به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر مونسان شامگاه سه شنبه در نشست صمیمانه فعالان حوزه گردشگری استان فارس با رییس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و میراث فرهنگی کشور گفت: همه می دانیم کشور در شرایط ویژه ای به سر می برد که به جنگ اقتصادی تعبیر می شود، بنابر این مهم این است که در کنار هم با تلاش این گردنه تاریخی را پشت سر بگذاریم.
وی افزود: این شرایط بالاخره به وجود آمده و خواسته کشور ما هم نبوده است، زیرا توافقی بود که آمریکا یک سویه آن را ترک کرده که مشکلاتی برای کشور ایجاد کرده و چاره ای جز پایداری نداریم.
مونسان البته عنوان کرد: صنعت گردشگری در قیاس با بخشهای دیگر اقتصادی کشور از وضعیت بهتری برخوردار است و افزایش قیمت دلار برای ما حتما فرصت به وجود آورده است گرچه قبول داریم در کنار آن مشکلاتی هم ایجاد شده است.
وی عنوان کرد: بسته حمایتی در حال تدوین است که هر سه بخش سازمان در آن دیده شده که از دولت کمک بگیریم؛ گرچه بخشی از درآمدهای دولت کاهش یافته است.
مونسان با بیان اینکه تمامی خواسته های بخش های مختلف گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی شبیه هم هست، گفت: بخش گردشگری نسبت به دیگر بخش ها کمتر متحمل سختی شده است، اما باید به جبران آن کمک کنیم، بنابر این از سازمان امور مالیاتی خواسته شده در این شرایط انتظار بیش از اندازه از حوزه های مرتبط با ما نداشته باشد و به استناد یک خبر یا گزارش مالیات را در این بخش ها افزایش ندهد، زیرا همه بخش ها نیاز به رونق دارند.
به گفته معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درخصوص استمهال وامها تلاش می شود سرعت یابد و یک بسته حمایتی در حال آماده سازی است.
مونسان پیرامون مطرح شدن اینکه بخش دولتی در ایجاد واحدهای اقامتی دخالت می کند، بیان کرد: بخش های دولتی حق ندارند واحدهای اقامتی داشته باشند و این دستورالعملی است که از سوی اسحاق جهانگیری معاول اول رییس جمهور ابلاغ شده و تلاش می کنیم این ابلاغیه در این باره اعمال شود.
وی در عین حال از وضعیت تولید صنایع دستی ابراز رضایت کرد و گفت: سال گذشته فروش محصولات صنایع دستی رشد مناسبی داشته که معادل ۲۸۱ میلیون دلار بوده و صادرات این تولیدات بیش از ۲۵۰ میلیون دلار عاید کشور کرده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور از رشد ۱۶ درصدی در ۲ ماهه اول سال جاری در صنایع دستی خبر داد و افزود: طرح تجاری سازی بازاریابی محصولات صنایع دستی کشور را آغاز کردیم و زمینه های بسته بندی این محصولات را ارتقا دادیم.
مونسان استفاده از فضای مجازی در تجاری سازی صنایع دستی را مورد اشاره قرار داد و اعلام کرد: استفاده از استارت آپ ها در تجاری سازی تولیدات صنایع دستی در برنامه قرار گرفت.
وی در خصوص قرار نگرفتن ارز حاصل از صادرات صنایع دستی در سامانه نیما را کارگشا دانست و افزود: تنها بخشی که توانسته است از ذیل این سامانه خارج شود صنایع دستی بوده است.
مونسان با اخطار به سایت های تاریخی میراث فرهنگی اعلام کرد: به مراکز میراث فرهنگی که سایت های تاریخی به شمار می روند اخطار می شود فروش اجناس غیر ایرانی در این مکانها ممنوع است.
وی از ایجاد خانه های ایرانی به صورت فراگیر در کشور خبر داد و درخصوص حمایت از مشارکت در نمایشگاه های خارجی هم گفت: بخش گسترده ای از هزینه های شرکت در نمایشگاه های بین المللی را سازمان میراث فرهنگی برعهده دارد و ادامه می یابد.
مونسان در عین حال از تخفیف به زنان سرپرست خانوار در نمایشگاه های صنایع دستی داخلی به میزان ۵۰ درصد خبر داد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بودجه این بخش را اندک دانست و گفت: بودجه ما در مقایسه با یک پروژه یک وزارتخانه بسیار ناچیز است بنابر این از نمایندگان مجلس انتظار می رود در افزایش بودجه این سازمان در بودجه سال آینده کمک کنند.
