد.

کد خبر 437536

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha