به گزارش خبر نگار ادبي " مهر" مراسم با نيايش و اجراي سرود جمهوري اسلامي ايران توسط گروه كر كانون دانشجويان زرتشتي آغا زشد و مهندس رستم آباد يان ، رياست انجمن زرتشتيان تهران ابتدا سخناني ايراد كرد. سپس حجت الاسلام والمسلمين كروبي، رييس مجلس شوراي اسلامي ضمن حضور در اين مراسم طي سخناني با ابراز خشنودي از حضور در جمع زرتشتيان و پيروان قديم ترين دين آسماني ، گفت: افتخار ما مسلمانان ايراني اين است كه پيش از پذيرش دين اسلام پدران و نياكانمان در ايران باستان ، ديندار ، موحد و يكتاپرست بوده اند .
وي تصريح كرد : خداوند در ايران پيامبري به نام زرتشت را مبعوث كرد ه و آن را به عنوان يكي از اديان الهي در قرآن به رسميت شناخته است. پيامبري كه با سه شعار بزرگ انديشه نيك ، گفتار نيك وكردار نيك برانگيخته مي شود ، سخني كه در قرآن نيز به گونه «اعتقاد به جنان و اقرار به لسان و عمل به اركان» مطرح مي شود.
كروبي در بخشي ديگر از سخنان خود اظهار داشت : دو نكته مهم مشترك بين دين اسلام و زرتشت كه به خوبي نمايان است اين است كه ؛ نخست ، ما جز خدا هيچ قدرت ديگري را عبادت نكنيم و دوم اين كه هيچ قدرتي را با خدا شريك قرار ندهيم .
وي با اشاره به رسميت اديان الهي در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران و تقدم دين زرتشت در اين قانون نسبت به اديان ديگر، اظهار كرد : در بين فقهاي اسلام بسيار بودهاند و هستند كه زرتشتيان را «اهل كتاب» دانسته و مخاطب آيه شريفه قرآن ميدانند. قرآن كريم، به پيامبر اسلام فرمان داده است تا خطاب به «اهل كتاب» يعني پيروان كتب آسماني سخن بگويد و آنان را به اتحاد و همدلي و همزباني بر مبناي مشتركاتي كه دارند، دعوت ميكند.
خدا ند ازما ، شماو پيروان كتب آسماني، دعوت كرده است تا بر اساس وجوه اشتراكي كه در عقيده و عمل داريم ، دست همكاري به سوي هم ديگر بگشاييم. تنها به تفاوتها و اختلافها نيند يشيم، بلكه بايد اعتقادات و اعمال مشترك خود را مبناي اتحاد و اتفاق قراردهيم.
كروبي در ادامه سخنان خود به توجه زرتشتيان به آتش اشاره كرد و گفت: آتش اگر در ديانت زرتشت مورد توجه و تكريم قرار مي گيرد به اين دليل است كه نور و روشنايي از آن برميخيزد و اين مسئله در قرآن كريم نيز آمده است ،«الله نور السموات و الارض». همچنين خداوند در قرآن كريم با موسي از دل آتش سخن مي گويد .
وي به مشتركات ديگر دين اسلام وزرتشت اشاره كرد و ، گفت: توحيد و نبوت و معاد، اصول دين اسلام بوده و اعتقاد به آنها از مهمترين مشتركات همهي فرقههاي اسلامي است.زرتشتيان نيز به هر سه اصل توحيد و نبوت و معاد اعتقاد دارند.
بناي اديان الهي از جمله ديانت زرتشت بر مبناي اصول توحيد و نبوت و معاد، استحكام يافته است.
رئيس مجلس ادامه داد : فردوسي نيز، در مقام تاريخنگاري و حكمتآموزي، از روايات عهد كهن و اسطورههاي تاريخي ايران باستان در كنار تاريخ ايران پس از ورود اسلام، به زيباترين وجه سخن سروده است. اسناد ديني و عرفاني و ملي نشان ميدهد كه ايرانيان مسلمان و زرتشتي، در طول تاريخ مشترك و در پهنه جغرافياي مشترك، قرنهاي متمادي به خوبي در كنار يكديگر زندگي كردهاند و حرمت يكديگر را پاس داشتهاند.
در بخشي ديگر از اين برنامه دكتر " بوذ رجمهر" در مورد فرهنگ زرتشتي سخن گفت وافزود : ما از يونسكو سپاسگزاري مي كنيم كه سال 2003 را به نام زرتشت معرفي كرده است . اما فرهنگ زرتشتي سابقه اي بيش از سه هزار سال دارد و شايسته نيست يونسكو با اين همه امكانات و اطلاعات تنهابه سه هزار سال فرهنگ زرتشتي اشاره كند .
وي تصريح كرد : معرفي سال 2003 به عنوان سال زرتشت پيشنهادي است كه از طرف زرتشتيان تاجيكستان مطرح شده است و تاجيكها فكر مي كنند زرتشت در كشور آنها متولد شده است . اين كه زرتشتيان تاجيكستان به زرتشت تا اين اندازه توجه دارند بسيار خوب است .
وي گفت : زرتشت از ايران جدا نمي شود و ايران از فلسه و فرهنگ زرتشتي هيچگاه خالي نبوده و نخواهد شد. زرتشتيان ايراني در هر كجا كه باشند ايران را دوست دارند و سرزمين خود مي دانند .
برنامه هاي ديگري كه در اين مراسم اجرا شد بدين شرح است : سخنراني دكتر ابراهيم باستاني پاريزي با عنوان"گوشه اي از مناسبات ميان زرتشتيان و مسلمانان كرمان در عصر قاجار"و دكتر محمد علي اسلامي ندوشن با عنوان « تداوم تاريخ ايران»، دف نوازي توسط سازمان جوانان زرتشتي تهران و سازمان زنان زرتشتي ، سخنراني دكتر ژاله آموزگار با عنوان « خرد ورزي در فرهنگ زرتشتي»، اجراي سرود فروردين يشت: سرود زايش زرتشت ، سخنراني استاد پرويز شهرياري درباره « نجوم و رياضيات در فرهنگ زرتشتي»، شعر خواني توسط شاعر زرتشتي " توران شهرياري" ، سخنراني دكتر مير جلال الدين كزازي با موضوع « چهره زرتشت در خارج از مرزها»، سخنراني دكترعلي قلي بختياري، در مورد بزرگداشت زرتشت، اجراي كر گروهي توسط گروه كر كانون دانشجويان زرتشتي همراه با اركستر زهي.
گفتني دومين روز از همايش دو روزه بزرگداشت سه هزار ساله فرهنگ زرتشتي جمعه 21 آذرماه در آدريان تهران، مدرسه فيروز بهرام برگزار مي شود .
اولين روز مراسم "بزرگداشت سه هزار سال فرهنگ زرتشتي "با حضور رياست مجلس شوراي اسلامي ، زرتشتيان و تعدادي از استادان دانشگاه و گروهي از علاقه مندان در تالار فردوسي دانشگاه تهران برگزار شد .
کد خبر 43808
نظر شما