مونسان با این وجود در بخش جذب گردشگر خارجی علیرغم همه مشکلات از رشد ۴درصدی در سال گذشته خبر داد و گفت: متناسب با پیش بینی ها در ۴ ماه ابتدای سال جاری با ۳۸ درصد رشد روبه رو هستیم گرچه در حوزه ورود گردشگران کشورهای اروپایی با کاهش روبه رو بودیم، اما باید تلاش کنیم روی تورهای منطقه ای متمرکز شویم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با توجه به افزایش چند برابری قیمت بلیت هواپیما از دستور رئیس جمهور در روز سه شنبه خبر داد که به وزیر صنعت، معدن و تجارت ابلاغ شد تا مشکل فوق حل شود.
وی درخصوص تسهیل در تغییر کاربری ها برای ایجاد اقامتگاه های بوم گردی، سنتی اعلام کرد: در یکسال گذشته تلاش آغاز شد که در نتیجه؛ ماه گذشته مصوبه ای گرفتیم که واگذاری اراضی برای تغییر کاربری غیر از هتل را تسهیل می کند و دولت مصوبه ای دارد که معافیت از عوارض تغییر کاربری را در پی دارد.
مونسان پیرامون بازنگری قانون ارزش افزوده در حوزه گردشگری و صنایع دستی ازتوافق سازمان میراث فرهنگی و کمیسیون اقتصادی مجلس در این باره خبر داد.
وی در ادامه از تسهیل در کار تبلیغات تلویزیونی جاذبه های گردشگری با همکاری صداوسیما خبر داد و افزود: برای تحریک مردم و معرفی جاذبه های توریستی کشور علیرغم بودجه اندک شرایط را ارتقا دادیم، این در حالیست که با راه اندازی پرتال جامع گردشگری به ایجاد مقاصد جدید سفر کمک خواهد شد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قانون بودجه ۹۷ را بر محور گردشگری ارزیابی کرد و گفت: تسهیلات در نظر گرفته شده در قانون سال جاری شامل دفاتر خدمات گردشگری می شود و این دفاتر ذیل دریافت تسهیلات قرار گرفتند.
وی سپس به موضوع گردشگری سلامت که استان فارس از پیشگامان این حوزه است اشاره کرد و گفت: رئیس سازمان میراث فرهنگی همچنان رئیس شورای راهبردی گردشگری سلامت است و وزارت بهداشت هم مشارکت خوبی با ما دارد، بنابر این تا ورودی مراکز درمانی تمامی اقدامها از سوی این حوزه انجام می گیرد، سپس بخش درمانی متولی ادامه مسیر است.
مونسان از رشد ۱۶۸ درصدی گردشگری سلامت در استان فارس خبر داد و گفت: بخشی از گردشگرانی که برای درمان به استان فارس می آیند از کشورهای عراق، حوزه خلیج فارس، کشورهای همسایه شمالی ایران و عمان هستند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درخصوص واگذاری پروژه های این بخش اعلام کرد: در دولت یازدهم ۴۳ پروژه گردشگری واگذار شد که ۱۰ پروژه به بهره برداری رسید.
وی درباره بنای تاریخی تخت جمشید از انعقاد قرارداد نورپردازی ۳بعدی با طرف اتریشی خبر داد و گفت: با توجه به اینکه با اتریشی ها برای این طرح قراردادی امضا شده چنانچه به تعهد خویش عمل نکنند از امکانات و شرکت های داخلی استفاده می کنیم.
این درحالیست که به گفته رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور، هتل واقع در محدوده تخت جمشید که در اختیار ارتش است به زودی تملک می شود تا به رونق هرچه بیشتر این جاذبه تاریخی و گردشگری کمک شود.
وی مهمترین مشکل نهایی نشدن ثبت جهانی محور زندیه شیراز را ساخت و سازی دانست که در آن انجام شده و باید سرمایه گذاری که دست به احداث هتل در این محور زده آسیب نبیند و تا جایی که می شود این هتل از حالت معطلی در بیاید و این محور برای ثبت جهانی آماده شود.
مونسان درخصوص طرح تفصیلی بافت تاریخی شیراز با اعلام اینکه در روزهای اخیر ابلاغ شد، عنوان کرد: در پی تخریب دو باب خانه تاریخی در طرح گسترش حرم شاهچراغ(ع) با واکنش سازمان میراث فرهنگی و در پی آن تشکیل کمیته امنیتی متشکل از نهادهای امنیتی روبه رو شد که به شیراز اعزام و بازدید و مقرر شد یکی از خانه هایی که تخریب شده از نو ساخته شود و چنانچه مورد مشابه ای اتفاق افتاد اقدامات جدی تری انجام گیرد.
به گزارش خبرنگار مهر، رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سفر دو روزه به استان فارس از محور تاریخی فیروزآباد، بیشاپور و کازرون بازدید کرد.
نظر شما