به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی برنامه تلویزیونی پرسشگر، علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در برنامه تلویزیونی پرسشگر که شب گذشته روی آنتن رفت، درباره ۱۲۰ هزار نفر از معلمان مدارس غیردولتی که تحت پوشش بیمه نیستند، توضیحی ارائه داد و گفت: مدارس غیردولتی ۲۰۰ هزار معلم دارند که شامل بازنشستگان، شاغلان رسمی که ساعات آزاد کار میکنند، افراد آزادی که جای دیگر بیمه اند هم می شود و فقط یک گروه می مانند که باید جزو آن ۸۰ هزار نفر باشند که بیمه تامین اجتماعی اند. بنابراین عدد ۱۲۰ هزار معلم که فاقد بیمه اند لزوما صحیح نیست و باید دقیقتر مطالعه شود.
وی افزود: معمولا ماموران بیمه به مدارس که مراجعه میکنند لیست کارکنان را تطبیق می دهند. هرچند ممکن است برخی موسسان برای فرار از بیمه و هزینه کمتر افرادی را به کار بگیرند ولی بیمه شان نکنند. اگر موسسی تعداد ثبت نامش پایین است دلیل نمیشود از حقوق کارکنانش بزند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه عدالت آموزشی در دو بعد قابل تعریف است، اظهار کرد: در بعد کمی میزان دسترسی به آموزش را یک بعد عدالت محسوب می کنند؛ هر چند حضور در مدرسه خودش نوعی کیفیت را در زندگی یادگیرنده ایجاد میکند. از سوی دیگر کیفیت تربیت و آموزش های دریافتی نیز خودش یک بعد عدالت است.
وی با بیان اینکه بر اساس آخرین آمار نرخ پوشش ما در دوره دبستان ۹۸.۱۴ درصد است گفت: توانستیم تقریبا عمده بچه ها را به مدرسه ببریم. یکی از پروژه های آموزش و پرورش بازگرداندن کودکان بازمانده از تحصیل به مدرسه است و کار مشترکی هم با وزارت رفاه داریم.
زرافشان افزود: نرخ پوشش در متوسطه اول ۹۴ درصد است. البته ۹۷ درصد ۱۲ تا ۱۴ ساله ها در مدارس متوسطه اول هستند و تعدادی تکرار پایه دارند و در دوره ابتدایی می مانند. تنها سه درصد اند که به متوسطه اول نمی روند. نرخ پوشش در متوسطه دوم نیز ۸۲ درصد است.
زرافشان در واکنش به اظهارات عزیزی، عضو کمیسیون مجلس مبنی بر مزایای طرح تحول سلامت و اینکه پزشکان هر چه از مرکز دور شوند در مناطق محروم دستمزدشان بالاتر می رود اما درباره معلمان اینطور نیست، بیان کرد: وزیر بهداشت این روزها در فضای رسانه پاسخگوی موضوع عدم به کارگیری پز در مطب های خصوصی برای فرار از مالیات است. صرفا با افزایش حقوق معلمان نمیتوان انگیزه آنها را افزایش داد. امروز معلمان ما از تبعیض رنج می برند. انتظار معلم ها این است که حداقل از حقوق و مزایایی مانند سایر کارمندان دولت برخوردار باشند که بتوانند بدون دغدغه به ایفای مسولیت بپردازند. مجلس می تواند در این زمینه کمک کند.
وی افزود: در ژاپن تا پایان دوره عمومی یک نوع مدرسه دولتی وجود دارد و در دبیرستان مدارس متنوع میشود. حرکت هایی برای کاهش تنوع مدارس شروع کردیم ولی مخالفت های اجتماعی و قوانین مانع می شوند که تا پایان دوره آموزش عمومی یک نوع آموزش و پرورش و مدرسه داشته باشیم.
نظر شما